reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

gin dziś zaliczony, usg zrobione, jakieś zwapnienia jeszcze widać ale czekamy na pierwszą @ i zobaczymy czy się oczyści wszystko, czy nie...
no i mam jeszcze się wstrzymać z ćwiczeniami na brzuch, bo mnie ostatnio koło blizny brzuch boli, więc Chodakowska idzie na razie w odstawkę, za to odkurzę stepper i trochę nad tyłkiem i udami popracuję

przy okazji zaliczyłam małe zakupy i trzy bluzki sobie kupiłam :p na rzeczy dziewczęce nawet nie patrzyłam, bo zaraz bym coś znowu do domu przytachała a Mati bogatszy w koszulę, bo na weselicho idziemy i na poprawiny potrzebował ubrania :)

no i oczywiście truuuuskawki moje kochane kupiłam, dziś obiadu nie ma...są truskawki haha

mała ma dzień śpiocha, przespała moją wizytę u gin, przespała moje odbieranie Matika z przedszkola i teraz też śpi :-D

a z synka jestem dumna że heej zdobył pierwsze miejsce w konkursie plastycznym :) w piątek jedziemy odebrać nagrodę do urzędu miasta :-)

reklama
Truskafffka twoj sezon sie zaczął :-D
Brawa dla Matika :tak:
A moja ma dzisiaj dzien płakania :crazy: Wozek nie ,reće nie,lezenie nie juz nie wiem co z nia zrobic ? Wrrr

ewirut napewno cos kupisz poza Allegro :tak: Tylko pochodzić trzeba wiec jak masz sile na zakupy to baw sie dobrze :-p

Paulus a ty widze szykujesz weekend z ukochanym ;-)

Liluu - a nie ząbki czasami??? Mój ostatnie dni też był trochę maruda, kładłam to na karb tego, że czwórka, która już się częściowo przebiła chwilkę temu, nadal się przebija (to podwójny ząbek), a tu niespodzianka - druga czwórka zadzwoniła o łyżeczkę. tak, że mamy już 10 ząbków.

Ja dziś zaszalałam - kupiłam sobie jedne spodnie takie cieńsze dżinsy ze strechem, rybaczki, dla Kuby kurteczkę z Next-a i dwie bluzeczki i w sumie wydałam całe 7 Euro.

Hehe Katrina to zaszalalas :tak: U mnie ne ma fajnych ciuchlandow niestety :-( A szkoda w okolicy same sklepy - śmietniki

a u nas tez zabki ale żaden jeszcze sie nie przebił :( ani nawet nie widać z tym ze o zdecydowanie zeby bo oczy sobie chce wydrapac dopiero jak jej nurofen podam wieczorem to sie uspokaja
I gratuluje 10 zębolków:-)

Liluu - powiem Ci, że Kubula zaskakuje mnie swoim tempem rozwoju w tej chwili. Bardzo długo miał "zastój", a teraz pędzi. Ze dwa tyg. temu zaczął wreszcie sam siadać i wstawać. Teraz wstawanie to chleb powszedni, siada, klęka, podnosi się przy czym sie da. W łóżeczku-kojcu chodzi wkoło.

A propos łóżeczka - dziewczynki powiem Wam tak - mam i kojec i normalne drewniane łóżeczko. Kuba w kojcu czuje sie bezpieczniej, bo wie, że nawet jak upadnie, to nigdzie się nie uderzy, więc śmiało tam sobie poczyna. Pady, skoki i tym podobne robi w kojcu, natomiast w łóżeczku jest bardziej ostrożny, bo wie, że może sie uderzyć i to boli (nie ma to jak zdobywać doświadczenia życiowe).

LiLuu taaaaak :-) miał być pełny weekend, ale niestety muszę stawić się w niedzielę na nocce :dry: Tak czy siak cieszę się na myśl, że zobaczę mojego Puzelka :-p (spodobało mi się to określenie :laugh2:)

Ooo widze zakupy ,zakupy i jeszcze raz zakupi iiiiiiiiiii truskawki hehehehe

ja pochłaniam je kilogramami ostatnio :szok: ale coz tam

Paula oo znowu praca :/

Liluu
a to mała niedobrota ,a na spacerki tez nieeee ???? moze te zebole ją męczą :sorry:

Truskawka no to zaszalałaś :-D i dobrze ze u gina ok wszystko :tak:, a co do brzucha to lepiej poczekac niz cos tam ma sie dziać znowu :baffled: no i ta twoja córcia taka grzeczna ;)

Katrina hehehe widze zakupy tez udane :-D fajnie

ja nie moge nic sobie kupić :wściekła/y: taki upał a ja w dresach chodze :-(

no a wczoraj mamuska do mnie wpadła z reklamówką ubranek dla małego :-D:-D:-D i znowu dziś pranko i jak zobaczyła ile rzeczy on ma to stwierdziła ze ma więcej niz nasza cała 3ka hehehehehe ,ale eee tam przesadziła

Mi w nocy sniło sie ze urodziłam małą zamiast małego i ze ważyła tylko 1.5kg i ze w inkubatorze leżała i taka słaba był i ze lekarze nie dawali szans:-:)-:)-(,kuzwa co za paranoje mnie dopadają i tak codziennie .

No i chyba brzuchol zaczyna sie opuszczać bo wczoraj po raz pierwszy od dłuuuuuugiego czasu nie miałam zgagi nawet przez sekundę :cool:

i coraz bardziej zaczynam się bać!!!

Lor ja tez bym chętnie fotelik od znajomego kupiła ale niestety nikt nie ma :no:

Rozia a ten facet sie nie odezwał :wściekła/y:

reklama
Dziewczyny i czy Was przed porodem tak szyjka bolała???tzn taki ból jakby ktoś szpilke wbijał w srodek,takie kłucia ???????:sorry:

Do góry