reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Hej Babulce!wiem,ze mnie wieki nie bylo,no i teraz tak z doskoku,ale na bierzaco Was czytam...a poza tym Facebook tez jest;)u mnie brak weny do pisania,zaganiana ciagle jestem,z pogody korzystamy...bo to nigdy nic nie wiadomo;)Kian konczy jutro 8 miesiecy,11 sierpnia zaplanowalismy chrzciny,no i robimy w restauracji,dzis przyszly zaproszenia;)no i w polowie pazdziernika niestety do pracy musze wracac,a tak nie chce....:(Kian jest wspanialym,wesolym chlopcem i jest bardzo grzeczny i mam nadzieje,ze mu sie w koncu ten zebol pierwszy do czwartku przebije;)gratuluje Nowych 3 Fasolinek:)Wam Dziewczynki Ciezaroweczki,tzn.Malej Mi,Lori i Ewirut spokojnej reszty ciazy:)Dzieciaczkom,tym Roczniaczkom Kubie i Antosiowi spoznione 100 lat:)a pozostalym Dzieciom i Wszystkim Mamom zdrowka:)))no i prosze o wiecej nowych Fasolek:)))a i do Ewirut chcialam napisac:Kochana,nie chce juz sie powtarzac,ale dla dobra Twojego i Malenstwa:olej babsztyla cieplym moczem;)moja tesciowa zaraz po porodzie mieszala sie,jak tylko mogla...a nawet nie mieszka z nami...na szczescie 100 km dalej,bombardowala mnie telefonami,z czasem nawet nie odbieralam,bo po co sie denerwowac;)jak Kian mial 3 tygodnie i do niej pojechalismy na weekend,to sie gapila jak karmilam i pytala,czy mi w ogole tam cos leci?!?to powiedzialam,ze w sumie to tylko powietrze...ale skoro dziecko przybiera na wadze,to chyba ok;)potem dzwonila codziennie i robila konferencje telefoniczna z cala jej rodzina...i komisja rodzinna stwierdzila,ze mam za malo pokarmu i powinnam jednak dokarmiac butelka:)parsknelam smiechem...i oswiadczylam,ze dopoki nie zmadrzeje,nie zobaczy,ani dziecka,ani mnie...byl poczatek listopada...wytrzymala zolza do kwietnia w ciszy,nie przeprosila,bo gdzie tam:(ale okazala skruche,wiec pozwolilam odwiedzic dziecko;)ale jak tylko cos zacznie,to mowie,ze ja mam na ten temat zupelnie inne zdanie i to,co ja robie,jest najlepsze:)od razu sie zamyka;)a i pyta sie mnie,jak ja to zrobilam,ze Kian bezcukrowo jest wychowywany i je te obrzydliwe sloiczki,ktore w ogole na nic nie smakuja?!?a ja na to:ze jestem od poczatku stanowcza...a ona...Aha;)bo mojemu M,to zabki jak wychodzily,to juz z dziurami:(bo ona mu zupki slodzila cukrem,zeby tylko zjadl biedak:(...tez mi dawala rady....ale sama nigdy nie karmila...i to chyba byj jej problem jedyny i zazdrosc...tak mi tez tesc powiedzial;)a tescia mam super;)no to tyle;)zycze Wam Wszystkim Milego Dnia:*a u mnie jutro na pewno @ zawita po raz 3 od porodu,oj pozegnalabym wstretna znowu pozegnala,gdzie pieprz rosnie;)ale za male mieszkanko na razie mamy niestety:(a jak cos,to nastepna przeprowadzke wolelibysmy juz na swoje wlasne,ale dopoki ja nie wroce do pracy na pelny etat,to mozemy sobie pomarzyc;)a to dopiero od pazdziernika 2014;)
pa pa Kobietki;)

reklama
A no i ogladalismy nawet w sobote fajne chalupki,takie 116 m juz by nam wystarczylo,ale musielibysmy choc z 15 tys.E chociaz na oplaty notarialne i wpisy do ksiag miec...wiec potrwa to troche jeszcze u nas;)Buzki:***

ewiru - sprzedawca mówiła że dobry przewijak, pokazywała jak sie go ewentualnie składa etc. W praktyce jak sie sprawuje to nie wiem bo koleżanka ma termin na lipiec :-p

biapl - ja ostatnio policzylam że jak bym dostała 1000 zł podwyżki do ręki to wtedy będzie mnie stać na kupno domu :-D ... no ale pomarzyć zawsze można :rofl2:

Malami - ja najprawdopodobniej odkupie maxi cosi od kolegi z pracy, tylko musze najpierw zobaczyc w jakim jest stanie

pamela - dobrze że już jesteś :) a jak tam staranka? ... przyszłaś w samą poę bo tu ostatnio jakiś mega płodny okres i laski mają dwie kreski od samego kichnięcia więc działaj ;-)

EWIRUT - tak jak mowia dziewczyny stanowczo postawic granice, swoja droga co za babsko :no:
Co do lozeczek ja tez preferuje drewniane, ale tym razem dla myszki kupilismy male lozeczko z kolyska i przystawka do naszego lozka i powiem Wam ze jestem bardzo zadowolona, teraz oczywiscie powedruje do zwyklego duzego drewniaczka bo chwila moment bedzie jej ciasno :-D

hejka :)

ja wczoraj byłam skrytoczytaczem :p jakoś weny brak i niemoc mnie ogarnęła przez te nieustające deszcze. Dziś za to piękne słonko więc już mi lepiej:-D

Pamela super że dotarłaś :) kciuki zaciśnięte !! do skutku!! :)
Biapl buziak dla synusia :* fajnie że wpadłaś, wpadaj częściej ;)
Ewirut już temat przerobiony wzdłuż i wszerz więc tylko podpiszę się pod radami dziewczyn ;)

pozdrawiam wszystkie ;)

Lori to ja skorzystam z rady i zastosuję metodę na ,,królika,,:-D:-D:-D,ale tylko do 20,bo 25 mężus idzie przebadac żołnierzyki i musi dać 5 dni wczesniej na wstrzymanie:sorry:,oby owulka była grzeczna i przyszła w swoim czasie to zaliczymy jeszcze ten cykl.truskafffka ja tylko do skutku innej opcji nie biore pod uwagę!:tak::tak::tak:

reklama
Do góry