reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Dzień doberek z rana :-D
Ja dziś coś ranny ptaszek, jak nigdy:szok: Włanie pije sobie kawusie i Was pod czytuje:tak:

Dobrze , że przypomiałyscie mi o ty jeszcze musze kupić pieluszki tetrowe :tak: Calkiem o nich zapomniałam. Tylko zastanawiam sie sie gdzie bedzie lepiej i taniej je kupic czy w sklepie czy na allegro??

U Nas dzis cos zimno sie zrobiło niby sloneczko swieci, ale jest zimny wiatr:wściekła/y:

Pozdrawiam cieplutko i życze słonecznego dnia :-):-)

reklama
Hej dziewczyny. Poczytałam was wczoraj, ale nie jestem w stanie odpisać dzisiaj każdej:zawstydzona/y:

Lori, jak ja ci zazdroszczę szykowania wyprawki dla Oleńki:tak:

ewirut
, ja miałam tetry z allegro i z pepco. Te tańsze z allegro strasznie się postrzępiły na końcach. Ogólnie dały radę, ale teraz już tylko do mycia okien się nadają. Zdecydowanie lepszej jakości są te z pepco, chyba 3 zł za sztukę. Mi na pewno jeszcze posłużą przy kolejnym dzieciątku, o ile się dorobię;-)

Malami, pamiętam swoje opuchnięte nogi, masakra. Na szczęście ty już jesteś na ostatniej prostej:tak: Jak ja rodziłam, to szpital dawał wszystko dla dziecka, ubranka, kosmetyki, ręcznik, rożek itd. Tylko pieluszki i chusteczki trzeba było mieć swoje. Jak dla mnie rewelacja, bo nie było problemu co zabrać i ile.

U nas coraz weselej. Maksio się "rozraczkował" na całego, trzeba go pilnować na każdym kroku:happy2: Dziś na szczęście nocka przespana od deski do deski:happy2:

Hejka Lachonki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u mnie dzis deszcz buuuuuuuuuuuuuuu ale odpoczne od opuchlizny moze trochę :baffled::-)

Truskafffka ale nie zapeszając mała jest grzeczniutka a takie marudzenie heheh to da sie z nim radę :tak:,co do pieluszek tetrowych...to ja ma 15 szt białych ,2 kolorowe i 2 flanelowe i chyba juz wystarczy ..tyle samo miałam z Szymkiem i nawet 1 nie została bo gdzies sie podziały :baffled:hehehe.

Aaaa no i co ja mam spakowac do szpitala z ubranek dla małego :szok: bo na rozm.56 to mam tylko 2 body na długi rekaw rozpinane na boku ( bo w szpitalu najwygodniejsze ) i 3 kaftaniki tez na 56 i narazie nic wiecej bo mysle ze starczy co???? hmmm a może się mylę?????? no i oczywiscia paka pieluch w rozmiarze 1 a resztę już mam rozmiar 2 ,no i wiem ze recznik musze zabrac oliwke itp..... i przydałyby sie pajacyji jakies ale nic tu nie ma :zawstydzona/y: naprawde....wszystko przebrane dla tych maluchów a o czapulach dla noworodków to juz nis nie mówie :-(

Rozia ok spokojnie czekam na focie :-D

no i napisałam cos jeszcze na g to zajrzyjcie tam :(

ja bym do szpitala spakowała 6 kompletów czyli po 2 na każdy dzień licząc że będziesz 3 dni. Weź 3 czapeczki i łapki niedrapki albo skarpetki bo może sie urodzić z pazurkami a w szpitalu przeważnie nie pozwalają obcinać. Jakiś krem na pupe, linomag czy cos. Becik lub kocyk do opatulenia. Lepiej nie zabieraj smoczka żeby Cię nie kusiło.

ewiru - ja pieluchy kupie normalnie w sklepie dziecięcym i bede wybierała te podwójnie tkane a przynajmniej większość Są ciut droższe ale dużo mocniejsze.

Roszpunka - juz nie bedzie Oleńki tylko Lilianka ;-) ... koniecznie zrób fotki Maksiowi jak raczkuje :-)

a ja dzisiaj rano zaliczylam laboratorium a potem atak na Lidla bo polowałam na staniki do karmienia :rofl2:

Lori i co upolowałaś w lidlu?????? i powiedz na początek ile czego i w jakim rozmiarze nakupiłaś :-D:-D dla Lili????? Co do szpitala to własnie o ubranka mi chodziło ile zabrac a wszystko inne to własnie wiem bo u nas nic nie dają :wściekła/y: i nie wiem czy pajacyki czy kaftaniki i jak bedzie upał :szok: juz sie gubie z tym wszystkim grrrrrrrrrr
Lori i masz moze jakies namiary gdzie kupujesz fajne ubranka???
Rozia a może Ty podpowiesz jakie ubranka i w jakich rozmiarach ??????????????????????

Ostatnia edycja:
Malami - weź do szpitala wszystko w rozmiarze 56. Takie noworodki strasznie kurczą nogi i i tak wszystko będzie wisieć. No i ja bym zabrała 6 kompletów. Czyli po 2 na każdy dzień pobytu. Jak masz kaftaniki takie na zatrzaski przylegające to ja bym je zapakowała zamiast body bo w szpitalu często smarują pępek fioletem to sobie ubranek nie upaprasz juz na wstępie. Siostra przywiezie mi troche ubranek z UK to powiem Ci wtedy ile mam czego :) ... wiem juz że bede musiała dokupić body z długim bo u nich wszystko z krótkim na lato. Nawet jak będzie ciepło to dziecko po porodzie musi miec długi rękaw. Tyle tylko że opatulisz czymś cieniutkim zamiast w gruby becik. Poza tym sama widzisz jak u nas pogoda. Więcej leje niż świeci słońce.

w lidlu byłam przed 9 a juz wszystko przebrane. Upolowałam jeden stanik do karmienia w rozmiarze B ale to raczej spokojnie C wiec nie wiem czy nie bedzie za duży.
Kupilam tez spodnie z dresu ciążowe. Wygodne są ale jakość nie jest powalająca.
Body były beznadziejne,ścierki w kuchni mam lepsze.

musze sie pochwalić że wczoraj wygrałam aukcje z laktatorem elektrycznym medeli. Kolejny zakup z głowy i odhaczam z listy
:-)

Ostatnia edycja:
witam babulce

u nas dzisiaj zimno strasznie

rozia jeśli chodzi o sałatkę to polecam miks sałat, ser mozarella pokrojony na kawałki, pomidory w kostkę, prażony słonecznik, owoc granatu, sos włoski. pychota

lori jak zakupy w lidlu?

małami ja miałam 3 bodziaki z krótkim rękawem i 3 pajace. do tego czapeczkę i rękawiczki. pieluchy 1 i chusteczki. całą resztę szpital dawał. ja miałam rozmiar 56 ale rozmiar rozmiarowi nie równy. niektóre w tym rozmiarze za małe a niektóre za duże.

wejdz sobie na stronę internetowa c-and-a.com maja promocje a ubranka super jakosciowo. zupełnie inne niz w sklepach stacjonarnych c&a bo te sa wysyłane z Niemiec

Ostatnia edycja:
Malami - gdyby nie siostra to bym na pewno cos zamawiała w sklepie online nexta. Kupilam troche ubranek w cocodrillo (przecenionych) i lubie z H&M bo sa super jakościowo. Fajne ubranka są w tesco. Mają dobrej jakości bawełne i opłaca się kupować w paczce po kilka sztuk. Z 5-10-15 pamiętam że zawsze się coś w nich psuło już na wstępie. Najczęściej odpadały zatrzaski.

Lori no własnie kaftaniki mam 4szt ale musze jeszcze dokupić bo tez pomyslałam ze to w szpitalu najwygodniejsze :tak:,co do body to kuzwa wszystko teraz z krótkim rękawem i u nas ..cholera nawet dla noworodków ,dobrze własnie ze kilka kupiłam wczesniej to juz mam bo teraz cięzko dostac ,byłam w HM u nas i tez mam kilka rzeczy ze wczesniejszych zakupów ale teraz nic ciekawego nie dosyłają wiec może i o Wa-wę zachaczymy w nastepny weekend ...generalnie to wiekszosc mam na 62 rozm ,a co do szpitala to 56 i wiecej w tym rozmiarze nie zamierzam kupować ,na zakupy w next nastawiam sie jak mi zus kaske wpłaci :-D,a w 5-10-15 dla takich maluchów to tez nie ma rewelacji :baffled: hehe ja to wybredus jestem .Kurcze szkoda ze nikogo w UK nie mam :-( tak jak Ty

agnes oooo to ja nie wiedziałam ze oni z Niemiec to wysyłają i mowisz ze lepsze bo jak byłam w sklepie to rewelki nie było

Ostatnia edycja:
małami ja tez polecam ci jeszcze h&m. jakościowo bez zarzutu. i body wygodniejsze do szpitala. nie wiem jak u was ale u nas do pępka fioletu nie stosuja tylko Octenisept i ja tez tylko to stosowałam i żadne ubranka nie mam zniszczone

reklama
małami ty urodzisz latem więc body z krótkim rękawem i na to pajac. po co ci z długim rękawem? ja rodziłam jesienia a też pod pajaca z krótkim rękawem body miałam

Do góry