reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Agnes jeszcze 15 lat temu nie było tak jak jest teraz ja tez wychowywalam starsze dzieci tak jak twoja mama :) a teraz na starość zglupialam całkiem heheheheheeh

reklama
agnes - ja tam mamy się nie słuchałam co ona gada bo dziwnym trafem zawsze jak Mati był u niej na chwile a ja musiałam coś załatwić to potem miał zielone kupy :dry::-p ....... wyszłam z założenia że ona nie pamięta co robiła z dzieckiem 30 lat temu. Wiesz ja nie pamietam kiedy dawłąm młodemu żółtko a co dopiero nasze mamy mają to pamiętać. Czy jak dziecko miało 5 miesięcy, 7 miesięcy czy 9. Ja tylko pamiętam że Mati był mały :sorry2:

Liluu - my na festynie to i tak bedziemy tyle co przedstawienie i ciasto zaniose żeby nie było bo się boje tego rumienia.

Katrina - każde dziecko jest inne. Prędzej czy później i tak załapie a przynajmniej jeszcze nie musisz go tak pilnować :-p

Malami - a no to zaszalałaś z wózkiem :-) ... mój teść to raczej by nigdy nie pomyślał że można by tak coś dorzucić. Da pewnie 50 zł w kopercie i powie " masz na pieluchy tetrowe" :-D

pamiętam jak kupowałam rower Matiemu juz taki 16 calowy to podsumował zakup słowami " a po co kupowaliście? przeciez jest rower po chłopakach w piwnicy" . Czyli rower ma jakies 30 lat :szok:

lori ja ma z mama super kontakt, zawsze mi zostanie z małym. zreszta z bliźniakami brata tez. co drugi dzień sa u niej, spią, mama jest zawsze na każde zawołanie. no i wiele rzeczy pamięta i ma popisanych z naszego dzieciństwa więc czasem korzystam z jej rad

Ja tylko pamietam ze dawałam wcześnie bo mały jeszcze ńie siedział nawet jak go karmiłam :) on to wogóle był wyjątkowy glodomorek jak miał 4 tyg to mu mleko maczka kukurydziana zageszczalam zaraz potem kleik ryzowy jak miał skończone dwa miesiace to juz owoce jadł a zaraz po tym mięsko :-D Ale on to był non stop głodny i jak poszłam z nim jakos do lekarza prywatnie to mi powiedział żebym go dokarmiala bo nie ma sensu mu ciagle mleko pchac jak on sie domaga jedzenie jak stary chłop

Ostatnia edycja:
DZiewczynki poproszę o przepis na jakąś lekką sałatkę bez majonezu :-) W nidzielę chrzciny i chcę coś lekkiego zrobić i pomysłu brak...

Martuś zdjęcie ciuchów wstawię chyba już po chrzcinach, bo nie mam nawet kiedy zrobić zdjęcia ...

agnes - e to moi rodzice tez zawsze zostaną, zresztą tata 1,5 roku się opiekował siostrzeńcem a potem Matim zanim poszli do przedszkola, tylko że akurat w kwestii diet i wprowadzania pokarmów to ja bym na rodziców nie liczyła :-p

ufff jak miło że już wieczór, dzieciaki śpią, lampka wina czeka, a do tego mój ulubiony camembert:-p D coś się ślini więc może jeszcze atrakcje na koniec będą:-D

Liluu Lor MałaMi hehe ja tu prostuję nieco, u Rozi faktycznie wykapany aniołek :) ale Melka swój temperamencik ma:-p generalnie narzekać na nią nie mogę za bardzo, bo jasno daje znać czego jej trzeba. Zabawi się, pouśmiecha, pogada.. ale krzyk też ma niezły :p i zapędy terrorystki :p
a w nocy wstajemy raz ok 5, potem ok 7 mała się zaczyna kręcić- to taka misja "bączek" :p pierdziochy męczą trochę, Mati miał tak samo, wiem że po prostu maluch musi z tego wyrosnąć więc cierpliwie czekamy :) no i śpimy do 8-9 :) tfu tfu żeby nie zapeszyć :p
Lor nagrywaj falujący brzuszek, super pomiątka :) nam udało się nagrać trochę Melki w brzuchu i teraz pięknie się to ogląda :)
Agnes jeszcze chwilka i Olek zacznie poważnie zwiedzać świat :D :D :D
MałaMi ile masz pieluszek tetrowych? bo ja na początku nie szalałam i miałam 3, ale jednak to zdecydowanie za mało :p dokupiłam teraz. Mała lubi mieć przy buzi pieluszkę, a jeszcze pod bródkę do karmienia zawsze coś potrzebne, a do przykrycia czasem, albo pod gołą dupkę jak się wietrzy...
Katrina może teraz młody zwleka...ale za to jak już się zdecyduje to wystrzeli jak torpeda haha :tak:
Rozia jak lekka ma być,, to ja robię mieszankę sałat, do tego pomidor, oliwki, feta, sos z oliwy i przypraw. Proste, lekkie i u nas się sprawdza ;)
a ostatnio zrobiłam sałatkę z makaronu chińskiego, brokuła, kukurydzy, pora...pychotka :) ale tam majonez się daje ;)

Witam:)

Rózia sałatki przeważnie są z majonezem lub sosem na bazie majonezu. Bez majonezu to raczej takie surówki np pekinka pomidor,ogórek,rzodkiewka i sos ziołowy ja robię sama woda plus olej plus zioła. na wierzch wrzucasz kilka pomidorków cherry.

reklama
Hejka Lachonki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

u mnie dzis deszcz buuuuuuuuuuuuuuu ale odpoczne od opuchlizny moze trochę :baffled::-)

Truskafffka ale nie zapeszając mała jest grzeczniutka a takie marudzenie heheh to da sie z nim radę :tak:,co do pieluszek tetrowych...to ja ma 15 szt białych ,2 kolorowe i 2 flanelowe i chyba juz wystarczy ..tyle samo miałam z Szymkiem i nawet 1 nie została bo gdzies sie podziały :baffled:hehehe.

Aaaa no i co ja mam spakowac do szpitala z ubranek dla małego :szok: bo na rozm.56 to mam tylko 2 body na długi rekaw rozpinane na boku ( bo w szpitalu najwygodniejsze ) i 3 kaftaniki tez na 56 i narazie nic wiecej bo mysle ze starczy co???? hmmm a może się mylę?????? no i oczywiscia paka pieluch w rozmiarze 1 a resztę już mam rozmiar 2 ,no i wiem ze recznik musze zabrac oliwke itp..... i przydałyby sie pajacyji jakies ale nic tu nie ma :zawstydzona/y: naprawde....wszystko przebrane dla tych maluchów a o czapulach dla noworodków to juz nis nie mówie :-(

Rozia ok spokojnie czekam na focie :-D

no i napisałam cos jeszcze na g to zajrzyjcie tam :(

Ostatnia edycja:
Do góry