reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Hej hej my juz po balu ale na fotki musicie zaczekac do wieczorka bo m okupuje narazie aparat :-)
ROSZPUNKO - na poczatku dziecko ma odruch wypychania wiec moze to i prawda z tym 10 razem :-) ale ja zupke zmieszalam z mlekiem i podalam butla i wsunela wszystko :laugh2: a potem jeszcze cycusia o dzio wciagnela az sie krztusila, wazy 6 kg a dluga 66-67cm i juz sama na boczki sie przerzuca i odpycha sie nozkami do tylu czy to na pleckach czy na brzuszku :happy:
MARTA - ja zawsze bralam fembion ale pod koniec ciazy Pan w aptece zaproponowal o wiele tanszy vita-miner prenatal 18 zl 60 tabl, a na grype syrop *spam* a przy bolach miesni i goraczce gin kazal paracetamol 3 tab na dobe tab, z imion chlopiecych podoba mi sie Szymus no ale wiadomo odpada, Mikolaj, Dawidek, Pawelek, Marek, Tymus, Hubert.
ILONKO - ja sprzatam codziennie a i tak wciaz jest balagan.

I jak zawsze zapomnialam...

Truskawka ,Paula,Roza no zaszalał kurcze przez 9 lat mieszkał we Francji to mu na głowe padło :szok::-D:szok: Maxim ....kojarzy mi sie raczej z Maximusem hehehehehe :laugh2::szok::-D:laugh2:

a zamiast szymon 1 i 2 to może łatwiej byłoby sama :jedynka.... obiad ,dwójka... chodz pieluche zmienimy hihihi popłakałam sie ze smiechu :-D:-D:-D:-D:-D

no i chyba w srode czeka nas wycieczka do Fr bo G ma tam spotkanie :tak:
a 2 .02 Krakowie witaj :-):-):-) tez miły weekendzik pewnie bedzie ...Rozia ...:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cześć,
Malami - mi się podoba Antoś, Krzyś i ostatnio też Igor, ale ciężko ciężko. Dla dziewczynki dużo łatwiej :-p

no ja miałam rano wizytę, nie wiem czemu się jej bałam bo to przecież jeszcze bardzo wcześnie, z moim wyliczeń 5 i 2 dni wiec może ledwo co będzie serce albo jeszcze nie. Mimo wszystko byłam zdygana bo USG mi się źle kojarzy. Zawsze słysze coś złego.
Tym raz oczywiście równiez tak było, ja wiedziałam że ze mną nigdy nie może być za łatwo, no bo po co. Ja zbieram zło z całego świata.
Ledwo włączył USG a ja już myślałam że widze dwa pęcherzyki, gapił się gapił i widzę że mina nietęga. Te dwa jaja to jeden pęcherzyk w którym coś jest i drugie coś co dosyć długo obserwował. Stwierdził że to duży krwiak. Nawet na moje oko wygląda to nieciekawie.
Później oglądaliśmy pęcherzyk, oile pęcherzykiem można nazwać bo kształt baaaaaaaaardzo dziwny. USG ja już miałam wiele w swoim życiu i na pierwszy rzut oka widziałam ze coś nie halo. W srodku jest pęcherzyk żółtkowy i zarodek, a zarodek nawet miał bijące serce, no ale tek kształt co go nawet wymierzyć nie idzie. Lekarz mówi na granicy normy.
Zwiększamy luteine z 2 na 5.
Od dzisiaj zaczełam brać zastrzyki. Lekarz mówi szybko wbić do brzucha i nierozcierać i liczyć że będzie odbrze bo jest akcja serca. Zjechałam poł miasta i w żadnej aptece nie mieli zastrzyków, wszystko na zamówinie, no już miałam załamke i wizje w głowie że pojade do szpitala na kardiologie i będę błagala żeby mi dali.
Wreszscie znalazłam w małej aptece koło kościoła. Pomyślałam sobie że może to właśnie jest znak, że Bóg mi dał te zastrzyki.
Szybko do domu zdezynfekowac brzuch i pod wpływem adrenaliny szybko wbiłam igłe i teraz sie modle żeby podziałało.
Samo kłucie tak nie boli, ale za to po bolało mnie 4 godziny to miejsce.
No a teraz leże i odpoczywam.

Marta hahhaahhaaa :-D
a mąż bardzo upiera się przy Maximie? :-p czy to bardziej tylko pomysł?

edit.:

Lori trzeba wierzyć, że będzie dobrze
:tak: trzymam kciuki z całych sił :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Paula pomysł ale wiesz jak chłop sie uprze .......:wściekła/y:

Lori no cholerka rob zastrzyki bierz lutke i sie oszczedzaj ,i nie zdziw sie jak bedziesz miała po zastrzykach siniaki ..ja po 10 to juz nie miałam miejsca na brzuchu zeby je wbijac :-(,dobrze ze akcja serca jest a ten krwiak to na 100 %??? Trzymam kciuki i oby tym razem było dobrze

lece sie połozyc bo mi glowa peknie dzis :(((((

Do góry