reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Martuś Lenka śliczne imię !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Reszta jak dla mnie nie :sorry::-D
dla chłopca ??? Filip , Dominik, Kubuś, ( mnie sie starsznie podobają te imiona -) Jaś,Kacper, Piotr, Staś Pawełek:-p:-p:-p

Roszpunka Maksio wysoki chłop :-):-) gratuluje postępów :) mój Pawełek tak jak Jaś w tym wieku nie przekręca sie - za duzy tyłek chyba :-D ale ćwiczymy, ćwiczymy :-)

reklama
Dzieqwczynki spakowałam kilka pudeł i udało mi się później usnąć :-) Ale już zdążyłam kilka sklepów obskoczyć w poszukiwaniu karniszy i zasłon :-)

Martuś ja wcześniej z witamin brałam pharmaton, a teraz biore falvit, bo tańszy :-)

A co do imion< to my na początku chcielismy dac Laura, ale w klimacie mojego m jest taka niestosowan piosernka i powiedział nie :-) Pózniej miała być Lebna, ale za dużo ich i w końcu stanęło na Biance :-)
Co do chłopca, to Borys, Gniewko mi się podoba , Kajtek ostatnio, Bruno :-) Ja w ogóle takie jakieś dziwne imiona lubię... Hmm...

Zmykam do ikea :-)

Martuś mi się z tych dla dziewczynek podoba Laura i Otylka Lenka ładnie ale jest ich teraz miliony. Nawet jak teraz byłam u lekarza jak mały chorował to pani powiedziała że są same Julie Lenki i Amelki że inne imię to rzadkość.
Dla chłopca cóż mi to się stare imiona podobają Staś, Franio Jaś. Ale Mikołaj fajnie Nikodem może Konrad, Fabian.Tak myślę o chłopcach z czerwcówek ,mamy Sergiusza, Milana, Borysa, Wojtusia,Krzysia, Tomka,Normana.
Ja walczyłam długo z mężem o imię dla synka LEON:) bardzo mi się podoba ale go nie przekonałam i jest Antoś:)

witam kochane

u nas bez zmian pobudka w nocy co 2 godz

dzisiaj juz zaliczyłam z młodym spacer i kupiłam mu słoiczek jabłka i kaszkę mleczno-ryżową

pół słoika jabłka pochłoną nie wiadomo kiedy i teraz na to jeszcze cyca. masakra jaki z niego obżartuch. kaszke tez dzisiaj dostanie popłudniu moze to go dłużej przetrzyma

roszpunka ty masz tak samo jak ja. nawet nie mysle o kolejnej ciązy a i tak czuję ze bedzie kolejny synek. teraz tez od poczatku tak czułam. imie dla chłopca było jedne a dla dziewczynki brak porozumienia. a mi sie marzy Nina lub Iga

martuś dla chłopca my mieliśmy jeden typ Aleksander, nad drugim miałabym problem podobają mi się Juliusz, Kosma, Filip, Jacek, Iwo, Mikołaj

Witam papamięć nas zima na całego :szok: Sypie śniegiem ze masakra jak tak dalej pójdzie to za kilka godzin juz nic jeździć ńie będzie współczuje ludziom co od rana w pracy :no:

A nocke u nas w miarę mamy pobudki co 2-3 h więc nie jest złe w szczególności ze mała śpi z nami :tak:

Agnes to faktycznie glodomorek niezły z Olka ;)
MałaMi powiem ci ze nie mam pojęcia nad imieńiem dla chłopca :sorry: U mnie od początku było wiadomo ze będzie Lily hehehehe ale bardzo podoba mi sie Giewko i Julek :tak:

Ilonko jak chłopcy ? Mam nadzieje ze zdrowi

wiecej nie pamietam :no:

Zycze miłego popoludnia

;) hejka

Ilona hehe to nigdzie nie zaglądam...choć kuuusiiii hehehehe
Agnes no pięknie Oluś rośnie ;-)
mój pulpet jak miał pół roku prawie 10kg ważył :p normalnie pączuś z bitą śmietaną..tak wyglądał :p a jak ruszył na podbój świata to w górę ciągnął, a waga baaardzo powoli rosła. Teraz to w ogóle chudzielec jest :p
Viola współczuję przygody z lekarką :confused2: my raz tak mieliśmy jak wylądowaliśmy na ostrym dyżurze z problemem jąderkowym Matika...wredna baba miała mu zrobić usg, wystraszyła go, pretensje miała że się boi płacze, zabawić nie pozwalała tylko na siłę kazała trzymać...jaaaasssneee...bosszz.. na samo wspomnienie mi się nóż w kieszeni otwiera. Podejście do dziecka jest bardzo ważne, jak byliśmy następnym razem u innej lekarki to wszystko super, Mati się uśmiechał do lekarki, ona fajnie zagadywała, badanie na spokojnie zrobiła..całkiem inna atmosfera i wszyscy zadowoleni..
trzymam kciuki żeby wszystko z serduszkiem dobrze było
i brawa dla Antosia za siadanie :D

Rozia
no to czekamy spokojnie ;)
udanych zakupów

Marysia czekam na fotki strażaka :)

MałaMi trzymaj się, zdrówka

Roszpunka nooo od jutra zaczynam siwieć...30 tydzień stuknie...
w sumie od roku jestem tu na forum..pamiętam jak taka zielona tu trafiłam, z problemami po odstawieniu tabletek, cyklami bezowualcyjnymi..dzięki Wam łatwiej było przejść przez ten starankowy okres :) a teraz ciąża... a potem to się dopiero zacznie :p
Brawa Dla Maksia :D :D pięknie się synuś rozwija :D
a mój drugi syn miał mieć na imię Michał...a widzisz jak wyszło :p i ja też czułam całą sobą że synek teraz będzie przed ciążą i w ciąży :p choć staranka robiliśmy pod dziewczynkę :p
to jeszcze raz :p masz rację, zupka NA ciałku a nie W ciałku :p

Lilu no właśnie słyszałam że u was zima na całego ;)
buziak dla najmłodszej forumowej panienki ;)

Ostatnia edycja:
Viola no normalnie nie wierzę że babsko z takim podejściem:wściekła/y:

Rozia o matko, sam środek nocy:-) i widzę że następny uparciuszek nie zamierza jeszcze na świat przyjść:tak:

Lori jak wizyta???

Marta zdrowiej szybko - ja dla chłopca chciałabym chyba Marcel, a dziewczynka Małgosia :-) może Marcelina??

Agnes no to rośnie synek jak na drożdżach ho ho:-)

Roszpunka ale mały postępy robi:-) aż miło

Marysia oo to mi się pomieszało:tak: no ale dobrze że "anioł" oszczędzi koleżankę.

Ostatnia edycja:
ALOHA :-) Witam w mega mroźny dzień niby tylko -6, ale strasznie wiatrzysko co potęguje mróz :szok:

Lori i jak po wizycie?
:confused:

Ilonko aaaaaa Oki teraz już mam, ja ślepa jestem
:-p:sorry:

Rozia ciekawe ile Bianka jeszcze posiedzi w brzuszku
:tak:

Marysiu czekamy na fotki Dareczka jako strażaka
:-)

Martuś mi się dla chłopca podoba Szymon ale to już nie wchodzi w grę u Ciebie
;-) a mojemu K Cezary :eek: Krzysiu też fajne, takie chłopięce, ale dziwnie żeby syn nosił takie imię jak ojciec- w moim przypadku :-D
A dla dziewczynki to kiedyś podobało mi się Nadia, ale za dużo ich jest, później Lena, ale ta sama sytuacja co z Nadią, a teraz stawiam na Laurę, albo Natalkę. Pola też OK, ale za bardzo podobne do mojego
;-)
Ale to jeszcze może się duuuuużo zmienić zanim będę miała dziecko
:tak:

Violu Leon też mi się podoba, ale z moim K pewnie też byłby problem, żeby Go przekonać
:-p

Agnes
ale masz małego obżarciuszka
;-) ale dobrze niech je, jak ma smak :tak:

Miłego Dzionka Wszystkim babeczkom :*

reklama
Kochane dziekuję za podpowiedzi ;-):-):-D na dziewczynke to szybko bym zdecydowała ale chłopiec ....mi sie podoba i JuleK,Antek,Jasio, Igor ,Oskar ....ale G nic nie pasuje :-( wymyslił Maxim z francuskiego ,no chyba go pogieło :wściekła/y:

Paula Szymon tez mi sie podoba ale 2 raz nie dam hehehehehehe

Do góry