reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Martuś no wiem, wiem :-D ja nawet nie jestem w ciąży, a K sobie ubzdurał, że jak będziemy mieli kiedyś syna to będzie Czaruś i koniec kropka :szok: mam nadzieję, że mu przejdzie i jednak będzie Szymuś :-)

edit.:

Lori moja koleżanka też miała krwiaka we wczesnej ciąży... lekarz położył ją w szpitalu i po jakimś czasie wszystko wróciło do normy i ma piękną córeczkę
:-) w Twoim przypadku też na pewno tak będzie! :tak:

reklama
Lori będziemy mocno kciuki trzymać :tak: Krwiak na pewno zniknie i będzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

za tydzień w poniedziałek kolejna wizyta żeby sprawdzić czy nadal jest akcja serca

mnie nawet ten krwiak tak nie martwi jak ten pęcherzyk :-(

No i jestem... Ale padam.... A tu jeszcze trzeba pakować ...

Lori trzymam kciuki z całych sił,żeby teraz się udało i wszystko była dobrze :tak::tak::tak: W końcu musi być....

Martus nie mogę się doczekać :-) I pamiętam, ale nie miałam póki co kiedy sprawdzić... :-( Ale jak troszkę się ogarnę, to poszukam :-)

Dziewczynki co do Waszych klocuszków, to synek przyjaciół jak był mały to wyglądał jak mały ludzik michelin :-D:-D:-D A jak tylko zaczął być mobilny, to szybciutko schudł :-)

Pytałyście o zdjęcia... Póki co nie mam nawet kiedy zdjęcia brzuszka zrobić :-( A mieszkankiem się pochwalę, ale jak już będzie kuchnia skończona :-)

Teraz zmykam odpocząć, a później zabieram się za pakowanie, bo jutro przeprowadzka i to o 7:30...

witajcie

Lori - znam kilka dziewczyn, które tez miały krwiaka we wczesnej ciąży i bez problemu się wchłonął, tak, że nie stresuj się, tylko odpoczywaj duzo i nie przeciążaj organizmu.
Z tym, że te dziewczyny co znam (w tym moja siostra) z tej ciąży z krwiakiem na początku mają z tej ciąży synków.

Roszpunka - mój Kuba jak skończył 3-mce, to zaczął się problem z piciem mleka z butelki. Zaczęłam więc mu podawać kaszki, takie gęściejsze, łyżeczką. I to był strzał w dziesiątkę (zresztą u Alinki tez tak było). Mleko (kleik) z butli tylko na noc - tak ok. 24-tej i śpi do rana bez problemu. Pozostałe posiłki na gęsto podawane łyżeczką.
Teraz to juz prawie wszystko je, oprócz oczywiście smażonych rzeczy i alergennych, które wprowadzam po kolei po jednym nowym na raz.

Truskafffka - widzisz jak ten czas leci... zaraz będziesz tu rzadziej zaglądać, bo maluszek będzie Ci organizować czas.

Małami - lada tydzień poczujesz lokatora, nie stresuj się.

Viola - chyba bym taką babę ubiła normalnie. Współczuję Wam przejść z tymi znachorami. Może tutaj służba zdrowia nie jest rewelacyjna, ale za to podejście do pacjenta super! Zwłaszcza do tych najmłodszych pacjentów.

Liluu - czasami tak bywa, ze maluszek ma gorszy dzień. A może chce sie poprzytulkać do mamusi.

Nie pamiętam co komu jeszcze - zdrówka dla Was i dla dzieciaczków.

P.S chciałabym wyglądac tak przed latem....

Moja koleżanka po przygodach z krwiakiem urodziła córeczkę, jak już wspominałam, więc obalam regułę hihihi ;-)

Katrina to Ty na zdjęciu?

Lori głowa do góry, tym razem musi być dobrze.... moze nie jest łatwo na początku ale wierze ze bedzie tak czy siak OK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak::tak::tak: trzymam za to kciuki !!!!!!!!!!! w 5 tyg i bijące serduszko ??????????????????????????????????????

Rozia ja sie w cale nie zdziwie jak TY zaczniesz nam rodzić - z tego przemęczenia :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: ale to kiedy juz tak na tip top mieszkanko bedzie gotowe ? do zamieszkania ??? JUZ ???????????????????

Katrina trzymam kciuki za dietkę ??? tzn piszesz ze byś chciała wyglądać jak na zdjęciu .. czyli rozumiem ze bierzesz sie za siebie tak ????????????

hmmmm i co ja mam wam pisać ??????? prawdę czy dla mojego dobra mam pisać co byście chciały usłyszeć ( a raczej przeczytać ) hih nie no żartuje , teraz juz śmiać mi sie z tego chce :laugh2::laugh2::laugh2:

Martuś :szok::szok::szok::szok::szok::szok: wierze w G ze sie do porodu opamięta z tym imieniem :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: poza tym wierze ze TY mu to wybijesz z głowy szybko - zadziorna kobieto :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Marysiu to czekam na focie :D
Lori :szok::szok: to tak was zasypało ?????????????? Małej widzę służy zimne powietrze :-D jak bedzie płakać to w wózek i przed drzwi :-D:-D:-D:-D:-D:-D zartuje oczywiśćie :-p:-p:-p:-p:-p

Lece moich chłopców kłaść spać ... bo ten wiekszy chłop wraca niedługo wiec trzeba sie przygotować :D

reklama
ilonko przeprowadzamy się jutro. W poniedziałek będziemy mieć montowana kuchnię, ale bedziemy musieli czekac jeszcze jakiś czas na fronty górnych szafek, bo są lakierowane. Za jakis tydzień powinni nam zamontować drzwi do łazienki i do pokoju Bianki i wtedy zadzwonimy, żeby nam listwy przypodłogowe zamontowali i później to już wtylko dekoracje :-) No i lustro do łazienki jeszcze musi Pan nam zrobić :-) No raczej się na zapowiada,żeby te wygibasy miały Bianke wykurzyć, także spoko spoko :-) Najważniejsze,że zdążyliśmy z przeprowadzką przed Bianką :-) Bo nawet jeśli zaczęłabym teraz rodzić, to wyjdę już do nowego mieszkania :-)\

A Ty mówisz, na bóstwo się robisz :rofl2: To miłego wieczorku Ci życzę :-)

Katrina skoro dop wakacji takj chcesz wyglądać, to zakładam,że nie ma aż tak dużo do zrzucenia :-)

Do góry