reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

jakis spisek urządzili te wasze dzieciaczkii Wam w nocy :-:)-:)-( współczuje kochane :-:)-:)-:)-:)-(\

pamelka no własnie mówili o tym w wydarzeniach :szok: szooooooooooook, jaki ten swiat mały, widzisz :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: :sorry2::sorry2: faktycznie scena jak z filmu... tam podobniez jest tez dziewczyna 17- letnia z własnej woli :baffled::baffled::baffled::baffled: ciekawe kiedy go schwytają :sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
LILUU - wspolczuje a zupka z ryzem napewno nie zaszkodzila, jak bylam w czd z malutka to byla tam tez dziewczyna z 7 tygodniowa coreczka i ona straszne kolki miala wlasciwie z niczego bo mama nie jadla nic co mogloby je powodowac, pomagalo odgazowywanie masaz brzuszka i... suszenie brzuszka suszarka - od razu przestawala plakac.
Ja dziekuje ze nie wiem co to znaczy kolka, a niunia mimo ze na cycusiu to prawie zawsze przesypia cale nocki :happy:

PAMELA - wlasnie czytam co sie dzieje - strach normalnie

Ilonka na pewno warto iść na Hobbita jak się lubi takie filmy.

Agnes
Antoś teraz właśnie siada,jak się go posadzi to siedzi i sam usiądzie z pozycji półleżącej,ale z leżącej jeszcze nie, bo po co jak leniuszek może popłakać i mama posadzi;).
Ale dzieci się różnie rozwijają na czerwcówkach niektóre dzieci dopiero zaczęły przekręcać się na brzuszek a jednego mamy takiego słodziaka 2 tyg młodszy od Antka i chodzi już przy meblach.
Czytałaś o glutenie? napisałam Ci.

Pamela :szok::szok::szok::szok::szok:

Liluu kropelki możesz podać nawet jak pisze,że od miesiąca tym bardziej,że Twoja mała nie jest taka malutka,niektóre dzieci mają ponad miesiąc a ważą mniej od Lilki. Ja podawałam jak Antek miał 2 tyg bobotic i espumisan ,za pozwoleniem położnej.

viola tak czytałam. bardzo ci dziękuję. dodałam sobie już ten post do ulubionych i za miesiąc zaczniemy wprowadzać. dzisiaj mój szkrab skończył 3 miesiące. jak to szybko przeleciało.

viola a mogę mu wcześniej podawać np. jabłuszko lub marchewkę?

dzisiaj wieczorem zrobiłam mu butelkę sztucznego mleka i padł śpi już od pół godziny. ciekawa jestem czy dłużej pośpi. taka próba dzisiaj

liluu mi połozna też pozwoliła podawać kropelki wcześniej. ale nie było u nas potrzeby. jedynie problemy z wypróżnianiem. i u nas zadziałały kropelki BioGaia. one na kolkę też są. dla mnie rewelacja

pamela no szok normalnie. mówią o tym w tv. dobrze że twoi bliscy są bezpieczni

lecę teraz na g nadrobić

a 3 lutego robimy chrzciny na 11.30. potem obiad i kawa. czekam na propozycje menu. na razie zakupiłam i zamroziłam nogi kaczki. czyli jedno danie jest. kaczka, kapusta modra i pyzy lub kluski śląskie. co jeszcze proponujecie?

Liluu nie pamiętam ile to było kropelek bo podawałam różne i różne ilości,ale na pewno tyle ile jest podane w ulotce i espumisan właśnie podawałam jako pierwszy.Na pewno nie zaszkodzi. Polecam jeszcze ciepłe okłady na brzuszek. Ja stosowałam okład żelowy, podgrzewałam w mokrofali owijałam w pieluszkę i na brzuszek.No i WINDI nam uratowało życie.

Agnes ja zaczęłam wprowadzać stałe jedzonko jak mały skończył 3 miesiące z tym,że był na mm. Myślę,że za 3 tygodnie możesz spokojnie podać troszkę jabluszka , ugotowanej marchewki. Marchewkę wkładasz do wrzątku gotujesz 20 min i imiksujesz dodajesz tego wywaru z marchewki,żeby uzyskać odpowiednią konsystencję,no a później np marchew z ziemniaczkiem i dodajesz po kolei warzywka. Mój Antek nie chciał jabłka na początku i dostawał banana i potem jabłko do banana. Teraz mały żarłoczek wcina wszystko.
Dziś mi zjadł pół kanapki z almette a ostatnio na obiad zjadł ziemniaczka wymieszanego z farszem z gołąbka.

dzięki Viola. poczekam więc jeszcze i od lutego zaczniemy ze stałymi pokarmami. na razie raz dziennie będę podawać mm aby młodego przyzwyczajać do butelki

dziewczyny ja z m. a nosami przy tv do teraz,ale idziemy spać.zobaczymy co tam jutro z tą gangsterką na mojej ulicy.tak Ilonka,jest z tym facetem 17 letnia dziewczyna,jest to jego dziewczyna dokładniej.ale w tv nie mówią dużo,oni oboje też pochodzą z Leska,tylko A. wynajmował koło mnie mieszkanie.a tego chłopaka co prawdopodobnie zabił to był jego kumpel jeszcze od dzieciaka.masakra normalnie.dobranoc Kochane tyle emocji dzisiaj miałam że starczy na rok!

reklama
Do góry