reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

agnes słońce teraz może być spokojnie a za godzinę możesz juz jechać na porodówkę .......:tak: także nie spisuj tego dnia na straty :-p:-p:-D:-D:-D \

Roszpunka to u Was robi sie usg bioderek ?????????????? U nas wygląda to po prostu jak zwykłe badanie, czyli lekarz sam sprawdza bioderka i tyle......u nas nie ma usg :szok:

no i gdzie te fotki???????????????????:baffled:

reklama
ilonka u nas też jest usg i badanie.
wiem że za chwile może się zacząć ale nie nastawiam się. brzuch mam jeszcze wysoko a poza tym mały cały czas pod żebra mi kopniaczki daje. teraz zresztą to bardziej mi brzuch faluje, młody się wierci bardziej niż kopie

witam sie i ja Słoneczka moje! Aniu ciesze sie że wizyta udana a co do szczepionki to moja siostra miała ten sam dylemat w 26 tyg.ciąży i odmówiła,jest pielęgniarką i nawet jej znajomi lekarze jej też odradzali.KatyB to zakopuj ten mój dołek Kochana,bo sama nie dam rady,toż to sie już niezła dziura zrobiła!:-Dtruskafffka a i z pomocnej dłoni też chętnie skorzystam,jakby mi sie jednak wyjsc z doła nie udało,za fluidki dziękuję i łapię co do jednego!:tak: asiczka31 to trzymam kciuki!!! a ja sobie własnie oglądam nasza tabelkę,ktorą mamy dzieki Ilonce za co bardzo dziekujemy,i normalnie oderwac oczu nie mogę jakie te maleństwa są śliczne! wszystkie dzieci są śliczne,ale że użyję słowa ,,nasze,, to są cud maliny!!! moje marzenie,tylko jedno,żeby i zdjęcie mojego maleństwa kiedyś tam sie znalazło.......Agnes teraz czekamy na Twoje cudeńko,oby szybciutko do nas zawitało! życzę miłego dnia i spadam do pracy!

Witam:)
biapl &&&&&&&&&&&& żeby mały jeszcze posiedział,ale jakby co to i tak już duży więc wszystko byłoby ok:)

Ilonka pierwsze słyszę,żeby nie robiło się usg.Zawsze badanie bioderek opierało się na usg i na czerwcówkach też wszystkie miały usg

agnes brzuch nie musi opaść przed porodem.,trzymam kciuki za szybki poród:)&&&&&&&&&&&&&

agnes, też czułam kopniaki w żebra do samego końca. Sama mówiłaś, że łatwiej ci się oddycha, więc musiał trochę opaść jednak. Trzymam kciuki żebyś nie musiała już długo czekać.

asiczka, fajnie że wpadłaś. Napisz jak dzieciaki odnalazły się w nowym miejscu.

ilona, u nas każą robić usg. Powinniśmy mieć od razu w szpitalu po porodzie, ale pani doktor była na urlopie i przepadło. Już dawno powinniśmy być po badaniu,ale terminy były dopiero na październik,więc wypadło że dziś jedziemy.

pamela, znajdzie się i zdjęcie twojego! Wiem że jest ci ciężko,ale na pewno się uda:tak:

Viola to u mnie tego nie ma:baffled::baffled::baffled::baffled: Jasia tylko lekarz zbadał i to było na tyle badania bioderek ....... teraz jeszcze nie byłam bo odległe są terminy ,ale watpie czy sie coś zmieniło..... no chyba ze tak.......:sorry2: chyba ze prywatnie sie idzie to moze i wtedy to usg jest, nie wiem juz sama.... w mojej poradni preluksacyjnej nie wykonują usg :confused::confused::confused::confused:

Roszpunkia takie badanie nie trzeba na "gwałt " robić , tzn wiadomo ze im wcześniej tym lepiej , ale nie póżniej niz do 3 miesiąca dziecka.......bo ja sie pytałam lekarza bo mnie kazali isc przy wypisie ze szpitala prywatnie na to badanie ale jak poszłam na kontrolę z maluchem to pediatra tylko sie za głowe złapał ze oszaleli w tym szpitalu,.,. ze sie nic nie stanie jak sie pójdzie do 3 miesiaca a nie od razu,,,, bo własnie te termiy sa takie odległe ..

agnes ja tak samo czułam Pawcia do samego końca pod żebrami taże to nie jest wyznacznik ze jeszcze długo pochodzisz :-):-):-):-) tak czy siak to nastąpi ale kiedy ??? Etedy kiedy Oluś bedzie gotów.,.... no chyba ze jednak trzeba bedzie go siłą wyciągać .....:-D:-D:-Duparciuch...po kim ??????? :happy::happy::happy::-p:-p:-p

Hejka
Ja dzisiaj w domu bo cos mnie lapie:baffled: wiec siedze w lozeczku :tak:

Biapl to trzymam kciuki zeby maluszek jeszcze ten tydzien wytrzymal:tak:
Sylwia wlasnie jak tam nerka?;-)
Ilonka ten twoj Papi to istny aniolek:tak:, a jest grzeczniejszy niz Jas w jego "wieku"???

No i mam pytanie jak zwykle mierze tempke o 6tej a wczoraj zaspalam do 6.30 i tempka wyszla 36,25 to jaka powinnam wpisac ????
Roszpunka daj znac koniecznie jak tam bioderka Maksia :tak:
Agnes juz blizej jak dalej......za chwile nawet nie bedziesz pamietac tego czekania :-)
Asiczka ....no w koncu sie odezwalas:-).....ja sie wcale nie dziwie ze chcesz nadrobic stracony czas z dzieciakami:tak:.... a moze tym razem juz oswiadczysz dzieciakom ze bedzie rodzenstwo???
Pamela to umawiamy sie dzisiaj na wieczor;-)???? No musimy jakos to zsynchronizowac:-D

Ostatnia edycja:
Ilonka to dziwne bo przecież za pomocą usg można rozpoznać wrodzoną dysplazję stawów tak na oko tego nie widać.

Antoś dziś pierwszy raz dostanie zupkę z mięskiem:)
Idę gotować:)

reklama
Kasiu co do nerki to moja czasami daje znac o sobie ale mnie nie boli na szczescie ale malutki lezy na nerce co niepokoi i mnie i lekarza bo moja corcia tak samo lezala jak on no i nerka przestala funkcjonowac jak mala zaczela wazyc 2 kg.

Do góry