reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

dziewczyny otwarli nowy ciucholand na przeciwko polmosu !
pełno ubranek dla dzieci !!! jest w czym wybierać!!!

witam nowe mamy:)
przepraszam,że ostatnio rzadko zaglądałam ale ostatnio dość pod górke w życiu miałam..
mam nadzieje,ze sie to zmieni

pozdrawiam

reklama
Pieszczoszka trzeba być dobrej myśli. To co złe zawsze musi się skończyć ( wiem, ze to banał, ale jest prawdziwy;-)). Głowa do góry i byle do przodu :-D. A czy w tym ciucholandzie są rzeczy wycenione czy na wagę? Fajne ceny mają? za informację z góry dziękuję :-)

Pieszczoszka właśnie widziałam, że tam powstał nowy ciuchacz, ale nie miałam okazji tam zaglądnąć, a póki co byłam w bidze i w tym karpackim centrum i obkupiłam sie jak mało kto:tak: Dzisiaj np zostawiłam w ciuchaczu 100 zł ale jestem mega zadowolona zakupami bo rzeczy wyglądają jak nowe i mój junior będzie niezły elegant;-) A co do tego nowego chyba już przed porodem nie trafię :no:
A z problemami wiesz jak jest;-) raz na wozie raz pod wozem i u Ciebie sie wszystko poukłada:tak:

wycenione ubranka ale fajne mają ceny i mega fajne rzeczy!!!
tu ostatni zakup dla Laury za 8zł :-D a ubranko jest jak nowe

Załączniki

• SAM_9121.jpg
    SAM_9121.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 91
  • SAM_9129.jpg
    SAM_9129.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 82
Miło mi się przywitać :-) jestem mamą z Bielska, oczekuję na drugie dziecko.
Poza tym, że miałam ochotę wejść na to podforum, witam się z interesem :sorry2: Otóż, mam możliwość wykupienia pakietu w Szpitalu pod Bukami, gdzie miałabym chodzić do ginekologa Bogdana Zasady. Oferta kusząca cenowo i zakresowo (teraz jestem u lekarza na NFZ), ale nic nie wiem o tym lekarzu. Może ktoś o nim coś słyszał? Nie wiem, czy warto zmieniać obecnego?… :confused: Poza tym mam 25 lat, Bielsko lubię umiarkowanie (ech, za długo się pomieszkało w Krakowie), ale tu są rodzice i na razie wygoda przy maluchach, co tu kryć. Pracuję zdalnie, więc trochę się nudzę w domu. Ciąża daje mi ostro w kość, ale liczę, że powoli będzie lepiej :-D Pozdrawiam!

Witajcie, dziewczyny możecie napisać jakich ginekologów polecacie z autopsji? jestem w 6 tyg i nie wiem na kogo sie zdecydować. BArdzo proszę o radę?

Ja obecnie chodzę na NFZ do Ćwiklickiego w Euroklinice. Warunki świetne, lekarz miły i delikatny, ale jeszcze nie wiem, jak prowadzi ciążę – jednak sporo ciężarnych w kolejce jest ;-) Jeśli prywatnie - dr Fordey (ale ona jest specyficzna, choć jako lekarz – polecam z mojego doświadczenia). Wiesz, jak to jest – ja polecę, ktoś inny nie… Na pewno są lekarze, których NIE polecam, a swego czasu uchodziłam się okropnie dużo (miałam PCOS, potem laparoskopię itd.).

Witam dziewczyny ja nie poradzę jeśli chodzi o leczenie w klinice Pod Bukami i mogę tylko powiedzieć że ja chodzę a właściwie chodziłam do dr Wojnowskiej na Sobieskiego i to prywatnie. Byłam zadowolona jednak sporo bierze mimo wszystko i jesli liczycie na lekarza z jakiegoś konkretnego szpitala to ona pracuje na Wyspiańskiego tylko do końca grudnia jest na wychowawczym.

reklama
bakteria, wiolonczela - witajcie :)

ja chodziłam do dr Lasatowicza obie ciąże, da się umówić na wizyty na NFZ (terminy są odległe ale można zacząć prywatnie i poprosić o zapisanie na NFZ na kolejne wizyty) a jeśli wizyta ma być prywatna - nie jest drogo (70zł). Doktor miły, uprzejmy, taki spokojny, podobno jest dobrym lekarzem choć oczywiście opinie są różne. ja miałam ciąże bez problemów więc nie oceniam. ma on dość swobodne podejście do ciąży - np. wg niego kawę wolno pić, furagin można spokojnie stosować itp, na alergię przepisał mi mocny steryd w maści (i dobrze zrobił, bo paskudne wysypki zeszły mi w 2 dni a pewnie znikoma ilość tego sterydu się dostała do dziecka, jeśli w ogóle dotarł). ogólnie stara się pomóc, słucha co się mówi, odpowiada na pytania, tłumaczy (co prawda trochę skrótowo i jak się spyta no ale jest uprzejmy i chce być pomocny)

Mamba - remont trwa :) nie spieszy nam się :p ale już pomału prawie koniec, jak zrobimy to wstawię fotkę pokoju księżniczek - będzie ślicznie :)

Do góry