reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Witam:)
Mam nadzieję, że nie łamię zasad forum ale chciałam zaprosić Panie na bezpłatne warsztaty dla przyszłych rodziców i rodziców małych dzieci.
Oto szczegółowe informacje:
Zapraszamy na II edycję warsztatów Kraina Bliskości czyli cykl 4 bezpłatnych spotkań przybliżających tematykę Rodzicielstwa Bliskości.
W ramach cyklu spotkania o następującej tematyce:

Co to jest Rodzicielstwo Bliskości?

• Rodzicielstwo Bliskości - nowa moda czy powrót do korzeni;
  • Podstawowe potrzeby emocjonalne małego dziecka;
  • 7 „narzędzi” bliskości – jak pielęgnować swoją relację z maluszkiem

Emocje malucha – jak lepiej rozumieć wybuchowe maluchy – cz.1i 2

• Dlaczego dzieci źle się zachowują – częste powody trudnych sytuacji
  • „Niedojrzałość mózgu” – wpływ rozwijającego się mózgu na zachowanie dzieci,

• Jak pomagać małemu dziecku radzić sobie z własnymi emocjami.
  • Profilaktyka złego zachowania – czyli o co powinien zadbać rodzic aby maluch był szczęśliwy i rodzic zadowolony.
  • Wybrane trudne sytuacje z życia codziennego uczestników i sposoby radzenia sobie z nimi
Świadomy rodzic - o celach rodzicielstwa i wspieraniu rozwoju

• Jak nie stłamsić radości życia? – o co zadbać wychowując dzieci.
  • Czy istnieje rodzic idealny?
  • Dokąd zmierzam – cele rodzicielstwa.

Czas trwania pojedynczych zajęć – ok. 2 godzin
Termin rozpoczęcia: wtorek 18 września 2012 godzina 17:00 (następnie kolejne 3 wtorki)
Lokalizacja: Ośrodek Wspierania Rodziny ul. Bystrzańska 55 C , Bielsko – Biała
Zapisy: telefonicznie pod numerem 033 810 12 55
Zajęcia bezpłatne!

Ostatnia edycja:
reklama
Sosinka Patusia hehe u mnie stosunek chłopców do dziewczynek w najbliższej rodzinie wyniesie 6:1 jak się potwierdzi, że u nas będzie kolejny chłopak :-) Też mi czasem żal, że nie będę pleść warkoczyków i kupować uroczych sukienek, a najbardziej chyba tego, że nie dane mi będzie uczyć małej damy jak być kobietą. Za to mąż będzie miał pole do popisu :-)

Zgadzam się z Wami dziewczyny... też mi troszkę szkoda, że nie będzie można, tak jak pisałyście, pleść warkoczyków (chociaż w przychodni Panie śmiały się, że mój synuś ma takie długie włosy, że będę właśnie mogła mu zapleść warkoczyki hehe), stroić w piękne sukieneczki, ale będziemy mogły wychować naszych synów na uroczych i inteligentnych mężczyzn :) a dziewczynka jeszcze może się pojawić - kto to wie :)

Dziewczynki ja byłam w szpitalu. Niestety wróciłam jeszcze w dwupaku i zastanawiam się jeszcze jak długo ..... Powiem Wam ze jak dostałam skurczy to myślałam że wrócę już z juniorem a tu lipa:sorry: Jakoś ciąża mnie już za bardzo przytłacza.

Mamba wiem, że Ci ciężko, ale tak naprawdę, to się ciesz, że mały jest wciąż w brzuchu. On jeszcze nie jest gotowy na narodziny. Wiem, że od 37tc. urodzone dzieci nie są nazywane już wcześniakami, ale 3 tygodnie robią różnicę i start mają mocno utrudniony. Życzę Ci dużo sił na ten ostatni czas

Mamba to już naprawdę końcówka, jak małemu dobrze w brzuszku to niech sobie w nim siedzi jaknajdłużej - będzie silniejszy :)

Mój Karolek ma już dziś 2 miesiące -Mamba jak urodzisz zobaczysz jak ten czas szybko leci i jak dziecko zmieniania się praktycznie z dnia na dzień - to fascynujące...

AAAAAAAAAAAA łapię doła! U mnie na paxdziernikówkach już 3 dzieciaczki na świecie. Mi po tabletkach się cuda dzieją:eek: Jutro jadę po wypis i dowiem się dokładnie ile mam jeszcze się faszerować tymi medykamentami:wściekła/y:
A co tam u Was jakoś ucichło tutaj strasznie. Matka Polka Olga pewnie ogarnia dalej chałupę i swoje pociechy a reszta też taka zagoniona?

reklama
Do góry