reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

uff ja normalnie pisać nie mam siły... jesteście kochane
dziuba, super tort, i na pewno wyjdzie lepiej niż mój :) choć mój był całkiem smakowity :) ale zjadłabym tego Twojego ;)
Patusia - kolejny termin akcji włosy sobota rano :)
sosinka, super że się odezwałaś :)
Mamby posty jak zwykle the best :p a cóż tak masz chrapkę na cygański i błonia? :p
ja też spaceruję, załatwiam różne sprawy, jeżdżę autobusem z dziećmi, psem, itp. podoba mi się taka pogoda, w końcu czuję że żyję

reklama
Sosinka fajnie, że się odezwałaś :-). Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z efektu końcowego :-).
Mamba argument o mężu jak najbardziej Cię usprawiedliwia. Korzystaj dziewczyno, korzystaj :-D.
Olga to w sobotę czekamy na zdjęcie-jeśli oczywiście będziesz chciała dodać. Podziwiam Cię, dwójka dzieci, pies i autobus. Ja na razie autobusy omijam:-).
Pogoda jest cudna. Spacerujemy dwa razy dziennie, bo aż szkoda siedzieć w domu jak takie upały :-D

Olga na którą idziesz w sobotę? Ja też idę ale tylko czesanko przed tym ślubem bo po zlocie mogę wyglądać dziwnie i trzeba to jakoś okiełznać:-p
Sosinka napisz co u Ciebie.

Zuza wczoraj zaliczyła 3 wyprawy: ze mną, z tatą jak ja pracowałam a potem całą rodzinką na lotnisko zaliczyliśmy pierwsze wiosenne piwko w terenie ;)
Też mnie kusi Cygański i Błonia ale samej mi się nie chce :p
A taka specyfika naszego regionu, że zawsze jakaś górka się znajdzie. Pamiętam jak wróciliśmy z Danii zafascynowani ideą poruszania się po mieście na rowerze. Po tygodniu nam przeszło, ciągle trzeba pod jakąś górę cisnąć (pomijając kwestie kierowców, którzy w ogóle nie patrzą na rowerzystów) ;)

Do tortu zamówiłam zielony lukier ciekawe czy uda mi się go położyć na tym torcie;) jeszcze 2 tyg i wrzucę wam fotę ;) Poza tym będzie sernik cytrynowy. Jest obłędny... piekłam ostatnio pierwszy raz i się zakochałam. W ogóle jakoś ostatnio w sernikach gustuję. W ten weekend będzie miętowy. Ciekawe jak wyjdzie...

autobus jest super :) daje tyle możliwości. właśnie wróciłam z wyprawy, wyszłam o 9 :) zaszłam na nogach ze złotych na piastowską, wstąpiłam do koleżanki którą zaraz zaproszę tu do nas na forum :) hania cały czas w chuście, byłam bez wózka, z psem na dokładkę, wróciłam autobusem. zaraz kupuję bilet miesięczny :)
fryzurą się pochwalę oczywiście :) idę na 7.30 rano :p
do cygańskiego i na błonia umówmy się wszystkie razem :)
uff ramiona mnie bolą od chusty :p Hania za to bardzo zadowolona :) w chuście na zmianę śpi i ogląda sobie świat :)
po 3 wychodzę ale już z wózkiem, z drugim psem, na spacer na łąkę a potem po Natalię do przedszkola
sosinka, nie idziesz jakoś po 3 na spacer w okolice tuwima? ;)

Olga byłaś na piastowskiej, a to już rzut beretem do mnie :) Rany boskie 7:30 fryzjer... ale pewnie bez problemu wstaniesz :). Nadal towarzyszą Ci takie emocje przed zrobieniem tej fryzury?
Dziuba lotnisko jest super do takich spacerków. My dziś byliśmy na działce- Szymek był w wózku w samym pajacu, bez czapki. Zastanawiałam się czy aby na pewno jest dobrze ubrany, bo mijałam dziś różnie ubrane dzieciaczki jadące wózkiem. jedne w grubym swetrze inne w krótkim rękawku.
Czekam na fote sernika :). Daj znać jak wyszedł miętowy :)

Dziuba ja chcę przepis na ten sernik cytrynowy :tak: I kurde sama się dziwię że nie wpadłam na to żeby na lotnisko się wybrać na spacer. Może się tam spotkamy gdzies na piwku z dzieciakami. Patusia chyba też ma niedaleko
Co do Cygańskiego i Błonii to z miłą chęcią zwłaszcza w taka pogodę jak ostatnio my do 18 w sumie na polu jestemy :tak:
Olga Ty to masz godz tego strzyżenia ja bym tam chyba w piżamie poszła z poduszką pod pachą :szok: Choć ostatnio się nie wysypiam bo Oliemu idzie ząbek i nie przechodzi tego bezobjawowo . Czekam na zdjęcie :tak:
Patusia ubiorem się nie przejmuj każdy ubiera wg uznania jedne dzieci są przyzwyczajone do ciepełka inne nie . Ja Oliemu ubrałam czapkę z daszkiem samą koszulkę i spodnie bez rajtek bo i po co

Ehhhh mamy na wieczór piwko. Maż dostał drugą cześć wypłaty za luty !!!! Normalnie oni chyba oczekują że się ze szczęścia upijemy!!! co za k **wa kraj:wściekła/y:

no i jest nowa fryzura ;) wydaje mi się że ten pomysł z grzywką to był strzał w 10. jest OK
mąż porobił mi piękne fotki na placu zabaw :) tak piękne że wyglądam w nich lepiej niż normalnie, no ale co tam :p

DSC_9185.jpgDSC_9203.jpgDSC_9204.jpg
DSC_9188.jpg

Załączniki

• DSC_9185.jpg
    DSC_9185.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 115
  • DSC_9188.jpg
    DSC_9188.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 103
  • DSC_9203.jpg
    DSC_9203.jpg
    30,3 KB · Wyświetleń: 108
  • DSC_9204.jpg
    DSC_9204.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 112
No super ta grzywka :). Najważniejsze, że Ty się w niej dobrze czujesz :). W ogóle dziś jak wstałam po 8 to od razu pomyślałam o Tobie, że Ty już od godziny jesteś u fryzjera :D. Długo trwało strzyżenie?

Olga no ja jestem pozytywnie zaskoczona jak dla mnie to ta fryzura to był strzał w 10. Już nie moge się doczekać kiedy Cię na żywo zobaczę:tak:
U mnie Oli daje czadu dzisiaj pojechaliśmy na zakupy i moje dziecko w sklepie jako tako ale w samochodzie go jakieś ADHD ogarnia nic tylko chce widzieć do przodu. Za miesiąc wymieniamy fotelik do którego na szczęście dokłada się chrzestny bo chyba nie wydolilibyśmy z kasą. Dzisiaj kupiliśmy pampersy dla Oliego nowe cieńsze czapeczki musze mu jakieś buciorki jeszcze sprawić no rośnie mi chłopak niesamowicie. Ja myślałam że może jaką bluzkę sobie kupię ale albo wszystko w kosmicznych cenach albo do wycierania podłogi .

reklama
hehe Mamba a byłaś sceptycznie nastawiona :) a gdzie byłaś w sklepie?
Patusia, samo strzyżenie to raz-dwa :)
ale jakie jaja, nastawiłam budzik na 6.30 (miałam wskoczyć do wanny, wypić kawę spokojnie, przeprostować te włosy) - i dałam tel pod poduszkę. w nocy zamieniliśmy się miejscami z M (Hania się obudziła po 4 i chciała się bawić i zwiedzać, kładłam ją jak super niania raz po raz chyba przez pół godziny i musiałam być bliżej łóżeczka jak co minutę wstawałam). no i nie usłyszałam tego budzika spod drugiej poduszki - i nagle budzę się, patrzę a tu 7.10! oczywiście zwykle dziewczynki budzą się wcześniej a akurat wyjątkowo obie spały. więc zerwałam się, pochłonęłam kawę, ubrałam się, przemyłam twarz i poleciałam, i na 7.30 zdążyłam :)

Do góry