reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

No byliśmy w sferze potem w tesco a na sam koniec mój tylko podleciał do Carrfoura po pamki bo w promocji są :tak:
Ale matko co mi się śniło a więc:
Olga śniłaś mi się taka dobra koleżanka, miła, pomocna i w ogóle no jak zawsze:tak: Chwaliłam się mężowi jaka jesteś fajna że szkolenie mi załatwiłaś a on cały czas powtarzał żebym uważała. No ale ja mądra nie słuchałam po czym okazało się że z Cebie jedna wielka oszustka że nakłamałaś gdzie mieszkasz itd. Że tylko żerujesz żeby dorwać się do moich oszczędności kojego mieszkania , że jesteś w zmowie ze swoją mamą i tak obrabiacie takie "niby " koleżanki . Na szkolenie przylazło kilka ludzi którzy zapłacili a ja nie dostałam tej kasy . No byłam w szoku więc postanowiłam jakoś cię przyłapać więc zachowywałam się tak samo jak zawsze pomimo swojej wiedzy i okazało sie że Ty już mam dorobione klucze do mojego mieszkania że w ogóle to jesteś obłakana a przez to niebezpieczna O matko przezyłam chwilę grozy w tym śnie .
Ja nie wiem czemu akurat w takiej scenerii i takiej roli mi sie śniłaś :-D

reklama
Olga spoko ale malo widać tą nową fryzurę. Zdj 3 jest super!
Mamba ale czad! Napisz z tego scenariusz jakiś czy coś ;) Też mam czasem takie chore sny ;) A w ogóle jakie szkolenie?? Coś robisz czy to w ramach snów tylko?
Zuzka też nam ostatnio powyrastała. Musiałam 2 pary butków kupić bo na spacerach już sobie czasem życzy wychodzić z wózka i pochodzić za rączki ;) Na szczęście z ciuchami nie mam dramatu bo dostała dużo pod choinkę i były za duże wtedy. Teraz akurat dorosła więc jest ok.
Wczoraj przeżyłam dzień świra. Byliśmy całą rodzinką na Międzygalaktycznym zlocie Sperbohaterów. Potem (jeszcze częściowo w przebraniu) prosto do fryzjera i na ślub szwagra. Mój mąż był świadkiem. Ledwo zdążyliśmy ;)
Dziś już na spokojnie. Sernik miętowy w piecu. Wygląda dziwnie... (Wszystkie przepisy jak zawsze z mojewypieki.com więc nie będę ich tu przeklejać ;) ) zaraz śmigamy na basen... pozdrawiam Was słonecznie

Ale mi ten czas zleciał masakra ciągle coś do roboty, nawet nie miałam chwili, żeby tu zajrzeć do was:(
wrzucam zdjecia tortu :) chciny wyszły b. fajnie a było aż 13 maluchów.
A u mnie spotkania zaległe ze znajomymi no i słoooońce wkońcu więc i w domu rzadko siedze:)
a i ostatnio sporo w kuchni działałam np. wczoraj upiekłam 18 babeczek bananowych z budyniem i dziś już tylko 3 zostały:) widać ze smaczne były.
ja już Monisi zafundowałam kojcowy wybieg 8 częściowy po tym jak mi zaczęła śmigać ruchem pełzająco pływającym po panelach

Olga grzywka super :) też kiedyś miałam, ale jakoś nie mogłałam wytrwać w tym jej prostowaniu i szybko leciałam na bok:)
kurcze też się muszę z chustą przeprosić :) opiero kilka razy byłam z małą a starszą córę dużo nosiłam;/ mam wyrzut.
hahha też miałam taki okres pierwsze było "toto" i "toto" (co to) a potem sama "siama" i "ja siama"

Mamba
to moze sie wybierzemy razem na spacer bo ja też na tej górce mieszkam (karpackim)? a też bym się chętnie przeszła na dłuższy spacer, ale jakoś samej mi sie nie chce.
m_DSC1804.jpg

dzuiba i jak wyszedł sernik miętowy?

Załączniki

• _DSC1804.jpg
    _DSC1804.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 47
  • m_DSC1804.jpg
    m_DSC1804.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
W końcu forum dziewczyn z okolicy ;) Doradźcie, który basen w Bielsku-Białej wybrać, chodzi oczywiście o wypad z maluchami. :) Do tej pory jeździłam na basen w Goczałkowicach, ale teraz mieszkam trochę dalej, i bliżej mi do Bielska :) Dajcie znać! ;)

Olivia jak mi powiesz że Ty ta dzieczyna z czarnym wózkiem z deseniem jakiś kwiatów na tapicerce i z ksiązką w dłoni to padnę. Ja z miłą checią się wybiorę z towarzyszka na spacery więc nie pozostaje nic jak tylko się umówić
A tort genialny :tak:I nie mów że ty u siebie tyle dzieciakó pomieściłaś ???
Dziuba no chyba zacznę ksiązki pisać z Olgą w roli głównej:)
A i co z tą Krainą Kropka :tak::confused:

hej hej :)
Mamba, Twój sen to nawet nie wiem jak skomentować :p dziewczyny strzeżcie się :D
ale podobno to co jest w snach spełnia się potem zupełnie na odwrót, więc chyba nie jest ze mną aż tak źle ;)
Dziuba - jak to nie widać fryzury na tych zdjęciach?? widać przecież :)
a Wy z tym zlotem to nieźli jesteście ;) dawaj fotę Super Was i Super Zuzola :)))
Olivia - ja dziś pierwszy raz od soboty umyłam włosy i grzywka układa mi się zupełnie sama :) nic nie muszę robić. pomału uczę się gdzie ona jest a gdzie reszta włosów bo czasem mi się to wszystko miesza i mi ona gdzieś częściowo znika :)
a ten Twój tort przepiękny :) no i podziwiam działania kuchenne i Olivii i Dziuby, ja na razie zarzuciłam wypieki bo dzieci mi nie dawały ale odpukać ostatnio jakoś się nam znów rytm układa i może wygospodaruję czas i choć jakieś ciasteczka dziecku upiekę...

AniaBania witaj :) basen z maluchami to na lipnickiej w szkole pływania dla niemowląt (ale to chyba tylko w niedziele i zajęcia zorganizowane), a tak sobie samemu to ja bym poszła na langiewicza bo ponoć najlepsza woda ale nie było tam warunków w szatni na niemowlęta, na trocliku są ponoć przewijaki ale podobno woda mocno chlorowana, nie wiem, nie byłam. na pewno inne dziewczyny coś napiszą jeszcze

Mamba ha nie nie mam wózka w kwiatki , teraz na topie ciemno zielona spacerówka i chusta / nosidełko.
A chrztów ogólnie było 13 w wielkanoc a nie tyle miałam dzieciaczków w domu. Ale i tak się sporo nazbierało bo było nas w mieszkaniu 14 osób:)

a jeszcze co do basenu - ja czekam na otwarcie basenu na startowej i tam mam zamiar się czasem przejść z dziećmi, co o tym myślicie?? :) dla dzieci jakiś namiot, tam na pewno znajdzie się też cień, a gdyby poszło nas więcej to mogłybyśmy na zmianę iść popływać :) co powiecie na taki relax??? :)
i kiedy i gdzie w końcu się spotykamy? kraina kropka to myślę w razie deszczu, a w pogodę może te błonia??

Olga no to faktycznie rewelka masz ścięte włosy, moje grzywki po myciu to zawsze na bok się układały.
Ja jestem jak najbardziej za błoniami :) w sumie może nawet bardziej cygańsku bo mała jeszcze w wózku:)
a jak tylko ciepło się zrobi to na basen na startowej też sie pisze.

Witaj Ania ja to raczej ten w Czechwicach polecam, w BB za zimne na takie maluchy chyba że ten w lipnku ale jeszcze tam nie byłam ;/

A dziewczyny wiecie gdzie można kupić tanio taką parasolkę przeciwsłoneczną do wózka?

Ostatnia edycja:
reklama
oolivia, ja miałam parasolkę w zestawie ale się zepsuło mocowanie więc już nie używam, ale z doświadczenia Ci powiem że więcej kłopotu z tą parasolką było niż z niej pożytku...

Do góry