reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

wolonczela zobacz sobie swój kod pocztowy Witamy w Tesco Ezakupy - Tesco.pl/ezakupy
dowóz zależnie od godziny i kosztuje 3zł, 5 lub 6, zależnie od godziny, i w weekend drożej
rezerwujesz sobie termin dostawy w przedziałach dwugodzinnych, i np między 10 a 12 jest za 5zł a między 12 a 14 3 zł. przez te dwie godziny które wybierzesz musisz być w domu i odebrać zakupy, płaci się kartą przy odbiorze po uwzględnieniu tego z czego np rezygnujesz

patrzcie sobie w kaszkach na skład - na to ile % owoców mają i czy mają jako składnik cukier, sacharozę, glukozę itp, najlepiej jak nie mają (oczywiście każda kaszka zawiera cukry, węglowodany - ale chodzi o te dodane - dosłodzenie)

lena, ja mam książkę Pierwszy rok życia dziecka H.Murkoff ale niewiele jej przeczytałam :)
w szpitalu dostaniesz paczkę różnych gazetek i folderów, w każdym z nich jest wszystko z grubsza opisane, jak przeczytasz wszystkie to dasz sobie radę w każdej sytuacji :)

Ostatnia edycja:
reklama
mamba jak dziecko je duzo marchewki to zauwazyłam,ze ta kupa zawsze jakaś taka zwarta.

Pogoda -piękna ale ten wiatr...
Ja zaraz idę się kąpać ,Lala śpi a jak wstanie na spacerek :) S też z nami pójdzie więc będzie przyjemniej:)

mamba moja też nie lubi malinowej! Najbardziej to bananowa jej podchodzi ale teraz mam zamiar zamówić milupie z allegro( same pozytywy o niej słyszałam a w sklepie jej nie dostane)

lena a gdzie bedziesz rodzic? jak Na wyspianie to takich ksiazek o zywieniu to ty dostaniesz sporo !! zaraz jak urodzisz dostaniesz zestaw a pozniej co mies cos wysyłają i tak chyba z 6 mies.

Kurde ale ja jestem grubaa.... jak będzie ciepło nie będe miała jak ukryć tego sadła łeee

Tonya no tak, brzuch mnie bolal dobre kilka dni pod rząd tak od 2 w nocy do rana, teraz pobolewa nad ranem, lekarz uspokoil. ja dzisiaj co najwyzej frytki do piekarnika wstawilam i szybko filet na patelni a tak to zajadam mandarynki i okupuje kanape:-)

Honey oszczędzaj się i uważaj na siebie. Takie atrakcje na początku ciąży są mi zupełnie obce. Dobrze, że gin Cię uspokoił.

Lena kilka stron temu polecałam książkę o wychowywaniu "Twoje kompetentne dziecko" J. Juul a o prawidłowej pielęgnacji maluszka i rozwoju ruchowym to polecam książki Zawitkowskiego MAMO TATO co Ty na to? - sklep internetowy są do nich dołączone płyty dvd więc można jeszcze oprócz czytania sobie pooglądać. O żywieniu nic nie kupowałam, korzystałam z internetowej skarbnicy w tym względzie. Mój mały jest alergikiem więc sprawdziły mi się bardzo przepisy z kuchni 5 przemian, nic mu po nich nie było a i bardzo smaczne przepisy tam mają.

My już po spacerku. Wieje bardzo, ale tego słońca nie sposób było przegapić. Po dwóch miesiącach odkurzyłam wózek i zrobiłam duże koło włącznie ze wspinaczką pod górę...ciekawe czy przyspieszę coś w kwestii porodu :-D Chyba jeszcze okna pomyję, bo już bym się tego brzuszka pozbyła.

Mamba masz talent kobieto!

U nas podobnie jak u Gwiazdeczki, wciąż przeprowadzki a mieszkanie wynajmowane, więc w sypialni wiszą naklejki i lampa-gwiazda (nota bene uwielbiana przez mojego synka) z Ikea i to by było na tyle akcentów dzieciowych.

Zakupy w Tesco on line też polecam. Pewnie teraz częściej będę z tego korzystać.

Widzę że nie tylko u nas te wiatrzycho paskudne wczoraj myślałam że mnie zdmuchnie razem z wózkiem :szok: pchać się nie dało momentami.

Mamba
u nas też był ten etap że mały nie chciał nic pić i to nawet dość długo teraz pije herbatki przeróżne, soczki ale też wydaje mi się że mało. A co do kaszek mój wszystkie zajada nie wybrzydza ale więcej mu daje tak jak Pieszczoszka Laurze bananową - chyba najlepsza.

Lena ja mam książkę Moje Dziecko poradnik dla rodziców ale szczerze mało w nią zaglądam ale to chyba ostatnio z braku czasu.

Tonya widzę że pospieszasz synusia na świat;-) pamiętam że dla mnie ta końcówka to czekanie było najgorsze tylko że mnie wzięli dopiero na szpital w 42 tyg.:-( Ale jeszcze troszkę dwupak będzie rozpakowany i zawita do nas nowy członek - forumowicz:-)

Ostatnia edycja:
My już po spacerku ponad 2-godzinnym. Teraz jakiś większy ten wiatr zrobił się brrr.

Mamba
- super to Twoje malowidło na ścianie :) mały pewnie zachwycony :) mój też uwielbia Kubusia Puchatka - ma taką naklejkę na łóżeczku i tak ją już wytarmosił, że ledwo trzyma się, ale musi być i koniec ;)
Karol generalnie lubi wszystko i jeszcze nie trafiłam na coś co by mu nie smakowało, ale z tego co słyszałam to malinowe nie każde dziecię akceptuje, tak jak Pieszczoszka pisała, lepiej zacząć od bananowej a najlepiej jeśli dodasz do niej lub do kleiku ryżowego np.jabłuszko starte na tarce jeśli polubił. Ja najczęściej tak daję - z jabłuszkiem lub bananem. Zawsze to dodatkowo owoc dostaje i smak też inny wtedy...

Tonya - Ty nie szalej za bardzo bo to już końcówka. Niech maleństwo wyjdzie na świat wtedy kiedy będzie mu najlepiej a nie przy myciu okien! :) okna poczekają, albo...hmmm mąż je wypucuje ;)

A zapomniałam napisać, że byłam wczoraj w Kalejdoskopie u Gabriela. Bardzo tam sympatycznie, koleś ma 22lata i chyba faktycznie pasjonuje go fryzjerstwo. Generalnie bardzo miło mnie tam przyjęli, potem mycie włosów z masażem i analiza - kształt czaszki i twarzy oraz informacja zwrotna w jakich fryzurach byłoby mi najlepiej. Dodam, że Gabriel mówi prawdę a nie owija w bawełnę, więc zamiast na siłę coś kombinować z moimi włosami to odrazu powiedział, że żeby zrobić super fryzurę pasującą do mojej twarzy muszę trochę te moje włosy zapuścić. No więc skończyło się na lekkim podcięciu, głównie na wycieniowaniu.

Zobaczymy jaki będzie efekt jak zrobi mi końcowe strzyżenie, ale póki co jestem na plus.

Hey dziewczyny, ja dopiero co wstałam ale jeszcze jedna noc i jadę do swojej kluseczki.. Jestem taka stęskniona...
Nie wiem jak u nas ale u mnie zrobiło się ponuro strasznie i wieje wietrzysko :/.

Lena ja żadnej książki nie przeczytałam, ani nawet takiej małej broszurki. Ale za to internet przekopałam na każdy interesujący mnie temat :).

Pieszczocha, w tym roku już nie popuszczę!!! Idziemy na siłkę lub jakieś inne zajęcia! ;)

Ja też po dłuuugim spacerku:) mała dotleniona i wyspana:) właśnie się zabrała za czesanie misia hehehe:D

gwiazdka jak tylko będzie jakaś kaska można iść :D Przydało by się też podensić :D

hej dziewczyny, ja ide dzisiaj po czapkę, oczywiscie ucho mi chwyciło po wycieczce 15 minutowej do sklepu! wrr:wściekła/y: słonko super, gdyby tylko nie ten wiatr...

co do siłowni to ja mam mocne postanowienie, pewnie nie będzie mobilizacji na siłownie więc zorganizuję sobie swoją własną, jest taki przyrządzik jak gazela (ciche i calkiem niezle sie na tym cwiczy) mozna co nieco wypocic jak dziecinka spi i dobre przed tv, widzialam po 300zł więc też cena nie morduje.

kurde nie wiem jak to działa ale co roku w urodziny zamiast odpoczywać to mam dzień pracy, sałatki, zakupy, sprzątanie domu...

reklama
Do góry