reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

Hej mamusie:-)
pieszczoszka przez całą ciąże przytyłam 12 kg. Głównie na brzuszek mi poszło,ale biodra mi się też powiększyły,trochę piersi,ogólnie mamusiowato wyglądam:-) ale uważajcie na rozstępy bo zaczynają się robić dopiero od 8 miesiąca , ja byłam taka szczęśliwa,że nic nie mam a tu w 8 niespodzianka, a smaruję się aż do teraz 2 razy dziennie:-)
Maniam witaj na forum, gratuluje maleństwa i życzę wspaniale przeżytej ciąży,ale jak widzę to będzie druga dzidzia, więc mama już doświadczona, my tu chyba wszystkie dopiero pierwszy raz:-)

A tak w ogóle to dalej czekam, cały czas czuję takie napięcie w dole brzuszka ale tylko tyle... oj oj leniwe te nasze dzieciątko.
Pozdrawiam

reklama
Hej Paulad pewnie się już doczekac nie możesz :-D Ja córeczke urodziłam 2 dni po terminie, niestety skończyło się cc. Ale przez dwa tyg. przed terminem to tak mnie nosiło, że cały dom wysprzątałam. nic to nie dało, a w dzień przed nocą kiedy wszytsko się zaczęło robiłam konfitury i moze to stanie przy nich tak dało popalić, ze zaczęło sie:) Czytałam, ze chcesz rodzić na Wsypiańskiego. też chciałam, ale nie udało się, jednak w wowjewódzkim też było dobrze:-D Chodzisz na ktg do szpitala? Bo po terminie to czesto chyba wołają.

Wiesz raz byłam w szpitalu na ktg, bo słabo czułam małą a to była sobota. Jutro idę do mojej gin na wizytę i napewno mi zrobi ktg, a i tak jak nie urodzę to 14 do szpitala. Mam nadzieje że urodzę do tej pory, bo jakoś boję się tego wywoływania i cc też chciałabym uniknąć. No i wolałabym na Wyspiańskiego wiadomo,głównie dlatego bo tam byłam i jakoś jestem oswojona z tym szpitalem.

To życzę Ci kochana, żebyś rodziła na wyspiańskiego i to przed 14 :-) A wywoływania nie bój się, dadzą Ci kroplówkę z oxy.
A cc miałam bo Malutka nie chciała wejść w kanał i nie mogla sie urodzić. Będzie dobrze, zobaczysz:) Trzymam kciuki i odezwij sie jak będziesz po :-) A masz lekarza ze szpitala?

Maniam28 dziękuję :) będziesz mieć chłopczyka czy dziewczynkę?

Ja w ciąży miałam parę razy katar i sam przeszedł
Jedynie piłam herbatę z miodem jak miałam jakieś przeziębienie albo robiłam sobie syrop z cebuli...

paulad super 12 kg to nie wiele :) ja do tej pory mam obecnie prawie 8 kg na plusie ;/ i pewnie jeszcze dużo przybędzie :(

Co do rozstępów kto je ma mieć to będzie miał... i kremy tu jakoś specjalnie nie pomogą ,od początku ciąży samuraje się kremami dla kobiet w ciąży
i po każdej kąpieli oliwką a mimo to rozstępy pojawiły się na brzuchu i trochę z boku piersi... Taki widać mój urok,każda ma inne ciałko:)

Hej Pieszczoszka jeszcze nie wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka, moze teraz w czwartek się dowiem :-D A co do rozstępów, to ja też mam już poczatki ale smaruję, brzuch bardziej elastyczny jest wtedy, i może mniejsze bedą jak już wyjdą, oby nie :-)

Maniam nie mam lekarza ze szpitala i za bardzo nawet położnej żadnej nie znam w zasadzie to idę na żywioł:-)
Emi co do kataru to miałam,ale sam mi przeszedł, tak jak pieszczoszka herbatkę z cytryną i miodem, i syrop z cebuli i cukru na przeziębienia.
pieszczoszka to też malutko przybrałaś już wiele nie przytyjesz pewnie 3 może 4 kg, w 9 w ogóle nic nie przytyłam, a brzuch mi jeszcze urósł. A z tymi rozstępami to prawda, jak masz mieć to żadne kremy nie pomogą, mi zrobiły się na boczkach...

Maniam nie mam lekarza ze szpitala i za bardzo nawet położnej żadnej nie znam w zasadzie to idę na żywioł:-)
Emi co do kataru to miałam,ale sam mi przeszedł, tak jak pieszczoszka herbatkę z cytryną i miodem, i syrop z cebuli i cukru na przeziębienia.
pieszczoszka to też malutko przybrałaś już wiele nie przytyjesz pewnie 3 może 4 kg, w 9 w ogóle nic nie przytyłam, a brzuch mi jeszcze urósł. A z tymi rozstępami to prawda, jak masz mieć to żadne kremy nie pomogą, mi zrobiły się na boczkach...

A ty jeszcze tutaj ??? No dzidzilowi nie śpieszy się na ten swiat :-D

reklama
Hej! Ja ciągle tutaj:-) Jak mała się nie pośpieszy to w walentynki na wywołanie... ale z dnia na dzień czuje,że zbiera mnie coraz mocniej, brzuch twardy jak skała,ale jak na złość na ktg nic nie wyszło.Pozdawiam

Do góry