reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe i obecne mamusie z Bielska-Białej i okolic :)

reklama
na wyspianie masz co najważniejsze potrzebny sprzęt do ratowania dziecka i nawet jak będą jakieś komplikacje poradzą sobie a nie jak w eskulapie wezmą i cie będą przewozić gdzie indziej jak by sie cos działo.
Też się bałam porodu naturalnego... rodziłam bardzo długo i różne miałam przy tym atrakcje -ale warto było:)
Ja polecam wyspiana z czystym sumieniem ale decyzja należy do Ciebie:)
Pytanie co jest dla ciebie ważniejsze? mieć znieczulenie i myśleć o sobie czy zapewnić dziecko 100% bezpieczeństwa?

mamba ja przed ciążą miałam zęby zdrowe a teraz ide już na drugie kanałowe i jeszcze mam 7 zębów do leczenia!!!:szok:

Klubo-kawiarnia dla mam to super pomysł i takiego lokalu z prawdziwego zdarzenia chyba w Bielsku nie ma, choć nie mieszkam tu szczególnie długo więc pewności nie mam. Fajnie byłoby gdyby coś takiego powstało z przewijakami, stolikami dla wiekszych dzieciaczków z miejscem do rysowania i zabawy...
Myślę, że nie jest to zbyt proste, ale jeśli ma się trochę finansów, postara się o dofinansowanie z Unii (a nie jest to wcale takie trudne tylko ludzie z góry zakładają, że tak jest)...
Honey pomysł jest więc wystarczy znaleźć dobrą lokalizację i sprostać wszystkim wymaganiom odgórnym i można ruszać :)
Jedno wiem pomysł jest bardzo fajny i potrzebny :)

Olusiaaa bez internetu to faktycznie teraz ciężko ;/

Hmmm ja jeszcze nie robiłam zakupów w tesco online ale myślę, że prędzej czy później z tego skorzystam bo większe zakupy z dzieckiem nie należą do najprzyjemniejszych i do tego jeszcze niekiedy np przed weekendami kolejki...a ten czas można spędzić przecież znacznie ciekawiej

Pieszczoszka Laurunia ładnie pospała... Karolek już od jakiegoś czasu przesypia mi całą noc albo budzi się raz między 3 a 4 godz.. więc na nocne spanie nie narzekam :)

Eskulap hmmm przez chwilę bardzo krótką chwilę o tym myślałam, ale zrezygnowałam... różnie jest z opiniami na jego temat. Jedna koleżanka tam rodziła i była zachwycona, druga też rodziła i bardzo odradzała, tyle ile ludzi tyle opinii. Rodziłam na Wyspiańskiego bo wolałam być w szpitalu w razie jakiś ewentualnych komplikacji, których niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, a jednak szpital to szpital... Podobnie jak Pieszczoszka polecam Wyspiana, szału nie ma i różne rzeczy dzieją się po niestety różne przypadki ludziom przytrafiają się.

Rany ja też muszę się wreszcie umówić na wizytę stomatologiczną... ciekawe jak tam terminy u mojego pana doktora... ostatni raz byłam w 2 m-cu ciąży ale czuję, że coś tam do leczenia mi się pojawiło, ale mam nadzieję, że to tylko drobny ubytek a nie kanałowe brrr

ja dwa razy rodziłam w wyspiańskim i raczej wszystko OK, na pewno nie wszystko idealnie ale opieka bardzo fajna

sorry że tak krótko piszę ale nie mam czasu się rozpisywać

Honey, ja sprawdzałam to społem ale dowóz 15zł, z tesco zdecydowanie taniej :) i w tym społem jakiś taki chaos, do asortymentu tesco jestem przyzwyczajona bo mam pod blokiem a większe zakupy najczęściej na warszawskiej, ostatnio pojechałam sobie na luzie popatrzyć na ciuszki itp a nie nosić zgrzewki mleka i wody :) potem jeszcze zaliczyłam auchan i jysk. w auchan tyle ubranek!! lepsze niż w tesco i więcej :)

jak tak mowisz Olga to pozostaje przy tesco. ja jeszcze troche poczekam do zakupow dla dzieciatka, przynajmniej do momentu az poznam plec.
co sadzicie o kolyskach dla maluchow?? ktoras mama uzywala?

reklama
Sosinka i to jak ciężko aż nerwica bierze:wściekła/y:

Olga ja chyba muszę zgłosić się do Ciebie po poradę jak Ty to robisz że przy tych Twoich dwóch słodziakach znajdujesz czas na forum;-) Bo mi przy moim ciężko znaleźć 5 minut bo jak nie marudzi to taki pieszczoch z niego że szok:szok: Albo ja jakaś nie zorganizowana jestem:-(

Honey
gratuluję ciąży:-) i czekamy z Tobą na kolejną pociechę na forum ... Ja się nie wypowiem na temat porodu w Bielsku bo bardzo żałuję że nie zjechałam aby urodzić w Polsce.

Do góry