reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe i już obecne Mamusie

baby design ten mi sie podoba. Wszystkie modele sa fajne. I w moim zakresie cenowym. Ogladalam juz tyle wozkow i ten mi odpowiada wersla lupo i hasky.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tymon sliczne imie. Ja spodziewam sie Michalka. Mial byc Nikodem. Tylko syn mi sie zbuntowal ze jego brat nie moze sie tak nazywac. Wybralismy wszyscy Michal.

No i super jest! :) Ja tylko, z praktycznego punktu widzenia, nie potrafię zrozumieć wyboru takiego wózka "starodawnego" z dużymi nieskrętnymi kołami jak w rowerze. Jak nim manewrować? No ale każdy ma inne gusta przecież :)

Pamietam takie wozki!!! To cos strasznego. Nie dalo sie jechac po piasku ani po kamieniach, trzesiawka straszna. A jak twoje mdlosci? Koniec z pierwszymi objawami ciazy?

Oj tak..Na szczęście wszystko minęło pod koniec 13 tygodnia, a jestem już w 17 :) Normalnie przesypiam noce, nie wymiotuję. Ostatnio tylko podczas dłuższych spacerów napina mi się brzuch. Czekam na wtorkową kontrolę. Mam nadzieję, że nie każe leżeć w domu. No i ciągle czekam na ruchy.. Ale mam łożysko z przodu i pierwsze takie dzieciątko rośnie, więc za pewne jeszcze muszę poczekać. ;) A jak u Was?

Ja 13 polowkowe na parkowej :-) . Dzis mi mina 21tydzien. Mysle juz o wyprawce. Co do dolegliwosci to dalej borykam sie z kolka nerkowa i juz dwa razy bylam na sor. Naszczescie tylko po zastrzyk :-)

Hej dziewczynki ja wczoraj po tych zakupach padlam spac ☺ co do wozkow sprawdzie czy nie ma waszych modeli na stronie babystart tez na facebooku to Ci z Kawaleryjskiej jednak tam ceny sa nizsze a po co przeplacac ja za 3w1 zaplacilam 1250zl wiec nie duzo a w internecie taki 1800.
Bardzo wspolczuje Ci strat dzieciaczkow ja stracilam jedno wiec wiem co chodz po czesci czujesz.
Gdzie dziewczyny chodzicie do lekarzy?
To patrze sami chlopcy u mnie tez Gabrys bedzie ☺

Załączniki

• 20170306_092158.jpg
    20170306_092158.jpg
    938,9 KB · Wyświetleń: 61
Hej.
Ja zmienilam lekarza i chodze do Jarockiego na Krolowej rodzin, to na bacieczkach. Co do wozka, nie planuje wydac wiecej niz 1000-1200. Strasznie mi szkoda ze po starszym synu nic mi nie zostalo :-(
Ten rok chyba chlopcowy bo w mojej rodzine tez sie dwoch urodzilo :-).

@asia333podlasie Super prezentuje się ten wózek :)

U mnie kwestia lekarzy jest zagmatwana ;P
Chodzę prywatnie do dr Przepieścia na ul Wojskową i prywatnie do dr Mazurka (ale tu mam pakiet w Medicover, więc wychodzą grosze i mam wszystkie darmowe badania). A więc mam 2 lekarzy prowadzących ciążę.
Początek ciąży miałam z kolei u dr Leśniewicza na Parkowej (też prywatnie..). Super specjalista, ale nie prowadził mnie dalej niestety. On jest głównie genetykiem i miał ze mną sporo pracy więc polecam z czystym sumieniem :) Byłam potem u niego na prenatalnych i idę na połówkowe.

Nie wierzę w nasze NFZ. Nie trafiłam na lekarza, któremu mogłabym zaufać od tak, przychodząc z ulicy. Ale to u mnie nie tyczy się tylko ginekologów tylko ogólnie lekarzy ;P

reklama
Ja tez chodze tylko prywatnie do dr Świąteckiej ona przyjmuje na podlesnej. Co do Nfz to uwazam jak Ty ja jakis czas temu zadz do gin w Wasilkowie umowic sie na wizyte to termin 2 i pol miesiaca pozniej mozna uridzic haha poszlam ale powiem ze porazka ani badan ani nic tylko wyrzuty ze juz duza ciaza a ja dopiero przychodze dopiero jak jej powiedzialam ze czekalam prawie 3 miesiace oczywiscie sprawdzila to i wtedy dopiero zmienila troche gadke nigdy wiecej nie pojde.
A co do porodu cos planujesz?