reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe i już obecne Mamusie

Tez tak chce. . . . W domu twierdza ze za czesto chce swojego Michasia ogladac :-) . Mnie tam wizyta moze byc co tydzien, razem z usg :p . Jak bylam z starszym w ciazy to jakos tak nie bylo. Bardziej spokojna bylam, a teraz naczytambsie czegos w necie i panika. . . Na moje szczesci nic poza kolka nerkowa mi nie dolega. Kiedy sie na zakupki wybierasz aga?
Co myslicie o tych otulaczach dla niemowlat?

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie o częstotliwości wizyt wie w sumie tylko mąż, bo reszta rodziny też gada że latam co chwila. No ale cóż, ja się cieszę ;P
Co do otukaczy to nie wiem.. Moja siostra nie miała nic takiego i córa super spała. Wcześniej u znajomych też się z tym nie spotkałam.. Ostatnio tylko sąsiadka wiązała w pierwszych tygodniach po szpitalu swojego synka (ale to chyba w zwykły kocyk) tak mega sztywno jak w szpitalu po porodzie ;P
Niby to uspokaja dzieci, ale jeszcze się nie wgłębiałam w temat. Zakupy zacznę powoli kompletować za 3/4 tygodnie, bo będę wtedy po połówkowym badaniu. Pierwsze co zrobię to pójdę do H&M po jakieś piękne maleńkie ubranka [emoji173]

Ja juz w poniedzialek 13 mam polowkowe :-) i potem na zakupy!!!!
Wszystkiego naj z okazji naszego swieta.

Mnie znajoma namawiala do otulacza bo niby fajna sprawa. Mnie tez to jakos nie przekonuje. Kocyki i rozek uszyje wiec tylko material musze kupic jakis fajny.

Ja kupilam jeden rozek. Ja mam wizyty co 28 dni bo na tyle zwolnienie dostaje troche dlugo 4 tyg jak chodzilam na polowkowe to wysslo co 2 tyg ale mam nadzieje ze po tej wizycie ktora mam 22 marca to bedzie 32tyd ze wizyty beda czestrze.
Powiem Wam ze mi sie wydaje ze teraz tyle jest gadrzetow i mysle ze duzo jest nie potrzebnych.
Z tymi ciuszkami to nie wiadomo jakie kupowac ani jaki rozmiar na poczatek ani jaka bedzie pogoda ja rodze w maju.
Dziekuje za zyczenia i Wam rowniez milego dnia z okazji naszego swieta ☺

zyczenia-z-okazji-dnia-kobiet.jpg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• zyczenia-z-okazji-dnia-kobiet.jpg
    zyczenia-z-okazji-dnia-kobiet.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 195
reklama
Ja kupilam jeden rozek. Ja mam wizyty co 28 dni bo na tyle zwolnienie dostaje troche dlugo 4 tyg jak chodzilam na polowkowe to wysslo co 2 tyg ale mam nadzieje ze po tej wizycie ktora mam 22 marca to bedzie 32tyd ze wizyty beda czestrze.
Powiem Wam ze mi sie wydaje ze teraz tyle jest gadrzetow i mysle ze duzo jest nie potrzebnych.
Z tymi ciuszkami to nie wiadomo jakie kupowac ani jaki rozmiar na poczatek ani jaka bedzie pogoda ja rodze w maju.
Dziekuje za zyczenia i Wam rowniez milego dnia z okazji naszego swieta [emoji5]
Powiem Ci tak. Moj syn jest z maja, dokladnie z 2. Jak sie urodzin to wmajowke bylo upalnie, a jak wychodzilam ze szpitala to typowo jesiennie. Zero slonca. Zimno jak cholera. To byl ten rok kiedy latem czesciej padal deszcz niz swiecilo slonce. Co do ubranek lepiej kupic przyduze niz zamale. Zobaczysz ile bedzie mial na ostatnim usg i tym sie sugeruj. A teraz kupuj na wyrost. Od 58 cm w gore. Potem szybko dokupi sie mniejsze. A jak nie bedzie jak to nawet jak ten pajacyk bedzie troche na wyrost to sie nic nie stanie.
Z tymi rzeczami dla maluchow to ja dostaje oczoplasu [emoji12] 12 lat temu to bylo o wiele prostrze. Mam ogromna liste zakupow i powoli ja modyfikuje. Np. Za moich czsow do odciagania "smarkow" byla gruszka. Sam zabieg niby prosty ale moj maly tego nieznosil. Teraz jest odciagacz elektryczny [emoji33] szok. A o samych butelkach antykolkowych to nie wspomne.