reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przystanek kulinarny

KANIA ja na starość w specjalnym hotelu zamieszkam :laugh2: a tam wszyscy, wszystko będą robić za mnie ;-) a tak serio to doskonale Cie rozumiem, ale kucharkę i tak z miłą chęcią bym przygarnęła. Mogłaby tak tylko raz dziennie wpadać, co by obiad ugotować :-):-):-)

reklama
Makuc najlepsza by była taka co by u siebie gotowała a do domu do Ciebie przynosiła (oszczędność na prądzie, gazie i wodzie) ;-)

Hej dziewczyny,
nie bardzo wiem gdzie to umieścić, więc umieszczam tu ;)
Buszujący w pszenicy | Nowa Debata
czytałyście już coś na ten temat?

A może któraś stosuje taka dietę i poradzi, czy faktycznie daje to jakiekolwiek rezultaty...

Ja oczywiście dołączam do tych co by tylko na kanapie z książką siedziały... Ale prawdę mówiąc już nawet sobie nie przypominam kiedy miałam ku temu okazję ;)

LASOTKA ja o czymś takim nie słyszałam, co nie zmienia faktu, że artykuł przeczytałam z ciekawością. ja wiem po sobie, że zbyt dużo produktów pełnoziarnistych powoduje u mnie problemy żołądkowe a co za tym idzie staram się ich unikać ;-)

Ostatnia edycja:
Hm, od kilku dni próbuję wyłączyć to zboże z diety - właśnie wyrasta mi pierwszy chleb żytni na zakwasie.
A tu taki numer sobie zrobiłam:
wczoraj przygotowałam ciasto mieszając mąkę z zakwasem i wodą, przez noc pięknie urosło. Problem w tym, że lekko zaspałam do pracy, więc szybko i w biegu zaczęłam znów ciasto wyrabiać, dodałam trochę mąki, różnych ziaren i salo no i szklankę... kaszy jęczmiennej drobnej (bo mi się pomyliła z płatkami owsianymi:confused:)
No siedzę w pracy myślę o tym moim rosnącym cieście...

Ostatnia edycja:
reklama
Lasotka ;-) może będzie smaczny.
W tym mieszkaniu mam beznadziejny piekarnik ale chyba na nowym zabiore się za pieczenie swojego chleba i pieczenie więcej swoich mies.

Do góry