reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przystanek kulinarny

reklama
ja juz od miesiaca poluje na dobre pierogi ze szpinakiem. Na poczatek kupie 4 bo nie wiem czy zjem. Raz kupiłam bułke ze szpinakiem i zjadam z ogromnym smakiem aż w szoku byłam i Laurka jadła dopoki nie zobaczyła zielonego środka. Jak go zakryłam jadła dalej ze smakiem
 
Mi dziś teściowa robi ruskie pierogi na obiad bo ja sama się nie nadaję do robienia:confused2: i też zbytnio nie przepadam lubię z kapusta i grzybami ale nikt u mnie nie robi więc muszę kupować a też nie za często.
 
Baska to niech Twoja teściowa zrobi i mi bo ja uwielbiam.

A ja dziś zjadłam obiad ala kebab jako danie po egipsku ale troszke pod polskie produkty i zamienniki. Ważne że było palce lizać.
 
a wiec tak:

cyce kury albo udzieć (jak ktoś lubi to idyka) kroje w kostke i w papryke w proszku ostra, łagodną, sól, pieprz , ja wegeta i przyprawa do kebaba -gyrosa (wg mnie najepsza jest w takim czerownym opakowaniu chyba Delekty bo Knorr gorszy). W egipcie maja dużo lepszą mieszkanke ale mi mole wpier............y.:wściekła/y:. Smaże to na patelni - można na takiej grillowej. Chlebek pita kłade ma maszynce gazowej na palnik i podpiekam:tak::tak::tak: -tam się tak robi. Do tego ja daje sos czonskowy - w egipcie mają inny sos ale też z czosnkiem i niestety lepszy. Wkładam miecho do pity zalewam sosem i dodaje co tam mam z warzyw. Ponieważ w egipcie dodaje się się do takich rzeczy warzywa z solanki typu bakłazan, marchew i inne gówna. Tego akurat nieciepie wiec kupiłam sałatke nadbałtycką . To jest jako zagryzka.



Dziś kuchnia wydaje świeże tuszki śledziowe obtoczone w mące i na gorący olej na chrupko. Do tego kawałek chleba. Laura ma nawszelaki kotlet z udżca kurczaka.
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry