reklama
dawidowe
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Luty 2010
- Postów
- 5 423
ja juz od miesiaca poluje na dobre pierogi ze szpinakiem. Na poczatek kupie 4 bo nie wiem czy zjem. Raz kupiłam bułke ze szpinakiem i zjadam z ogromnym smakiem aż w szoku byłam i Laurka jadła dopoki nie zobaczyła zielonego środka. Jak go zakryłam jadła dalej ze smakiem
Baśka_28
Fanka BB :)
Mi dziś teściowa robi ruskie pierogi na obiad bo ja sama się nie nadaję do robienia i też zbytnio nie przepadam lubię z kapusta i grzybami ale nikt u mnie nie robi więc muszę kupować a też nie za często.
Baśka_28
Fanka BB :)
dawidowe a jak sama zrobiłaś?podzielisz się tym "przepisem"
dawidowe
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 4 Luty 2010
- Postów
- 5 423
a wiec tak:
cyce kury albo udzieć (jak ktoś lubi to idyka) kroje w kostke i w papryke w proszku ostra, łagodną, sól, pieprz , ja wegeta i przyprawa do kebaba -gyrosa (wg mnie najepsza jest w takim czerownym opakowaniu chyba Delekty bo Knorr gorszy). W egipcie maja dużo lepszą mieszkanke ale mi mole wpier............y.. Smaże to na patelni - można na takiej grillowej. Chlebek pita kłade ma maszynce gazowej na palnik i podpiekam -tam się tak robi. Do tego ja daje sos czonskowy - w egipcie mają inny sos ale też z czosnkiem i niestety lepszy. Wkładam miecho do pity zalewam sosem i dodaje co tam mam z warzyw. Ponieważ w egipcie dodaje się się do takich rzeczy warzywa z solanki typu bakłazan, marchew i inne gówna. Tego akurat nieciepie wiec kupiłam sałatke nadbałtycką . To jest jako zagryzka.
Dziś kuchnia wydaje świeże tuszki śledziowe obtoczone w mące i na gorący olej na chrupko. Do tego kawałek chleba. Laura ma nawszelaki kotlet z udżca kurczaka.
cyce kury albo udzieć (jak ktoś lubi to idyka) kroje w kostke i w papryke w proszku ostra, łagodną, sól, pieprz , ja wegeta i przyprawa do kebaba -gyrosa (wg mnie najepsza jest w takim czerownym opakowaniu chyba Delekty bo Knorr gorszy). W egipcie maja dużo lepszą mieszkanke ale mi mole wpier............y.. Smaże to na patelni - można na takiej grillowej. Chlebek pita kłade ma maszynce gazowej na palnik i podpiekam -tam się tak robi. Do tego ja daje sos czonskowy - w egipcie mają inny sos ale też z czosnkiem i niestety lepszy. Wkładam miecho do pity zalewam sosem i dodaje co tam mam z warzyw. Ponieważ w egipcie dodaje się się do takich rzeczy warzywa z solanki typu bakłazan, marchew i inne gówna. Tego akurat nieciepie wiec kupiłam sałatke nadbałtycką . To jest jako zagryzka.
Dziś kuchnia wydaje świeże tuszki śledziowe obtoczone w mące i na gorący olej na chrupko. Do tego kawałek chleba. Laura ma nawszelaki kotlet z udżca kurczaka.
Ostatnia edycja:
reklama
Baśka_28
Fanka BB :)
Dawidowe hmm brzmi pysznie :-) może spróbuje jutro zrobić.Tuszki śledziowe ja może bym zjadła ale mój małż nie
Podziel się: