reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost wagi

No to teraz ja;-)
Dzisiejsza waga 51,5kg, czyli od poczatku ciazy 4,5kg. I podobnie jak Modlisia ja akurat ciesze sie z tych dodatkowych kilogramow, bo ja skrajnie chuda bylam, a teraz zaczynam jak czlowiek wygladac:tak: Jak bede miala wiecej niz +15 wtedy zaczne sie martwic:-D

Holly kochana nawet jesli do konca uzbierasz niezla sumke kg to wszystko zrzucisz po porodzie, choc wcale tak nie musi byc, teraz waga sie zatrzymala i moze nie bedzie leciala juz tak drastycznie w gore:tak:

Jednak dziewczynki wsrod nas na pewno znajda sie takie, ktore w koncowce beda mialy ponad 20kg na plusie, no ale przeciez nikt nie powiedzial, ze bedzie lekko, latwo i przyjemnie;-)

reklama
ja dzis u gin wchodze na wage a tu 59,3 :szok::szok::szok: co prawda o 17, prosto po dwoch miskach zupy jarzynowej, ale i tak sporo. Ciekawe jak jutro rano bede wazyla

Przed ciaza wazylam 60 kg poznije 2 wizyta 63 a dzis 61 o 2 kg schudlam tak samo mialam 1 ciaza przed ciaza wazylam 58 potem 63 i znow chudlam o 5 kg spadl a w calosci ciaze przytylam 7 kg a po porodzie wazylam 55 kg. mi sie wydaje ze to przez wody zywiec pilam dziennie 2 litry :) i teraz tez dziennie pije wody z zywiec

My na wczorajszej wizycie 4 kg na plusie i pani doktor powiedziała że powinnam dojść max. do 10 :) i się bardzo ucieszyłam :)

ja dzis u gin wchodze na wage a tu 59,3 co prawda o 17, prosto po dwoch miskach zupy jarzynowej, ale i tak sporo. Ciekawe jak jutro rano bede wazyla
a tam ania nie przesadzaj nie ma co sie przejmowac:p:p w ciąży jesteś więc przytyć możesz;-)

Aniu - ja wieczorem ważę zawsze okkoło kilograma więcej niż rano na czczo itd ... a teraz miałam dokładnie tak samo - chwila i waga skoczyła mi o 2 kg ale wystarczy spojrzeć jakie kołeczki mi się zrobiły z palców i już wszystko jasne - u mnie upał równa się zatrzymanie wody w organizmie ...

Oj dziewczyny z tymi kilogramami jest różnie.Jedna przytyje 10kg a druga 20kg.
Ja obecnie przytyłam 5kg.Jakoś mnie to nie martwi.Na tycie w ciąży nie ma reguły.W pierwszej ciąży przytyłam 22kg.W ciągu 6miesięcy wszystko zleciało ze mnie.I w moim przypadku potwierdziło się karmienie piersią przyśpieszyło spadek wagi.Wszystko zależny od naszego organizmu,Ja się nie obżerałam a i ta przytyłam.Dodam tylko że miałam bardzo dużo wód płodowych bardzo dużo.

reklama
Do góry