reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyrost Beta hcg

reklama
Nie. Bo nie powinno się brać duphastonu dopóki ciąża nie jest widoczna na USG.
W przypadku autorki, która ma niedomogę lutealną kontynuacja przyjmowania duphastonu ma sens. Prawdopodobieństwo poronienia po nagłym odstawieniu jest dużo większe nic prawdopodobienstwo CP.
Z reszta nie udawaj mądrzejszej od lekarza bo nim nie jesteś.

Dobra, koniec juz tej karuzeli zalosnosci. Tyle pytan zadalam, nie dostałam zadnej odpowiedzi :( smutne to, ze sa tak bezrefleksyjni ludzie na swiecie. Gdzie masz czarno na bialym, ze gadasz glupty ale idziesz w zaparte. Jak 5 letnie dziecko. Smutny obraz.

W przypadku autorki, która ma niedomogę lutealną kontynuacja przyjmowania duphastonu ma sens. Prawdopodobieństwo poronienia po nagłym odstawieniu jest dużo większe nic prawdopodobienstwo CP.
Z reszta nie udawaj mądrzejszej od lekarza bo nim nie jesteś.
I vice versa,

Prawdopodobieństwo poronienia po przeprowadzonych badaniach wyniosło 76% przy kobietach biorących progesteron i 72% procent biorących placebo (być może było odwrotnie 72% do 76% - ale to nic nie zmienia).
Zatem jeśli wolisz ryzykować cp, to mi nic do tego.

I vice versa,

Prawdopodobieństwo poronienia po przeprowadzonych badaniach wyniosło 76% przy kobietach biorących progesteron i 72% procent biorących placebo (być może było odwrotnie 72% do 76% - ale to nic nie zmienia).
No właśnie, prawdopodobieństwo poronienia po odstawieniu jest wciąż wyższe niż prawdopodobieństwo wystąpienia CP (2% mniej wiecej)
Sama potwierdzasz moje słowa.

Ps. Podaj źródło.

I nie zwracaj się do mnie w taki sposob bo nie jestem autorką tego posta.

Ostatnia edycja:
I vice versa,

,,Naukowcy odnotowali, że po podaniu progesteronu kobietom, które wcześniej miały 1 lub 2 poronienia, liczba urodzonych przez nie dzieci zwiększyła się o 4% w stosunku do grupy otrzymującej placebo. Odsetek ten wyniósł odpowiednio 76% u kobiet przyjmujących progesteron i 72% u tych, którym podawano placebo."

Zeby była jasnosc. Jeżeli progesteron nie był przyjmowany w 2 fazie cyklu I nagle jest wprowadzony zaraz po pozytywnej becie bez potwierdzenia gdzie jest pęcherzyk uważam to za nieodpowiedzialne.
Ale to nie jest case autorki wiec o tym nie dyskutujemy.

reklama
I ja nie pytałam nikogo o zdanie. Utworzyłam forum tylko po to bo miałam wątpliwości co do mojej bety czy nie jest za wysoka jak na 3 tydzień. Uzyskałam odpowiedź. Nie prosiłam nikogo o radę czy to dobrze że biorę duhapston, po co to biorę. To moja osobista sprawa, jestem pod opieką lekarza i to jest najważniejsze. A betę mogę nawet codziennie sobie robić. To są moje pieniądze i będę wydawała je na co będę chciała. A robiąc betę nikomu nie szkodzę, tym bardziej dziecku.

Do góry