reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost beta hcg

Rybka1108

Początkująca w BB
Hej Dziewczyny, jestem 5t5d ciąży i chciałam was prosić o radę. Jestem po 2 poronieniach, przyjmuje zastrzyki w brzuch 2 razy dziennie i postanowiłam zbadać poziom bety. W poniedziałek pierwszy pomiar wyniósł 5600 , po dokładnie 48h 7900. - poziom bety wzrósł o 40% a zgodnie z normami powinien wzrosnąć o 66%. Doradźcie mi proszę z własnego doświadczenia czego powinnam się w tej sytuacji spodziewać. Z mojego własnego doświadczenia taki przyrost bety to początek końca. Będę wdzieczna za wasze odpowiedzi. Pozdrawiam ciepło

reklama
reklama
I jak się czujesz masz objawy ciążowe? Powiem Ci że ja też się strasznie boję A lekarz dopiero za tydzień w czwartek. Tylko u mnie oprócz bety która w 48 przyroda niecale 50 % to jeszcze ten pęcherzyk 2,7 w 5 tygodniu

A jak wrzucalas wyniki do kalkulatora to pokazywalo Ci że przyrost jest ok? I co lekarz na te bety?

Lekarz mówił żebym się nie przejmowała beta tylko właśnie dzisiaj przed wizyta zrobiła. Jak wrzuciłam sobie wynik pierwszy jak się dowiedziałam o ciąży i ostatni to wskazywało ok ale jak wzięłam już te dwa ostatnie wyniki to nie był ok.. 27 % ostatnio. A wcześniej super rosło. Nawet ponad 100%

Ale te dwa ostatnie wyniki nie są po 48 godzinach A poza tym czytałam że ponad 1200 beta zwalnia
Lekarz mówił żebym się nie przejmowała beta tylko właśnie dzisiaj przed wizyta zrobiła. Jak wrzuciłam sobie wynik pierwszy jak się dowiedziałam o ciąży i ostatni to wskazywało ok ale jak wzięłam już te dwa ostatnie wyniki to nie był ok.. 27 % ostatnio. A wcześniej super rosło. Nawet ponad 100%

Ale te dwa ostatnie wyniki nie są po 48 godzinach A poza tym czytałam że ponad 1200 beta zwalnia
Mam taka nadzieje ze wszystko będzie ok... tak naprawdę ważne jak dzisiaj to wyjdzie i czy będzie widać zarodek bo już powinno... oby się udało. No nie jest po 48 h ale moja doktor powiedziała ze teoretycznie powinno się podwoić po 3 dniach. Zobaczymy. Tez czytałam ze po 1200 zwalnia ale chyba nie aż tak..

reklama
Mój też tak powiedział A mi przerosło teraz patrzę 44 % w ciągu 48 godzin ale nie jest powiedziane że w ciągu kolejnego dnia nie przyspieszylo i na nst dzień mógł być już 100 %. Nie wiem czy tą beta powinnyśmy się aż tak stresować
Mam taka nadzieje ze wszystko będzie ok... tak naprawdę ważne jak dzisiaj to wyjdzie i czy będzie widać zarodek bo już powinno... oby się udało. No nie jest po 48 h ale moja doktor powiedziała ze teoretycznie powinno się podwoić po 3 dniach. Zobaczymy. Tez czytałam ze po 1200 zwalnia ale chyba nie aż tak..

Do góry