reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyrost beta hcg

Rybka1108

Początkująca w BB
Hej Dziewczyny, jestem 5t5d ciąży i chciałam was prosić o radę. Jestem po 2 poronieniach, przyjmuje zastrzyki w brzuch 2 razy dziennie i postanowiłam zbadać poziom bety. W poniedziałek pierwszy pomiar wyniósł 5600 , po dokładnie 48h 7900. - poziom bety wzrósł o 40% a zgodnie z normami powinien wzrosnąć o 66%. Doradźcie mi proszę z własnego doświadczenia czego powinnam się w tej sytuacji spodziewać. Z mojego własnego doświadczenia taki przyrost bety to początek końca. Będę wdzieczna za wasze odpowiedzi. Pozdrawiam ciepło

reklama
reklama
Przyrost wprawdzie mały, ale jak już tutaj pisała @Vici32 nie zawsze to oznacza jedno. Jest wiele dziewczyn, które miały "dziwne"przyrosty. Wiem, ze każda z nas by chciała książkowe, ale nie zawsze jest na dane. Co do bety a USG, to bety nie wykonuje się już po pojawieniu się serduszka. Ja byłam tego przykładem, bo się załamałam, jak w 7 tc zrobiłam bete. Nie wiem po co i w porownaniu do tej sprzed tygodnia bardzo mało urosła. Ale okazuje się, że po wartościach ponad 6 tys, chyba przyrosty zwalniaja, no i jak jest już serduszko. Ale już tak wiele słyszałam rozbieżności na ten temat, że radzę Ci po prostu czekać. Wiem, że to nie jest proste, ale trzeba i już. Trzymam kciuki aby było jednak wszystko dobrze.

Nie wiem, czy po 6 tys beta spada, bo na moim przykładzie jest inaczej. Z tego co wiem, to spada ale ok 10 - 11 tygodnia ciąży, ale nie jestem specjalista.
- 11545 (7.10)
- 23 062 (09.10)
Trzymam kciuki i cierpliwie czekaj ba USG 🌷

Mi też urosła niedużo bo z 1000 do 1500 w 48 godzin ale lekarz się tym nie przejął powiedział że przyjmuje się że dobrze jak urośnie 100 % przez 3 dni A tak naprawdę może przez 1 dzień rosnąć słabo A potem może ruszyć do przodu podobno beta rośnie skokowo A nie rownomiernie

Mi też urosła niedużo bo z 1000 do 1500 w 48 godzin ale lekarz się tym nie przejął powiedział że przyjmuje się że dobrze jak urośnie 100 % przez 3 dni A tak naprawdę może przez 1 dzień rosnąć słabo A potem może ruszyć do przodu podobno beta rośnie skokowo A nie rownomiernie
Też słyszałam, że rośnie skokowo, bo jakież było moje zdziwienie jak 4 dni wcześniej przed wartością 11545 miałam betę 1785 😮

reklama
Do góry