reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do porodu!!!

sim-no no to ladnie ladnie to sie szykuj
e010.gif

reklama
Marteczka - z tych objawów przepowiadających poród to mam tylko wzmożone siusiu, wzmożoną wydzielinę z pochwy i Mała niewiele się rusza (ale ona zawsze była leniwa:-D).

No to ładnie się dzieje, widzę, że chyba połowa z nas się rozdwoi jeszcze w lutym :nerd: Ja niestety raczej nie mam na to szans :-( i zostanę wierną marcóweczką :laugh2::laugh2::laugh2:

do kibelka to ja chodzę bardzo często i 3 razy w nocy a zwłaszcza jak leżę na prawym boku i mała mi tam uciska a dziś jakoś dziwnie się czuję chyba od siedzenia jakieś bóle brzucha mnie czasami łapią z dwóch stron trochę chyba się brzuch obniżył i ruchy też czuje niżej niż zwykle hmmmm powiedziałam o tym mężowi a on do mnie idź się pakuj a po co jak się spakuje to nic z tego nie będzie a tak to wiem co i gdzie jest a tak szybko to nie pójdzie zapisałam na lodówce numer na oddział :-)

no ja jestem spakowana juz od piątku :-D (od czasu jak pojechałam do szpitala i wróciłam) tak w razie czego zostawiłam ją spakowaną bo kto wie może mi się przyda w tym tygodniu:-( ale spakowałam tyko swoje rzeczy i to bez tych pierdół potrezbnych po porodzie (wkładki laktacyjne, poporodowe) jakby co to leżą na wierzchu więc mąż dowiezie:-)

dziewczyny czy kupujecie majtki poporodowe jedno i wielorazowe?? jesli tak to po ile sztuk tego kupić?? bo nie chciałabym miec tego za dużo później:baffled: myslałam o 4 szt wielorazowych i 10 szt jednorazowych:eek: czy to nie za dużo??

kasia_s, nie pamiętam ile zużyłam majtek. Z jednorazowymi jest wygoda, bo jak ci się zabrudzą, a przez pierwsze dni łatwo je zabrudzić krwią, to wyrzucasz i nie masz problemu. Ale nie na wszystkich oddziałach pozwalają nosić te fizelinowe i dozwolone są tylko te siateczkowe, bo jest lepsze wietrzenie i krocze szybciej się goi. Ja kupiłam 6 sztuk siateczkowych i myślę, że wystarczy.

reklama
Do góry