reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przygotowania do porodu!!!

No to ja się pakuję:-(dziasiaj się wzięłam za depilację nóżek co by się nie wstydzic chaszczy jakbym w ciągu tych dwóch tygodni poszła do szpitala.;-)

reklama
torbę mam sporą taką sportową i kurde jak patrzę na to co naszykowałam to nie jestem pewna czy to w niej pomieszczę,a to pewnie jeszcze nie koniec:szok:

ja dla siebie już chyba mam wszystko. Wczoraj w drodze do lekarza wstąpiłam jeszcze do sklepu ciążowego i w końcu kupiłam sobie biustonosze do karmienia
http://www.mamadama.pl/biustonosz-m...id=18&osCsid=c2773785cea2365cc5e2bd19d7ad1297
http://www.mamadama.pl/biustonosz-m...id=18&osCsid=c2773785cea2365cc5e2bd19d7ad1297
nie znam tej firmy, ale mam nadzieję, że będą mi dobrze służyły. W zwykłym sklepie trochę więcej kosztowały, ale wirtualnie nie da sie zmierzyć, no i już trochę mało czasu na czekanie na przesyłkę. Poprzednio miałam z naturany i byłam bardzo zadowolona, ale nie było nic tej firmy w moim rozmiarze.
Do tego majtki siatkowe i podkłady. Wkładki laktacyjne kupiłam już jakiś czas temu, takie wielorazowe z aventu, ale się zastanawiam, czy do szpitala to nie lepiej kupić sobie paczkę jednorazówek. Koszule pożyczyłam od mamy, te same o poprzednim razem. Muszę jeszcze szlafrok wyprać i sprawdzić w jakim stanie jest laktator. Za to nie mam jeszcze nic dla dzidziusia do szpitala. Też trzeba będzie w końcu kupić.

Giza fajne te staniczki, chociaż trochę drogie:tak:, ja jeszcze nie mam żadnego, muszę pomyśleć o tym:tak::tak:
asze, te były jedne z tańszych. Jeden bardzo mi się podobał, ale coś ok 170 zł kosztował, drugi już tylko 120. Więc cena tych już mnie zadowoliła. A przez te choroby nie mam sił jeździć i szukać czegoś innego. No i mam nadzieję, że mi wystarczą na cały okres karmienia. Tym razem kupowałam takie ciut ciaśniejsze pod biustem, bo poprzednio szybko zrobiły nie się za luźne.

giza, ten biały miałam przy Irence, jak dla mnie był rewelacyjny. Bardzo wygodny, zapięcie można było odpiąć i zapiąć jedna ręką, nic się nie pruło (Canpol rozleciał sie po miesiącu :/). Teraz też mam zamiar kupić sobie taki sam.

Mi sie marzy ten: Mama New K ci��ow� - z kolekcji Alles
Przy Irence sobie nie kupiłam, teraz chyba zaszaleję, zwłaszcza że mój mąż mnie namawia ;)

asze, ciekawie wygląda i cena też lepsza :tak: Choć taki ażur to nie dla mnie, zaraz miałabym całe piersi w krwiaczkach, no ale taka moja uroda :-( Generalnie przez taką skłonność odpada u mnie bielizna z dziurkami i koronkami.
Ja poprzednio kupowałam takie w sam raz też gdzieś na miesiąc przed terminem. No i potem były trochę za luźne pod biustem. A miseczki są elastyczne, więc w pewnym stopniu dostosowują się do niewielkich różnic w wielkości piersi i tu było ok. Bo wiadomo, że na początku, nim się ilość mleka unormuje, to piersi są zazwyczaj nabrzmiałe, ale szybko wracają do normalnego rozmiaru. To znaczy takiego mniej więcej jak pod koniec ciąży a nie przed.
Dlatego teraz kupiłam takie, żeby miseczki były dopasowane a pod biustem odrobinę ciaśniejsze.

giza, ten biały miałam przy Irence, jak dla mnie był rewelacyjny. Bardzo wygodny, zapięcie można było odpiąć i zapiąć jedna ręką, nic się nie pruło (Canpol rozleciał sie po miesiącu :/). Teraz też mam zamiar kupić sobie taki sam.
To mam nadzieję, że też będę zadowolona. Poprzednio generalnie nie było biustonoszy z fiszbinami, a teraz ciężko o taki bez. A że spałam w biustonoszu, to zależało mi na chociaż jednym takim bez fiszbin. No i wtedy wszędzie można było wyczytać, że fiszbiny przy karmieniu są złe, bo mogą zatykać kanaliki mleczne. A teraz są już ok? Zobaczymy, jak ten drugi z fiszbinami będzie się sprawował. Na pewno ładniej się układa i trzyma biust.

reklama
Do góry