reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przygotowania do porodu!!!

no ja się już upchałam i jeszcze 2listy zrobiłam: rzeczy do dokupienia i takie których na co dzień używam a w godzinie zero muszę pamiętać żeby zabrać.
ale fajne małe te pamperki:-)jak na laleczkę baby born:laugh2:A myślicie,że wystarczy mi 15szt???Bo całej tej jumbo paki nie będę brac.A może kupic jakieś w mniejszym opakowaniu?:baffled:

reklama
Marteczka jeśli w Twoim szpitalu nie dają pieluszek, to weź te 15 i najwyżej Ci mąż dowiezie jeżeli będziesz częściej przewijać dzidzię.
Ja wyczytałam gdzieś że w moim szpitalu jest przydział 5 pieluch na dobę, więc też chyba zabiorę kilka w razie czego.
Na razie kupiłam tych najmniejszych (2 do 5 kg) jedną paczuszkę,one chyba wypadają trochę mniejsze, tak na dziecko do 4 kilogramów. Potem następny rozmiar. Aha, bo zapomniałam dodać że większego dziecka niż 4 kilogramy to ja wolałabym nie rodzić...

Ja pisałam wczoraj do koleżanki (tej co wkleiłam córcię na głównym) i potwierdziła to co mówili na SzR.
A mianowicie, że nic nie trzeba brać dla maluszka, pieluchy dają, ubierają w kaftanik, pieluchy i takiego brzdąca zawijają w rożek. Jedynie powiedziała, że jak wychodziła to dała babkom paczkę pampersów (tak z "wdzięczności"), no i ciuszki na wyjście mąż jej przywiózł.
Kazała tylko wziąć smoczek bo czasem się może przydać i chusteczki te mokre.
Więc się zastosuję, zresztą do szpitala mam 2,5km tak więc bez problemu mąż przywiezie w razie co. :tak:

No to masz fajnie Weronika bo może ci nawet prowiant przywozić ciepły!;-)
A ja musiałam wziąć co się mi tylko na myśl nawinęło bo jak mój mąż będzie w trasie to wolałabym się nie prosić teściów,żeby mi przywieźli to czy tamto i tłumaczyć gdzie leży i jak wygląda:rofl2:.wolałabym,żeby to nastąpiło w drugim tyg miesiąca bo wtedy jeździ po świętokrzyskim i co jest co dzień w domu.
AsiaM z tego co wiem to nie dają:no:więc może lepiej wezmę z 5 więcej,zostaną to ok,gorzej jakby brakło!A nie widadomo czy paru nie popsuję przy nauce:baffled:.Ja kupiłam te New baby 2 3-6kg(bo mniejsza niż 3kg to na pewno nie będzie) a i tak są maciupkie

co do pieluch, to używałam głównie huggies, sporadycznie pampers. Przez jakiś czas używałam też biedronkowych dada. Nie namawiam na żadną, bo każda ma swoje plusy i minusy. Ale wydaje mi się, że huggies są troszkę mniejsze od pampers. Nie pamiętam teraz jakie tam są przedziały wagowe, ale huggies musiałam zmieniać na większy rozmiar nim Przemko doszedł do górnej granicy, a pampers bez problemu zakładałam nawet jak Przemko był już 1 kg większy niż to było na paczce.

No to mnie Sabincia pocieszyła:-Dcyt.:"wycisz się i odpoczywaj bo poród to dużo wysiłku-Nikoś taki mały ale wariat rodził się od środy do czwartku,ale warto było:-D"
końcówka najbardziej mi się podoba:tak:

Marteczka - Dobrze Ci Sabincia napisała :tak: A jak patrze na Twój suwaczek to aż się wierzyć nie chce! TO JUŻ!!! Tylko 11 dni do terminu Ci zostało! :szok::szok::szok:

Marteczka ja też myślałam żeby kupić od razu new baby 3-6 kg szczególnie że wczoraj lekarz powiedział że z Julii to kawał babki juz jest:-D a dzis mama (była położna z długoletnim stażem) stwierdziła że ja to tak szybko nie urodze, jeszcze trochę czasu musi minąć :baffled:

reklama
Do góry