reklama
A my byliśmy dzisiaj u alergologa, mały miał robione testy IGe z krwi i za tydzień wyniki - będzie czarno na białym na co jest uczulony i czy na coś w ogóle jest. Ma atopowe zapalenie skóry które wcale nie musi być podobno alergiczne, uczuleniowych zmian w zasadzie prawie nie ma podobno i ma tez kilka potówek mimo że na krótki rękaw śmiga. Serce mi się krajało przy tym pobieraniu krwi, ale on szybciej niż ja o tym zapomniał a wszystko dla jego dobra.
Żelka
Fanka BB :)
Persefona trzymam kciuki za Was, a powiedz mi jak to jest z tym kanalikiem ... bo my tez mamy ropiejace oczka ale nie bardzo juz i w sumie olalam temat, jak mlody placze to z lzami mu czasem chyba ropka poleci bo takie slady zostaja na polikach, ale to przy histeriach jakis wiekszych i nie wiem czy isc do okulisty czy poczekac? i jakie te masaze bo mi pediatra kazala okrezne ruchy w kaciku przy karmieniu, ale to nic nie wypływało.
Co do kup u nas też są raz na dwa trzy dni, ale mlody radosny, puszcza toksyczne baki i w sumie marudzi tylko z rana i wieczora wiec sie nie przejmujemy, ja generalnie nie lubię mu podawać żadnych lekow i wspomagaczy.
Co do kup u nas też są raz na dwa trzy dni, ale mlody radosny, puszcza toksyczne baki i w sumie marudzi tylko z rana i wieczora wiec sie nie przejmujemy, ja generalnie nie lubię mu podawać żadnych lekow i wspomagaczy.
persefona
Żelka jeśli leci ropka,to jest niedrożność kanalika łzowego-tak nam mówił okulista. Kanalik to taka rureczka która idzie od kącika oka w dół. A masaże mają być "że tak powiem-brutalne". To znaczy u nas w przypadku prawego oczka: moja prawa ręka na czoło, a palec wskazujący lewej ręki kładę w kącik oczka bardzo mocno i głęboko jak się da i robię kółka przyciskając delikatnie do dołu. Chodzi o to,żeby zrobić tam ciśnienie i żeby kanalik sam się przepchał. Za każdym razem ropsko wychodzi i przecieram solą fizjologiczną.
zanka07
Dziękuję Wam dziewczyny za porady !
Ależ Wy normalnie jesteście mądre, co ja bym bez Was zrobiła !!!:-)
Normalnie po przeczytaniu waszych postów przestałam panikować !!!:-)
A tak serio: to do stanu paniki było baaardzo daleko z tą kupką. Nie jestem aż taka głupia jak myślicie
Na szczęście pediatra powiedział coś mądrzejszego od Was bo to w końcu on jest lekarzem i to właśnie Jego posłuchałam. Miłego dnia Wam życzę i Waszym pociechom :-)
Ależ Wy normalnie jesteście mądre, co ja bym bez Was zrobiła !!!:-)
Normalnie po przeczytaniu waszych postów przestałam panikować !!!:-)
A tak serio: to do stanu paniki było baaardzo daleko z tą kupką. Nie jestem aż taka głupia jak myślicie
Na szczęście pediatra powiedział coś mądrzejszego od Was bo to w końcu on jest lekarzem i to właśnie Jego posłuchałam. Miłego dnia Wam życzę i Waszym pociechom :-)
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Doktorowi coś nie podobało się z bioderkami
mimo, że na usg w 7 tygodniu było wsio oki...
od dzisiaj jest na urlopie i nie zrobi nam kolejnego usg ( ma specjalizację w chorobach dziecięcych, więc nie wysyłał do ortopedy tylko on robił usg), ale dał skierowanie do ortopedy. Mówił, że długo nie będziemy czekać, bo Maluchy szybko przyjmują, więc poszłam od razu się zarejestrować, a tam nowa baba i do mnie z tekstem, że na 28 listopada
mówię jej, że dr Majewski mówił, że nie będziemy długo czekać, to powiedziała, żeby zadzwonić w poniedziałek, bo będzie koleżanka, która dłużej pracuje
Parodia
od dzisiaj jest na urlopie i nie zrobi nam kolejnego usg ( ma specjalizację w chorobach dziecięcych, więc nie wysyłał do ortopedy tylko on robił usg), ale dał skierowanie do ortopedy. Mówił, że długo nie będziemy czekać, bo Maluchy szybko przyjmują, więc poszłam od razu się zarejestrować, a tam nowa baba i do mnie z tekstem, że na 28 listopada
Zanka no to pochwal się co Ci takiego mądrego lekarz powiedział...OŚWIEĆ NAS !
No dla mnie to oznaka paniki z twojej strony skoro ty od razu po jednym dniu dajesz czopek i potem jeszcze z przerażeniem piszesz że kupy dalej nie ma.
Ewcia stawiam na to że z bioderkami będzie wsio ok. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&
No dla mnie to oznaka paniki z twojej strony skoro ty od razu po jednym dniu dajesz czopek i potem jeszcze z przerażeniem piszesz że kupy dalej nie ma.
Ewcia stawiam na to że z bioderkami będzie wsio ok. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&
zanka07
jolek nie będę oświecać waszych super mądrych głów bo jeszcze gotowe będziecie stwierdzić, że mój lekarz też panikuje i przeraża :-)
tyle w temacie :-)
tyle w temacie :-)
Ostatnia edycja:
reklama