reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Dużo siły i zdróweczka dla wszystkich maluszków i mam, musi być dobrze! :) nie ma wyjścia !
u Nas znowu jakiś katarek,nosek zapchany, nie wiem czy lekarz znowu nie każe przełożyć szczepienia, które ma być we wtorek...
a wogóle albo już mam jakąś schizę ( bo czeka nas to eeg) i ja już jestem przewrażliwiona na temat jakichś odruchów i małego, ale teraz zauważyłam że często tak się wzdryga, tak jakby otrzepuje,jak my nieraz jak np zimno,albo dreszcz przechodzi ). Ostatnio czytalam o tych padaczkach i aaaa juz sama nie wiem co widzę...:/

dziewczyny, nie martwić się na zapas! oczywiście trzymamy kciuki za Was z juniorem
ale sprawy sercowe u takich maluszków to chyba się naprawią za jakiś czas,słyszałam od lekarza,że organizm sam się czasami dostosowuje nawet do poważniejszych schorzeń,o ile nie występują nagle i funkcjonuje normalnie.
Mi kiedyś przy okazji badań kontrolnych w wieku 24 lat w pracy wykryli wadę,coś tam z przedsionkami,-ale ponoć mam to od urodzenia i organizm sam się wyregulował.A uprawiałam biegi długodystansowe w liceum dość mocno,plus siatkówkę.Potem był rower i dalej bieganie,co zostało do tej pory.I nigdy nie skarżyłam się na serce.Także będzie dobrze:)

Emika, nie czytaj za dużo w internecie, bo tylko się stresujesz niepotrzebnie. Wiele schorzeń ma podobne objawy, nie ma się co nakręcać. A co do szczepień, u nas w przychodni jeśli jest tylko katar to szczepią bez problemu, gorzej jak jest kaszel i temperatura, ale sam katar nie jest przeciwwskazaniem.

Trzymam kciuki z wszystkie chorutkie maleństwa i życzę szybkiego powrotu do zdrowia &&&&&

My ostatnio byliśmy na szczepieniu i Ola była ważona i przez ostatnie 20 dni nic nie przybrała na wadze!!!!wręcz 20g jeszcze spadła!!! Waży teraz 6750g wzrost 68, dostaliśmy skierowanie na mocz.

milla - oby wszystko było z małą w porządku, bo rzeczywiście to niepokojące. Moja Zosia tez jest drobna, ma 68cm i dziś na ważeniu miała 7130g.

Byliśmy dziś u lekarza. Najprawdopodobniej krew przy ulewaniu pochodziła jednak z mojej piersi, bo mała mnie ugryzła, aż podskoczyłam (a zębów jeszcze nie ma...), bo pomimo, że nie była uszkodzona brodawka i mnie nie bolała, to mogło być krwawienie wewnątrz piersi. Stąd też krew w kale.
Miejmy nadzieję, że tak właśnie było.
Mimo wszystko mamy skierowanie na badania krwi i kału.

A krosteczkami, które prawie stale pojawiają się na buźce małej mam się nie przejmować. Śluzem też (pokazałam pieluchę).
Hmm, oby to nie była alergia, ale moja pediatra jest bardzo doświadczona i chwalona, więc mam nadzieję, że się nie myli... pytałam więc, jak poznam w takim razie, jesli mała będzie uczulona na gluten i usłyszałam, że będę to wiedzieć:confused:. Obym nie musiała sie przekonać...

Lepi, cały dzień o Was myślałam. Dobrze, że się wyjaśniło wszystko z tą krwią i że to nic złego, bo brzmiało groźnie. Lekarze często mówią "będzie pani wiedziała", ale na szczęście w większości przypadków mają rację:)

reklama
Do góry