reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziębieniu stanowcze NIE :)

Mi lekarz pozwolił brać Rutinoskorbin, a na gardło Sebitin plus. W sumie zastanawiałam się czy to bezpieczne, ale chyba lekarz wie co robi. Tym bardziej,że pierwszą ciąże poroniłam, a ta też z jest podwyższonego ryzyka.

reklama
Ja jestem przeciwnikiem leków, pracowałam w kilku firmach farmaceutycznych i jakoś nie mam zaufania. Biorę coś jak już naprawdę jest to niezbędne. Ja dziś obudziłam się z zatkanym nosem, i tak jakby gardło zaczęło ,mnie boleć. Jedyne co będę robić to leżeć i inhalację nebulizatorem z soli fizjologicznej - ostatnio bardzo mi pomogły

Znalazłam w gazetce "RODZICE" -Podobno SUPER LEK ,KTÓRY PROMUJĄ LEKARZE DLA KOBIET W CIĄŻY ORAZ KARMIĄCYCH PIERSIĄ NA PRZEZIĘBIENIA ,jest to syrop z naturalnych składników:czarna porzeczka,czosnek,malina i vit.C nazwa:"*spam*". Poczytałam na necie kobitki piszą ,że super.Spytam doktorka na następnej wizycie,czy ewentualnie gdyby mnie coś dopadło,to mogę wziąść nie szkodząc dzidzi,ale składniki sama natura-więc wydaje mi się,że spokojnie można brać.
Może ,któraś z was już tego używała????

Ja to brałam w I trymestrze i moim zdaniem pomógł. Kupiłam przez Internet, miałam problem z kupieniem w aptece (w Warszawie). Nabyłam nawet potem mały zapas "just in case". Gardło psikałam tantum verde, brałam też propolki.

Ostatnia edycja:
moje przeziębienie właśnie się rozkręca:( domowe sposoby nie działają, jutro wizyta u lekarza. Czego powinnam się spodziewać? rutinoscorbin jak zrozumiałam jest dopuszczalny, ale coś więcej? przy męczącym katarze?

moje przeziębienie właśnie się rozkręca:( domowe sposoby nie działają, jutro wizyta u lekarza. Czego powinnam się spodziewać? rutinoscorbin jak zrozumiałam jest dopuszczalny, ale coś więcej? przy męczącym katarze?
Inhalacje z soli fizjologicznej, tylko trzeba mieć nebulizator do inhalacji, bo soli się nie rozcieńcza

reklama
Do góry