reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziębieniu stanowcze NIE :)

reklama
Dziewczyny pomóżcie! Czy Tantum Verde mozna stosowac w ciazy?? Bo gardło mnie tak boli ze juz nawet migdaly mam powiekszone troche.... Acha a ten syrop *spam*?? Jak sie sprawdza??

Myszka możesz stosować Tantum Verde w ciąży, również Bioparox - jest to antybiotyk ale o działaniu miejscowym, z tym że on bardzo wysusza śluzówki w gardle i powinno się go stosowac krótko ( jeśłi dobrze pamiętam max 5 dni), ja też go brałam w ciąży bo miałam 5 razy zapalenie krtani i gardła

fusik dziekuje za odp:) Mam nadzieje ze mi pomoze Tantum bo Bioparox mam w domu ale to raczej na kaszel ktorego narazie nie mam.

Bioparox nie jest tylko na kaszel, jak mnie zaczyna boleć gardło ( tak w środku) to zaraz mi pada na krtań ( taka moja uroda) to lekarz zawsze daje mi Bioparox, kaszel mam rzadko
możesz jeszcze spróbowac babcinego sposobu : sok z jednej cytryny osłodzony łyżeczką miodu z odrobiną wody i wypić, troszkę drapie w gardle ale o to chodzi i tak przez kilka dni ( raz dziennie) mi pomaga :-)

O to moze jeszcze sprobuje tego sposobu:) U mnie np syrop z cebuli i sok malinowy odpadaja bo mam odruch wymiotny ale cytrynka, miod jak najbardziej:)

reklama
myszka, jak poległam na przeziębienie w I trymestrze, to lekarz zalecił mi właśnie Tantum Verde, Bioparox (ale nie na kaszel tylko czerwone gardło) i do tego brałam propolki i *spam*. I przeszło mi dość szybko; nie miałam gorączki, w razie jej wystąpienia lekarz zalecił Apap. *spam* biorę sobie zapobiegawczo od czasu do czasu jak zaczyna mnie drapać w gardle, niestety jak otworzysz butelkę musisz zużyć syrop w ciągu 7 dni, więc co i raz kupuję sobie nowy :)

Do góry