reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeziebienie w ciazy :(

k8libby, dzięki boli strasznie:-(, a ta woda do soli ma być zimna czy lekko ciepła? Wietrzyłam wczoraj po czyszczeniu detergentami mieszkanie i mam za swoje
Ja zalewałam gorącą, żeby sól się dobrze roztopiła. No i czekałam, aż będzie taka że dam radę wypłukać, ale raczej gorąca. Na bardzo bolące naprawdę polecam Amol.

reklama
k8libby, dzięki:), ale jak to jest z tym alkoholem w amolu wiem, że tego nie pije ale jednak jest tam alkohol etylowy?

nie zaszkodzi Ci te kilka kropli, na pewno jest to mniej szkodliwe niż chemiczne pryskacze czy antybiotyk. Z reszta na stronie producenta sprawdzałam, nie ma przeciwwskazań do stosowania u kobiet w ciąży. Uwierz mi, pomaga natychmiast! (ps. wiesz że zwykły jogurt może mieć do 0,5 alkoholu?)

k8libby, wiem ale moja teściowa rodzinny powiedziała, że niby można ale żebym lepiej nie brała więc sama nie wiem itd. itd. Pije syrop z cebuli, jem czosnek, cytryna, miód, mleko i zobaczymy jest lepiej z gardłem ale mam dreszcze. Kurde muszę za wszelką cenę uniknąć antybiotyku, a ja niestety mam tendencje do angin, bo mam 3 migdały i byłam jeszcze niedawno nosicielem paciorkowca. Jutro zadzownie do gin jak nie będzie lepiej niech radzi.

Niestety mam sporą gorączkę prawie 38, 5, dzwoniłam do gin kazał zbijać paracetamolem i zażywać tantum verde w tabletkach. Jedzie moja teściowa do mnie zbadać mam nadzieje, że nie trzeba będzie antybiotyku.:-(

Ostatnia edycja:
Ja też znów przeziębiona. Jakiś potworny wirus zaatakował całą rodzinę. Oczywiście na pierwszym planie czosnek i mleko z miodem oraz wspomniany już syrop z cebuli.

Ale mam problem z kaszlem - jaki syrop wykrztuśny można brać w ciąży?

zylcia, żadnych syropów poza Drosetux brać nie można. Jeśli to such kaszel, to broń boże miodu, bo zamiast łagodzić podrażnia. Mi na kaszel lekarka Diphergan przepisała, sa tabletki albo syrop.

Homeopatyczny syrop drosetux i inhalacje. Ale mnie moja gin, z suchym kaszlem do domowej po difergan wysłała, bo suchy kaszel niebezpieczny jest.

reklama
Kurczę widzę,że połowa już przeziębiona -zdradliwa ta nasza pogoda.Ja już wypróbowałam chyba wszystkie metody na kaszel wypiłam po butelce Drosetuxu syropu dla kobiet w ciąż i niestety od wczoraj jestem na sterydach wziewnych mój ginek zapewnił,że nie ma to złeego wpływu na ciążę a wręcz przeciwnie sterydy działają bardzo dobrze na jego płucka więc wdycham sobie Miflonide,swoją drogą okropny niesmak pozostawia w buzi;p

Do góry