reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przeziebienie w ciazy :(

k8libby WIEM,ŻE TY JESTEŚ JAK NAJBARDZIEJ ZA NATURALNYMI SPOSOBAMI LECZENIA ALE UWIERZ MI JUŻ MI SIŁ NA TEN KASZEL BRAKUJE MUSZĘ COŚ ZACZĄĆ BRAĆ BO KASZEL JEST NAPRAWDĘ MĘCZĄCY DO TEGO JAK KASZLĘ TO POPUSZCZAM WIĘC UNIKAM DUŻO PICIA A TO TEŻ NIE JEST DLA MNIE I DZIECKA DOBRE.MUSI SIĘ COŚ ZMIENIC. TE WZIEWY MAM JUZ WYKUPIONE OD MIESIACA I TAK TYLE CZASU SIE WZBRANIALAM PRZED ICH BRAANIEM.

reklama
k8libby masz prawo do swojego zdania. ale np moje zdanie jest takie ze badania niezaleznych naukowcow nie są publikowane na szerszą skale, bo są mało wiarygodne. chociazby z samym mlekiem ile bylo roznych badan i zamieszania, z jednej strony kampania pij mleko- bedziesz wielki, z drugiej mnostwo glosow za tym ze mleko szkodzi i nie mozna go pić.
dzięki szczepionkom udało sie wyeliminować wiele chorób. raz na iles tam przypadkow sie zdarzaja jakies komplikacje, ale sa nieporównywalne z korzysciami jakie dały ludzkości szczepionki. nawet jeśli są wykonywane z martwych płodów z aborcji czy z innych rzeczy przez które ciary mi przechodza po plecach, to sory, ale ja mam to gdzieś, jesli to moze uratowac moje dziecko przed śmiercią. bo przeciez nikt aborcji nie wykonuje po to by stworzyc szczepionki, a jesli juz ktos sie zdecydowal na usuniecie ciazy, a ja moge miec z tego korzysc, no to cóż.

i moim zdaniem byłoby totalnie nieodpowiedzialne gdyby Malinkaizi sie nie leczyła.
a o tych przemyslach farmaceutycznych zdaje sie juz kiedys była dyskusja, jak to one przekupują lekarzy karteczkami i długopisami

k8libby, staram sie zrozumiec Twoje zdanie, ale jest ono dość kontrowersyjne. masz swoje argumenty, ale no nie wiem, do mnie one nie docierają...
ale to juz w sumie wykracza mocno poza wątek przeziebien

Malinkaizzi, dobrze robisz, zdrowiej kochana.

k8libby, a skoro są to takie knowały to nie chodź w ciąży w ogóle do lekarza, przecież ciąża to stan fizjologiczny lekarz nie potrzebny, tak ja używanie rekomendowanego przez nich sprzętu detektora czy usg. Moja teściowa jest wspaniałym lekarze, a mój ojciec żyje tylko dzięki sterydom bo ma wiele lat chorobę wrzodziejąca jelita colitis, wiadomo mają skutki uboczne ale bez nich po prostu by nie już nie żył albo dostał raka jelita. Czy ludzie nie biorę chemii w przypadku nowotworu bo mają skutki uboczne, bzdura!. Nic w życiu jak i w medycynie nie jest tylko białe albo czarne, a dzięki encortonowi wiele osób jakie znam z problemami immunologicznymi mogły donosić upragnione dziecko, w tym mam nadzieje, że i mi się uda. Ja bym nie użyła amolu w ciąży co ma ponad 50 % alkoholu etylowego, a Ty sterydu, ale to nie jest powód żeby kogoś obrażać - lekarzy czy ludzi w ogóle bo coś tam było nie tak z diagnozą u Twojej siostry. Moja teściowa jest z pokolenia nie szczepionego, a ma astmę ciężką, zapalenia płuc co 2 mc- ce, 2 bronchoskopie w przeciągu m- c i nie może oddychać bez tych strasznych sterydów, które dopiero od teraz bierze.

Ostatnia edycja:
Gorąco się zrobiło :)
Nie obrażajcie się kochane, już tak mam, że głośno krzyczę. Szczepienia to kontrowersyjny temat, bardzo. Do lekarzy chodzę, ale homeopatów i dają radę. My jesteśmy też z pokoleń szczepionych, ale te szczepionki kiedyś były inne, Kiedyś, były to czyste szczepy wirusów, teraz są one pełne konserwantów i metali ciężkich i to jest zagrożeniem. Wiem, wiem, sekciara jestem. Ale dajcie mi się choć tu po wyżywać, bo mąż już mnie słuchać nie chce.
Chodzi o to, że można się w łagodniejszy sposób pozbyć tego kaszlu. Difergan to łagodny lek, usypia, ale pomaga, nie jest taki hardkorowy :)

A jeszcze odnośnie sinupretu, ktoś pisał, że można stosować w ciąży. Mi powiedzieli, że absolutnie nie wolno... i bądź tu mądry...

Z tym że diphergan jest lepszy od sterydów pewnie bym się zgodziła... choc jest on tez uzywany jako lek psychiatryczny, ze tak powiem, w celu leczenia bezsennosci, wiec nie jestem pewna tego co mówię, bo przeciez leki zmulające nas moga przytłumić rozwoj malenstwa bardziej niz sterydy. ale na ich dzialaniu sie nie znam, nie mialam z nimi do czynienia.
ale tu znów wracamy do tego ze nie mamy wyjscia, musimy wierzyc lekarzowi do ktorego chodzimy, bo inaczej zwariujemy, a jestem pewna ze kazdy lekarz wie o istnieniu dipherganu i miał powody by w tym przypadku jednak dać sterydy a nie to...

k8libby, ja sie staram wierzyć że jednak nikt by nie wrzucił tam tych metali ciężkich, jesli faktycznie to robią, niepotrzebnie.. widac mieli jakis powód. watpie by ich celem bylo wywołanie u ludzi skutków ubocznych. dlatego zaszczepie moją małą, bo bardziej przeraza mnie choroba niz konserwanty

moja koleżanka z pracy ma starsza ciąże ode mnie o tydzień, wylądowała w szpitalu właśnie przez kaszel, zaczęło jej się łożysko odklejać, na bank było wiele czynników, osłabienie, wymioty, a kaszel wzmógł skurcze i jakoś wszystko razem się złożyło, dostała od razu jakiś mocny antybiotyk i sterydy, nakaz leżenia i oszczędzania się, różnie to w życiu bywa, jakby leków nie dostała to by ciąże straciła, a tak jakoś wyszli z tego obronną ręką :tak: ja myślę, że z czasem się weryfikuję swoje poglądy, fajnie K8libby masz takie ugruntowane poglądy w gestii zdrowia, łatwiej będzie Ci podejmować decyzję jak dziecko leczyć :tak:

k8libby, wyżywaj się pewnie:-), ale ginekolog to chyba nie homeopata. Co do konserwantów i metali cięźkich, to chyba Ty chyba nic nie jesz bo wszytko je zawiera, a już na pewno większość ryb morskich bo nie ma nie skażonych akwenów. Używasz też pewnie kosmetyków bez parabenów, pasty bez fluoru no i broń Boże płynu do naczyń.

mala.di, ja zastanawiałam się nad szczepieniami, ale po obserwacji dyskusji tu prowadzonej nie popartej żadnymi reprezentatywnymi badaniam nauowymi tylko ciagle o tej rtęci i rtęci to pewna jestem, że będe szczepić.

Płyn do naczyń i kosmetyki eko ;)
Ginekolog nie homeopata, ale też jest antylekowa, bardzo sceptycznie podchodzi do leków w ciąży i daje tylko w ostatecznej ostateczności.
Ryby jemy tylko z jeziora, złowione przez teścia, mamy taką możliwość bo mieszka nad samą Drawą. Mój mąż oczywiście uważa, że mocno przesadzam, ale o ile smaczniejszy jest rosołek z ekologicznej kurki, niż z takiej marketowej...

k8libby, no to fanie, że masz dostęp do takich ryb, chociaż polemizowałabym nad czystością jezior i innych zamkniętych akwenów. A co do lekarki to chyba prowadzi same bezproblemowe ciąże, bo przy ciąży z problemami lub zagrożonej, lub gdy trafia od niej kobieta lecząca się na przewleką
chorobę leków się nie uniknie, cóż wtedy zostaje zmiana ginekologa. Ja też jem eko kurkaki, a naczynia myje z mywarce bo oszczędzam wodę. Lodów bym w lodziarni nie polecała jeść w takim razie, bo na pewno nie były robione na jajkach od kury z wolnego wybiegu. Ale to chyba nie tematy na ten wątek.

Ostatnia edycja:
reklama
Śmiesznie brzmi - "ekologiczna kura" :D Od razu mam przed oczami zielonego, sterylnie czystego kuraka :D
Ja tam nie przesadzam z eko-żywnością. Nigdy nie wiadomo, gdzie nas życie rzuci, trzeba do wszystkiego organizm przyzwyczaić, żeby potem nie dostać apopleksji jak się zje frytkę z fast fooda ;)

Ale ale - chciałam o przeziębieniu. Wzięłam dziś na suchy kaszel syrop prawoślazowy - bardzo polecam. Fajnie mi załagodził gardło. Niestety można brać go tylko dwa razy dziennie i pod wieczór już było z gardłem znowu kiepsko, ale wezmę go jeszcze na noc.

Do góry