reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przeziebienie w ciazy :(

Dziewczyny mam pytanie odnosnie leku sudafed spray do nosa bo ma katar i bez tego bym nie miala jak oddychac i sie psikam nim a tam jest napisane ze w ciazy nie wolno, ale tak realnie myslac to czy taki spray do nosa moze cos zrobic zlego? bo mnie sie nie wydaje...

Nie powinno się używać generalnie żadnych z tych popularnych kropli czy sprayów do nosa. Mi lekarz pozwolił na prawdę doraźnie jak już nie mogłam oddychać otrivin dla dzieci lub xylogel dla dzieci.
Fajnie mi pomaga woda morska Marimer wersja hipertoniczna. No i na katar można Sinupret w tabletkach brać. Ja brałam 3x2 tabletki.

reklama
u mnie tak samo , pyłki durne no :p cieknący katar i kichanie. ale da sie wytrzymać.

z kropli to ja tylko izotoniczny roztwór soli chyba, pod nazwą tetrisal bo śluzówka sucha i trzeba nawilżyć.

Tak się cieszyłam, że mnie nic nie dopada i proszę... od dwóch dni kaszel i ból gardła, próbowałam zwalczyć metodami domowymi, ale nic nie pomaga, byłam u domowej, dała mi Diphergan, wapno i witaminkę C, inhalacje solą morską i do ssania Isla...

Dziewczyny, pomóżcie nie mam siły na cały wątek, dopadł mnie straszny ból gardła innych dolegliwości brak.
Co robić: mleko z czosnkiem, dużo cytryny, można płukać wodą z solą?

asia, płukać solą i Isla naturalna do ssania, Inhalacje nad wrzątkiem z solą też są dobre. Mnie uratował Amol, łyżka cukru i na nią 7 kropelek i do buzi, wypala wszystkie zarazki, brałam tak przez 2 dni po 3 razy i szybko minęło. Syrop z cebuli też dobry, cebule pokroić do słoika i zasypać cukrem, ustawić w ciepłym. Nawet nie jest taki niesmaczny.

k8libby, dzięki boli strasznie:-(, a ta woda do soli ma być zimna czy lekko ciepła? Wietrzyłam wczoraj po czyszczeniu detergentami mieszkanie i mam za swoje

reklama
asia.85, mnie zawsze pomaga płukanie Septosanem. To taka herbatka ziołowa z Herbapolu. Lekko przestudzoną się płucze. Kilka razy dziennie przez 2-3 dni i naprawdę przechodzi. Sprawdzone, doświadczenie wyciągnięte z domu rodzinnego. Ewentualnie napar z szałwii (szałwia działa ogólnie odkażająco, wchodzi też między innymi w mieszankę Septosanu).

Do góry