reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przeziebienie w ciazy :(

Sądzę, że może być to nawrót grzybicy, dość często spotykany podczas ciąży. Niestety mnie też to spotkało, po ukończeniu 12 tc lekarz przepisał mi maść, teraz jest lepiej. Zapewniał, że jest bezpieczna dla dziecka, ufam mu i nie martwię się. Zdrowa i szczęśliwa mama to zdrowe i szczęśliwe dziecko, dlatego radzę jak najszybciej udać się do lekarza. :)

reklama
pamelcia100 nie martw się i nie denerwuj tylko spokojnie udaj się do lekarza ja jak miałam problemy ze swędzeniem to mi lekarz powiedział,że bardziej dziecku przeszkadza nasza infekcja niż globulki które mi przepisał więc leć jak najszybciej będziesz miała z głowy bo samo nie
:no: przejdzie.

no na pewno nie jest sensowne zamieszczanie tego samego posta w 5 wątkach, bo to zaśmiecanie. ja juz Ci na innym odpowiedzialam.

a tu dodam że może po prostu też nie trafił lekarz z lekami, moze to niekoniecznie akurat grzybica, i bardziej Ci np potrzebne globulki antybakteryjne a nie typowo przeciwgrzybicze... zreszta o tym juz Twoj lekarz zdecyduje. no i potem zapobieganie. a leczenie nie jest niczym niebezpiecznym dla dziecka, niebezpieczna jest jedynie nieleczona długo infekcja, dla Ciebie chyba przede wszystkim.
wypytaj o to lekarza, czemu tak Ci sie dzieje, i co mozesz zrobic.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Oczywiście idę do lekarza ale u mnie się czeka pond tydzień na wizytę i stad mój niepokój jakby to odemnie zależało to bym na drugi dzień poleciała. A boje się nie o te leki które dostane tylko własnie o ten czas oczekiwania do lekarza...:wściekła/y: A napisałam ten sam post w 2 a nie 5 wątkach :zawstydzona/y:

mi sie wydaje, że tragedia sie przez tydzień nie stanie, i tak dobrze ze jestes pod stałą opieką lekarza i JUŻ po tygodniu zaczniesz leczenie. ewentualnie spytaj o porade lekarza rodzinnego, o ile do niego masz szybszy dostep, moze juz on zgodzi się coś Ci przepisać. objawowo mozesz stosowac krem clotrimazolum, jesli nie bedziesz mogla wytrzymac swedzenia, jest bez recepty i kosztuje 3-4zl. a o dzidzie nie bój się,bedzie dobrze:)

Dziewczyny mam pytanie odnosnie leku sudafed spray do nosa bo ma katar i bez tego bym nie miala jak oddychac i sie psikam nim a tam jest napisane ze w ciazy nie wolno, ale tak realnie myslac to czy taki spray do nosa moze cos zrobic zlego? bo mnie sie nie wydaje...

Ja słyszałam,że właśnie z tymi wynalazkami do nosa jest problem bo zawierają substancję bardzo szkodliwe dla płodu...poczytaj na BB w zakładce leki o substancjach bezwzględnie zakazanych i porównaj ze składem leku który przyjmujesz...

reklama
Ja kropiłam do nosa dwa razy dziennie Nasivin - to krople dla dzieci do 1 roku życia. Obkurczają śluzówkę, przez co łatwiej oddychać. Pomogły mi w dwa dni. Polecam :) Raczej bezpieczne :)

Do góry