reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przewijanie niemowlaka

Ja nie używam chusteczek tylko bawełnianych płatków, które moczę w ciepłej wodzie :) widać, że małej bardzo się to podoba 😂
Ja też używam bawełnianych płatków z ciepłą wodą od jakiegoś czasu i to też nie pomaga. Syn zaczyna już marudzić a później płakać od momentu kiedy kładę go na przewijak. Wszystkie rozwiązania, które mi proponujecie już były wykorzystane i dalej nic 🙄 chyba pozostaje czekanie aż samo przejdzie, o ile przejdzie 🤔

reklama
Pewnie To też znasz, ale mój syn dobrze reagował na śpiewanie przyprzewijaniu, ale tylo piosenek, w których zmieniałam głosy i robiłam miny..

Tak sobie myślę autorko a moze właśnje spróbuj go przewinąć w innym miejscu np na Twoim łóżku. Może czegoś się przestraszył i ma awersję do tego miejsca. Na spokojnie, martwisz się o synka, szukasz rozwiązania, jesteś najlepszą mamą dla swojego malucha. Może się okazać że faktycznie będziecie to musieli po prostu przeczekać.

Mi jeszcze jeden pomysl przyszedl do glowy:) jesli masz rozek otul malego tak zeby dolny rog moglas wysunac a gora niech zostanie "zwiazana", zebys mogla uwolnic nozki a tułow niech jest opatulony, i w takiej paczuszce poloz.malego na przewijaku, zobacz reakcje. Dzieci czesto nie lubią swobody wokol siebie, odrywania od ramion rodzica, czują sie bezbronne. Nie jest to rozwiazanie ale mozna sie przekonac czy o to chodzi maluszkowi a pozniej kombinowac jak mu pomoc.

Do góry