KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Mniam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Składniki:
-makaron (2-4 jajeczny najlepszy).
-szpinak 250- 500g (zależy czy ktoś lubi)\
-pierś kurczaka lub pieczarki
-czosnek (wg uznania)
-śmietana (ze 4 tyżki)
-gałka muszkatołowa
-ser żółty (odrobinę na posypkę)
nie wiem jak ari1997 , ale ja przysmażam czosnek (30sec) na oleju (może być z pomidorów), wrzucam szpinak, smażę aż odparuje wodę... wrzucam usmażone kawałki kurczaczka lub np pieczarki (wersja wege), dodaję odrobinę śmietany i gałki...
Ewentualnie dodaję pomidorki suszone i pokrojone drobno... oraz ser żółty (lepszy pewnie parmezan, ale to już drogo wychodzi ).
Teraz pozostaje już tylko wymieszać z ugotowanym makaronem (dla mnie najlepszy jest tagiatelle).
I to jest pyszne!
Z takiej licytacji to ja odpadam, mam rewelacyjnie piekącą Mamę i bardzo dobrą cukiernię 50 m od mieszkania, wolę gotować niż piec, ale może wszystko przyjdzie z czasem ( czytaj : po trzydziestce )