reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Teraz mi zrobiłaś ochotę na chipsy, ale mam chyba coś dobrego w lodówce. Jutro na obiad krem z selera naiwnego (czyt naciowego) z grzankami um....a później pierniczki, ciasteczka z migdałami, z orzechami i cynamonem i jakieś wg przepisu teściowej ale nie pamiętam jakie:p
 
Ostatnia edycja:
Aqulaq_b ale to dla Zosi i T nie dla mnie. I dla gości może innych. parę na choinkę. Ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie w oleju także wiesz:p

Jenn zawstydzilam sama siebie tym selerem...jak ja nienawidzę tego telefonu a raczej słownika....
 
reklama
Domowa czekolada na gorąco:

ilość na 3 słoiki o pojemności około 300ml. wypełnione proszkiem do połowy.

100g mlecznej czekolady
100g białej czekolady

LUB

200g czekolady jaką lubicie

200g pełnotłustego mleka w proszku
100g prawdziwego kakao
50g cukru pudru
10gr cukru waniliowego (z torebki lub lepiej własnego, tj. drobny cukier do wypieków+ziarenka wydłubane z laski wanilii)

PRZYGOTOWANIE:
- mleko, kakao, cukier puder przesiać przez sitko i wymieszać z cukrem waniliowym
- zetrzeć czekoladę na tarce
- można dodać cynamon, kardamon itp.

proszek wsypujemy do słoiczka, mniej więcej do połowy. robimy warstwę mlecznej czkolady, warstwę białej czekolady. na górę układamy aż do wieczka pianki marshmallow ;-)

na kubek/szklankę 200ml wsypujemy około 4 łyżeczek proszku z czekolada. zalewamy wrzątkiem (wodą lub mlekiem). na górę dajemy pianki.

smacznego;)
 
Do góry