reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy styczniówek - smacznego!

reklama
Doggi, albo dziewczyny, które robiły pierniczki z jej przepisu - ile tych pierniczków Wam wyszło? Bo nie wiem jaką porcję ciasta zrobić :-D

Megami, dwie takie blaszki jak na zdjęciu. Sporo tego. Z tym, ze ja dosypywałam mąki, bo tyle co w przepisie to mało było i papka się zrobiła. Pierniki są pyszne!!!!!

My robiliśmy z jakiegoś przepisu winiary i wyszło coś koło 160 jak liczyłam..połowy już nie ma :D tylko chyba składniki podwójnie braliśmy

GORĄCA CZEKOLADA

Składniki:
-200g czekolady deserowej
-250ml mleka 3,2%
-100ml kremówki

Przygotowanie:
-Mleko gotujesz ze śmietanka na małym.ogniu
-czekoladę łamiesz na drobne kawałki
- wrzucasz do ciepłego mleka
- gotujesz aż się rozpuści cały czas mieszając

I koniec jeszcze bita śmietana i jechane, możesz dodać jeszcze gotują przyprawy np cynamon, chilli itp

Ostatnia edycja:
Deserowa to gorzka ;) ale taka nie ekstremalnie. Może też być zwykła, ja nawet wolę zwykła bo ta czeko wychodzi bardziej mleczna ja wolę taka bo gorzka średnio mnie robi

reklama
Doggi wlansie tak mixsie wydawalo ze ta deserowa to pol na pol ale u nas na wsi moze takiej nie byc a pisze ł by kupil jak bedzie wracac wiec biedny jak zobaczy czekolada deserowa to osiwieje co to jest :p

Do góry