reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

Jak już pisałam na wątku zdjęciowym - w Chorwacji jak zwykle było bosko, ale brakowało nam jednego - domowych słodyczy :-D

Tak więc nastepnego dnia po powrocie zabrałam się do pieczenia - powstały kruche babeczki z trzema rodzajami masy, owocami i galaretką.
Fotki i przepis wstawię niebawem.

A dziś popełniłam ciasto ze śliwkami i specjalnie dla Szymcia biszkoptowe misie ze śliwkami...

reklama
Iwcia, które bułeczki zrobiłaś?? ja jutro piekę chleb wieloziarnisty, mam nadzieję, że mi wyjdzie....a na sobotę chłopaki zamówili znowu drożdżówkę z owocami i kruszonka, w podwójnej ilości :crazy:;-)

muszę zacząć sama znowu piec słodkości, wczoraj zrobiłam twaróg, bo mnie szlag trafia z jak patrzę na wagę, na której stoję :wściekła/y:...

Iwonka, dodajesz zwykły cukier do ciast, czy coś mniej kalorycznego??

oto przepis na drożdżówkę

5 dag drożdży
1 szklanka mleka
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru
3 jajka
olejek waniliowy

W 1/2 szklanki mleka rozrobić drożdże, dodać odrobinę cukru i maki, zostawić do wyrośnięcia.

w 1/2 szklanki mleka rozpuścić masło, cukier, wystudzić, następnie dodać jajka, mąkę wyrośnięte drożdże. Dobrze wyrobić, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na foremce , na której drożdżówka będzie pieczona.

Mąki - tyle, ile ciasto zabierze. Piec na złoty kolor.

reklama
tam myslałam Iwonka! przy cukrze nie byłabyś taka szczupła... :-p:rofl2:

muszę i ja sobie sprawić fruktozę, mam nadzieje, że znajdę na stoiskach ze zdrową żywnością

zła jestem!!! poszłam specjalnie do sklepu po mąkę, a wróciłam z kefirami, maślankami i innymi polskimi duperelami... całkowicie zapomniałam o mące jak zobaczyłam świeżą dostawę w sklepie!:baffled: a miałam piec bułeczki jogurtowe!!!:angry:

Do góry