reklama
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Ja kupuję zwykłe warzywa, ale nie w hipermarketach, tylko raczej na bazarach. Przecież i tak nie jesteśmy w stanie sprawdzić, czy były używane sztuczne nawozy, czy nie (no chyba, że ktoś ma z własnej uprawy;-)).
Iza - to Twoja mała rzeczywiście wie, co dobre
Iza - to Twoja mała rzeczywiście wie, co dobre
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
My ziemniaki dostajemy od naszej niani ze wsi (nie sypane, takie swojskie). Marchewkę kupujemy na takim dużym targu, co to trzy razy w tygodniu działa. Namierzyliśmy tam sprzedawców i przywożą mężowi taką swojską marchewkę nie sypaną (inną niż sprzedają). Kupujemy też u nich swojski twaróg i swojską śmietanę, ale tym sami się raczymy. Jest brudna, krzywa a pachnie niesamowicie! Jabłka od sadownika, u którego zaopatrujemy się od lat. Dla nas pryskane, dla Julka inne, choć czasami jak zabraknie to dostaje też i nasze.
Myślę, że na takich targach z prawdziwego zdarzenia wystarczy się zakręcić popytać.
Myślę, że na takich targach z prawdziwego zdarzenia wystarczy się zakręcić popytać.
Magdaleona
Fanka BB :)
Magdalena ja tak samo jak Ty warzywka nie pryskane, na targu babcia dogadała się z jednym sprzedawcą który ma małą działkę dla siebie i stamtąd mi przywozi ziemniaki. Do tego od rodziny warzywa i mięsko (kurczak i królik) a cielęcinka ze sklepu - nie znalazłam sprzedawcy który ma cielaczki .
Aco do przepisów i smaków to Oliwka nienawidzi dyni więc nic nią nie ma szans znaleźć się na stole, za to ziemniaki z mojego talerza są THE BEST!
Aco do przepisów i smaków to Oliwka nienawidzi dyni więc nic nią nie ma szans znaleźć się na stole, za to ziemniaki z mojego talerza są THE BEST!
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Jeszcze jedna strona z przepisami dla maluchów:
Jedzenie - eDziecko - Gazeta.pl
Magdaleona - a u nas dynia jest pycha:-). Teraz do dyni z ziemniakami Hippa dodaję mięso i mały wcina, aż mu się uszy trzęsą.
Jedzenie - eDziecko - Gazeta.pl
Magdaleona - a u nas dynia jest pycha:-). Teraz do dyni z ziemniakami Hippa dodaję mięso i mały wcina, aż mu się uszy trzęsą.
U nas też dynia jest mniamniuśna. Ostatnio też gotuję mu sama potrawy, a warzywka mam od mamy a jak zabraknie to trza dokupić. W zamrażalce czeka królik - musi nabrać;-) mocy urzędowej. Juz ja się z nim rozprawię A z deserków to wczoraj i dzisiaj dostał jbłuszko z bananem własnej roboty, jadł tak długo az w miseczce zobaczył dno. Byłam w szoku ile zjadł. A myslałam,ze coś zostanie dla mnie.....;-)
reklama
Podziel się: