reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Przepisy na obiadki dla naszych Skarbów.

:-D
Kiedys marzylam, aby miec kroliczka - prosilam chlopaka aby mi kupil w prezencie, ale powiedzial, ze nie, bo kroliki strzelaja sperma :szok:
Ale sentyment do kroliczkow ciagle mam :-D

reklama
a powiedzcie mi co z tym zoltkiem?? jak sie je podaje ?? trzeba ugotowac cale jejo?? czy samo zoltko na parze??? jak to sie robi??

Czarownica całe jajko po 10 miesiącu :tak: A żółtko to ja robię tak, że gotuję całe jajko, przekrawam na pół i z jednej połówki wyjmuje i daję do zupki przed zmiksowaniem, można też wlać surowe do zupki i zagotować.

Mam do was pytanie, mój Olek ma teraz skończony 7 miesiąc i szczerze mówiąc zaczełam mu sama gotować jedzonko ścieram i miksuję myu cielęcinkę, jabłuszko, ziemniaczka, daję żółtko jaja i marcheweczkę, zastanawiam się, w co jeszcze mogę wzbogacić mu dietę i liczę na waszą pomoc :)
3

Brydka, kilka stron wczesniej wklejalam mnostwo przepisow - zajrzyj tam.
A tu masz tabele wprowadzania pokarmow - jak na nia klikniesz to sie powiekszy
qzi2.png

ja patzre na to slioczkowe jedzonko i stsram sie robic z tych samych produktow! choc kalafiorka juz raz dosatla moja pediatra mowila ze moze dostac troche kalafiora, buraczka, brokule, brukselke....
a dzis widzialm ze od 9 mies jest spagetti w slioczku tylko nie pamietam jakiej firmy:-)

reklama
A żółtko to ja robię tak, że gotuję całe jajko, przekrawam na pół i z jednej połówki wyjmuje i daję do zupki przed zmiksowaniem.

Ja właśnie tak robię.
Nie chce mi się dawać surowego, tym bardziej, że nie chce mi się najpierw jakoś dzielić płynne żółtko na 2. Zupkę gotuję max na 2 dni, więc całe żółtko to za dużo.

Do góry