reklama
czarownica
Fanka BB :)
a powiedzcie mi co z tym zoltkiem?? jak sie je podaje ?? trzeba ugotowac cale jejo?? czy samo zoltko na parze??? jak to sie robi??
czarownica
ahaaa
a cale jajo z bialkiem na parze od kiedy mozna dawac??
a cale jajo z bialkiem na parze od kiedy mozna dawac??
czarownica
dzieki Iza
a dlugo jeszzce trzeba pogotowac ta zupke z dodanym surowym zoltkiem??
a dlugo jeszzce trzeba pogotowac ta zupke z dodanym surowym zoltkiem??
Brydka
Optymistycznie...
Mam do was pytanie, mój Olek ma teraz skończony 7 miesiąc i szczerze mówiąc zaczełam mu sama gotować jedzonko ścieram i miksuję myu cielęcinkę, jabłuszko, ziemniaczka, daję żółtko jaja i marcheweczkę, zastanawiam się, w co jeszcze mogę wzbogacić mu dietę i liczę na waszą pomoc
czarownica
ja patzre na to slioczkowe jedzonko i stsram sie robic z tych samych produktow! choc kalafiorka juz raz dosatla moja pediatra mowila ze moze dostac troche kalafiora, buraczka, brokule, brukselke....
a dzis widzialm ze od 9 mies jest spagetti w slioczku tylko nie pamietam jakiej firmy:-)
a dzis widzialm ze od 9 mies jest spagetti w slioczku tylko nie pamietam jakiej firmy:-)
reklama
A żółtko to ja robię tak, że gotuję całe jajko, przekrawam na pół i z jednej połówki wyjmuje i daję do zupki przed zmiksowaniem.
Ja właśnie tak robię.
Nie chce mi się dawać surowego, tym bardziej, że nie chce mi się najpierw jakoś dzielić płynne żółtko na 2. Zupkę gotuję max na 2 dni, więc całe żółtko to za dużo.
Podziel się: