hehe , nie krzyczcie na mnie ale ja uwielbiam te "alkoholowe" dyskusje
tak tak rozbawiaja mnie
dziewczyny czy Wy wiecie co to jest FAS ? ja nie mowie nikomu zeby pil , niepowinno sie pic w ciazy , koniec. kropka. ale FAS to jest powazna choroba, dzieci z FAS rodza sie matkom alkoholiczka , ktore notorycznie upijaja sie , wodka, winem , upijaja ! a nie wypija kieliszek wina.
Mam taka bardzo madra koleznke lekarza i ona mi kiedys powiedziala tak - powiedziec babom w ciazy ze moga wypic "troche" to dla jednej troche to jest lampka wina raz na 3 miesiace w ciazy a dla innej troche to bedzie pol butelki codziennie, wiec mowi sie ze nie mozna wogole i tyle
Pewnie ze w ciazy nie mozna pic , ale nie rzucajmy tekstami ze ktos krzywdzi swoje dziecko bo wypije pol kieliszka wina........bardziej krzywdzaca jest taka opinia niz ten alkohol.
Młoda mamuśka nikt nie robi na Ciebie nagonki, ale nie masz racji piszac ze caly alkohol przenika do maluszka, stezenie alkolholu w krwi dziecka jest takie samo jak w krwi matki, a jakie stezenie jest po wypisciu pol kieliszka wina ? przypuszczam ze zadne.
Jeszcze raz napisze ze ja wcale nie mowie zeby pic alkohol, wrecz przeciwnie, przeciez to zadne wyrzeczenie nie pic przez te 9 mies , ale jezeli mowimy o faktach to nie wypisujmy glupot