reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne :)

ja kiedys pisalam o tej salatce

seler naciowy, jogurt naturalny, kurczak, biale winogrono, skropic cytryna i sporo bazyli macie salatke na odchudzanie ;P
( troche winogrona nie zaszkodzi :p:)

reklama
ja na teflonie smażę bez tłuszczu.

a na schab mam taki przepis że nadziewam śliwkami i piekę go albo w rękawie albo w maszynie co reklamują na mango czyli tym halogen coś tam :) potem robię sosik i danie jak znalazł. nie kaloryczne bo bez tłuszczy a pyszne :)

Na teflonie też wszystko bez tłuszczu smażę.Jedna mam specjalna patelnie której T nie może ruszac, bo mi juz podrapał kilka i zniszczył.
Schabik mozesz upiec w rękawie foliowym w piekarniku, też bez tłuszczu .Często robie wędlinke w ten sposób,ze marynuje w przyprawach dwa dni w lodówce, póżniej dokładnie zakręcam w folię i zawijam sznurkiem.Parzę w wodzie z listkiem laurowym i osoloną lekko od zagotowania z 40 minut i zostawiam w wodzie do ostygniecia.Schab nigdy nie jest suchy i wiórowaty:)

no chyba tak upieke w folii ale myslalam ze moze macie jakies ciekawe pomysly, tak juz robilam wiele razy ale w sumie co mozna zrobic ze schabu a kotlety kaloryczne

Dziewczyny czy któreś z Was lubią krewetki. Mnie coś natchnęło i chciałabym coś sobie takowego z tymi owockami morza upichcić ale musi być naprawdę dobre.:-D Dziś klientka podała mi taki przepis: Krewetki podsmażyć na patelni na oleju, dodać pokruszony ser pleśniowy np. lazur, rozpuścić, dodać posiekaną pietruszkę oraz ugotowany wcześniej makaron. Muszę spróbować, ona mówi że pycha. W każdym razie M musi mieć wtedy co innego bo on tego w życiu nie tknie:-D A Wy macie jakieś takie krewetkowe, sprawdzone przepisy?

reklama
O chętnie bym spróbowała:)Tez sie pisze na przepisik.Ostatnio mój T kupił kilka krewetek ,myslałam że dla nas a to dla rybek w akwarium jako pokarm.Zwariował .To ja w zyciu nie jadłam a on rybkom bedzie je na tarce scierał hehe
Zdaje sie że Marciaa kiedys wspominała że krewetki lubi czy robi

Do góry