reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
Wstawiam Wam przepis na tort w kształcie motylka.Zobaczcie to nic trudnego taki motylek a jakim zaskoczeniem taki torcik:):)Na stronie 6 w komentarzach pod przepisem,jest mój torcik z roczku Miłoszka z 2007 roku:)Wielkie Żarcie - Przepis - Tort MOTYL

mnie osobiście takie masy nie podchodzą, ale pomysł rewelacja, ale w sumie krem mozna zrobic dowolny, ja preferuje bitą smietanę z dodatkami :)

ffrotka ale mi podsunęłaś świetny pomysł:) ostanio mało czasu mam dla Julki więc upiekę taki torcik z nią ale tak bez okazji, ona niech zrobi dekorację. super , dzięki kochana :)

Głównie chodziło mi o sposób wykonania i pomysły innych jak ozdobic:) Uwielbiam stronke wielkie zarcie własnie za komentarze pod przepisami:) Polusiu ciesze się,ze wykorzystasz motylka do spedzenia czasu z Julcią:)Zapewne będzie zachwycona mała cukierniczka:) Mogę podrzucić przepis na mase cukrowa lub marcepanowa do pokrywania tortów w stylu angielskim i do ozdób.Też wypróbowałam osobiście.

1 opakowanie mrożonych krewetek koktailowych
cytryna
1 czerwona surowa papryka
20 dag zółtego sera
3 jajka na twardo
1 jabłko
majonez
sól i peprz cayenne
słodka papryka
pęczek koperku

Zamrożone krewetki skropić sokiem z cytryny,zostawić do rozmrożenia.Odlać sok, posolić.Paprykę,jajka i jabłko pokroić w drobną kostkę.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszać z majonezem i przyprawami. Pyszności!

reklama
Do góry