reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne :)

Ccaroline dosc ciekawie to wyglada moze zrobie to na niedziele bi jutro moja siostra do nas przyjezdza wiec jakis obiadek trzeba specjalny wymyslec.

reklama
nie miałam pomysłu na ciacho i już mam :) w sobote i niedziele mamy gości i zrobie ten pierwszy co podałaś ccaroline mmmm pychotka. Tylko zastanawiam się czy zamiast truskawek moge dać inne owoce ale myśle że tak bo moja ciocia jest uczulona na truskawki. Raz mama zrobiła w galaretce bo kiedyś ciocia tak jadła i nic się nie działo a tutaj zonk. Mama myślała ze pogotowie bedzie wzywać. Dobrze ze wapno miała w domku. eh więc mysle ze dodam inne owoce ale przepis super!! mam nadzieje ze mi wyjdzie. Widze ze to takie kruche ciasto a takie mi jeszcze nie wyszło. Może tym razem hihi

1002609j.jpg

Przepis:

CIASTO Z KAŻDYMI OWOCAMI:

1 szklanka cukru
4 jajka
1,5 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń waniliowy lub śmietankowy
0,5 szklanki oleju zwykłego

Zmiksować cukier z jajkami - długo, do tego dosypać mąkę, proszek do pieczenia, budyń i powoli dolewać oleju.
Owoce obtoczyć w mące (aby nie spadły na dół ciasta, można ale nie trzeba jak kto woli) i poukładać na surowym cieście.
Można dodać rodzynki. Piec około 45-55 min. w piekarniku nagrzanym do 180st.

Pyszne jest to ciasto również ze śliwkami (nawet z kompotu zimą ), malinami i nektarynkami :tak:
SMACZNEGO.

Wygląda smacznie mmm, ale się nie suszę, w końcu jestem na diecie ahahha :)

Dziewczyny co wy na to aby zrobić spis treści na wątku kulinarnym, ostatnio szukałam jakiegoś przepisu i musiałam oglądać każdą stronę :p

Wygląda smacznie mmm, ale się nie suszę, w końcu jestem na diecie ahahha :)

Dziewczyny co wy na to aby zrobić spis treści na wątku kulinarnym, ostatnio szukałam jakiegoś przepisu i musiałam oglądać każdą stronę :p

O tak , super pomysł. Ja też ostatnio szukałam jednego przepisu i trochę to zajęło a wiadomo że obecnie na nadmiar czasu chyba żadna z nas nie narzeka.:-)

spis byłby super pomocny:)Podzielę sie z Wami super przepisem jest prosty, tanie składniki i szybko sie przygotowuje. Wklejam link z forum od którego jestem uzależniona normalnie jak od BB:)Wielkie Żarcie - Przepis - Biszkopt z truskawkami trochę inny
Biszkopy udaje się jak żaden , a rewelacja jest najprostszy krem świata.Truskawki mozna zastąpić innymi owocami.Jest lekkie i nie bardzo słodkie:)Pieke je co tydzień ostatnio:)A przepis krąży wśród znajomych:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie pamaiętaam czy któraś z Was nie podawała już linka do tej stronki ale dzisiaj ja odkryłam :) Szukałam przepisu na drożdzowe ze śliwkami. Ciasto już rośnie ze śliweczkami i za chwilke dam je do piekarnika. jestem ciekawa czy wyjdzie bo ostatnie to nie bardzzo ;) Podaje : Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

reklama
podaję przepis na ciasto marchewkowe:
składniki:
1/2 szklanki rodzynek;
2 szkl mąki;
kopiata łyżeczka proszku do pieczenia;
1 1/2 szkl cukru;
2 szkl startej na drobnych oczkach marchwi;
4 jaja;
20 dkg masła;
po łyżeczce imbiru i cynamonu;
przyprawa do piernika;
kilka orzechów włoskich;
łyżeczka sody oczyszczonej;
cukier puder.
przygotowanie:
jaja z cukrem ubijamy na białą masę, dodajemy wszystkie sypkie produkty. nastepnie startą marchew i maselko, które jest roztopione. na koniec dajemy rodzynki i orzechy posiekane. pieczemy w temp. 180 stopni około 50 min. ostygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.
ciasto wychodzi super, u mnie się nim wszyscy zajadają.

Do góry