reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
Dziewczyny polecam Wam mini pączki w 15 minut .Są pulchniutkie i znikają momentalnie:)
CIASTO:
1 serek homogenizowany waniliowy a ja daje jaki mam(wczoraj czekoladowy 150 gram)
1,5 szklanki mąki
3 jajka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Miksować jajka z cukrem, dodać serek, mąkę wymieszaną z proszkiem,wymieszać.
Na gorący tłuszcz kłaść łyżeczką kuleczki ciasta.Ja pomagam sobie druga łyżeczką. Piec na złoty kolor. Same się obracają,pieką się migiem, czasami nie są idealne kuleczki ale smakują zawsze super )
Posypać cukrem pudrem.

dziewczyny ile paczusiow wychodzi z tych skladnikow?

moniSkaBe- Z tej porcji co podała frotka wyszło mi 23 pączusie małe - kładzione małą łyżeczką. Od razu dorobiłam nastepną porcje z kolejnych 2 serków, wiec myślę że starczy :)

Też zrobiłam te pączki....przepis super:-):-):-):-):-):-):-):-) i też z serka Danio, bo innej firmy był tylko truskawkowy...

Przepis na ciasto na pączki do automatu do chleba.

120 ml letniej wody
2 ubite jajka
2 łyżki margaryny
60 dkg mocnej mąki pszennej
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki suszonych drożdży

Należy użyć programu na ciasto.

Po zakończeniu programu uformuj 15 kulek i pozostaw do wyrośnięcia na 15-20 minut. Smaż w gorącym oleju, aż będą złoto brązowe. Gdy są jeszcze gorące posyp je cukrem pudrem.

Nigdy jeszcze nie robiłam, ale zamierzam jeszcze strzykawką do tortów wcisnąć w środek trochę dżemu truskawkowego :)

reklama
ccaroline- ta mocna mąka to taka jak na chleb??

mam wszystkie składniki w domu :-D

jak mi sie chlebek upiecze, to machnę pączusie :-D

Do góry