reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

reklama
ja uwielbiam babkę ziemniaczaną
w ogóle taka polska dziołcha jestem - pyzy, kluchy śląskie, kopyta, pierogi, placki ziemniaczane - mniam, mniam, mniam:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja też ziemniaczana jestem a na tej paskudnej diecie nic z tych rzeczy nie moge:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ani placków ziemniaczanych ani pierogów klusek bab NIC NIC:-:)-:)-(

tak jak myślałam.
Chyba troszke za duzo wegety dodałam, bo jest.. moze nie za slony, ale taki.. ostry i mocny.

Zaraz dorobie do niego sosik czosnkowy i mam nadzieje ze Karolowi bedzie smakowalo :-)

Oh narobiłyście mi smaka na babkę :) a ja zawsze sobie smażę placuszka, przed ostateczną decyzją wstawienia do pieca, tak aby mieć jakiś smaczek czy czegoś tam nie brakuje :D

a ja zamierzam dzisiaj zrobic kartoflaka.
ciekawe co mi z tego wyjdzie.
cholera.. tylko ja tak strasznie nie lubie obierac ziemniakow :-D

Wielkie Żarcie - Przepis - Kartoflak zwany też babką ziemniaczaną
Mniam!! Uwielbiam kartoflaka!!:-D:-D:-D
Ja też jestem ziemniaczana:tak::-D Mój M raczej mięsny jest ale też uwielbia:tak::-)

A ja dziś zrobiłam cycki Mag:tak::-) Teraz czekają na patelni na M:tak: No i fryty w piekarniku:tak: Bo M za ryżem nie przepada, choc pewnie by zjadl jakbym z ryżem podała ale miałam ochote na ziemniaki a że tachac mi się nie chcialo to frytki kupiłam do cycków:-D

reklama
Sałatka makaronowa:
-1 szklanka ugotowanego makaronu ryżowego( może troszkę mniej zależy czy chcecie więcej makaronu czy mniej, zawsze możecie dosypać makaronu najlepiej w kształcie pałeczek)
-filet z kurczaka (pojedynczy) pokrojony w kostkę i usmażony z dodatkiem gyrosu,
-pół puszki kukurydzy,
-pół czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
- 2 świeże ogórki pokrojone w kostkę
-koperek
-majonez
Wymieszać, posolić, popieprzyć i gotowe:) Ilość składników dodawajcie według siebie bo ja naprzykład wolę więcej kukurydzy Ale smak jest rewelacyjny[FONT=&quot][/FONT]

Do góry