reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

przepisy kulinarne :)

ionka podaj pirzepis na makaron z serem prosze, bo chce zrobic a nie moge sobie za nic przypomniej jak... to jest makaron z twarogiem?

no tak właśnie makaron z twarogiem na słodko :-)
na gotowany makaron walisz twaróg z jogurtem i cukrem i voila! :-)

u mnie też wszyscy uwielbiają orzeszki (ja mam jeszcze formę gdzie sa grzybki i szyszunie) - a ja ich tylko nie lubie.. wrecz niecierpię, ale ja taka nie kremowa jeste... Żadne nadzienia mi nie podchodzą...

Co do ciasta to mam gdzieś przepis na seromakowiec - robi furrorę, ale też trochę czasochłonny - wstawić jak znajdę??

ojjj, pamiętam jak babcia robiła orzeszki :tak:nadzienie było na bazie mleka w proszku... albo połuczonych ciastek czekoladowych... pyszne! :tak:

dawaj przepis na ten seromakowiec! :tak:


idę coś wszamać :sorry:
 
reklama
przepis musze odnaleźć w moich papierkach jak wrócę do domu. Więc może troche zająć zanim wstawie, ale obiecuję że wstawie. :tak:
 
lazania
produkty:
makaron świderki, mieso mielone ok0,5 kg, koncentrat pomidorowy , ser żółty, cebula, czosnek, przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do spagetti, pizzy, bazylia, oregano, tymianek, papryka słodka, cukier)

ugotowac makaron
na oleju podsmarzam cebulkę, dodaje mieso mielone i przyprawy, jak mieso bedzie miekkie to wtedy daje koncentrat pomidorowy i dolewam wody, tak zeby nie byl za rzadki ten sos, ogolnie to mniej wiecej taki sos jak do spagetti robie

potem do naczynia zaroodpornego układam warstwami sos, makaron starkowany ser zółty, sos, makaron, ser i zapiekam w piekarniku

ja tak zawsze "na oko" wszystkiego daje, wiec nigdy takie samo mi nie wychodzi, ale w razie co to pytajcie ale na tym normalnym wątku albo wiadomosciami,bo rzadko wchodze na watek kulinarny
 
Mięsko smakiem sosu :D na drugi dzień będą lepsze:D U mnie zawsze tak jest, pierwszego dnia takie niezbyt nasiąknięte tym sosem i bez smaku sosu, a na drugi dzień smakują lepiej, bo ja jak robie gołąbki to cały gar, więc na 4-5 dni mamy :) i część mrożę.
 
reklama
spoko, wyjdzie Ci :tak: bardzo proste :-) mój mąż uwielbia ziemniaki i takie coś mógłby jeść codziennie ;-) ale ma pecha, bo ja nieziemiaczana jestem hehehe :-p
 
Do góry