reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

przepisy kulinarne stycznióweczek

Tynka ile wychodzi pierników z tego przepisu który podałas? Bo moze sie na nie dzisiaj skusze tylko nie wiem czy robic z całej porcji czy z połówki

reklama
no to ja dorzucę przepis na śledziki ;-) ja niecierpię ślidzi a te są jedyne które naprawdę mi smakują

Śledzik z granatem:

8 matiasów
1 szkalnka octu
1 szklanka wody
2 cebule
1 łyżka cukru pudru
3 owoce granatu

sos:
1/2 szkalnki jogurtu naturalnego
1/2 szkalnki majonezu
(wyśmienite z białym pipeprzem)

Matiasy wymoczyć w wodzie z octem (co najmniej 1,5 godziny) Cebule pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać z cukrem pudrem, odstawić na 1,5 godziny. Wyłuskać ziarenka granatu.

Przyrządzić sos: wymieszać majonez z jogurtem, przyprawić solą i białym pieprzem

Śledzie wyjąć z zalewy, osuszyć, pokroić w kostkę, przekładać: śledzie, cebula, granat, zalać sosem.

Mój Krzychu twierdzi, że najlepsze jest na drugi dzień, ale ja jadłam godzinke po przyrządzeniu i jest pyyycha. Acha: ta porcja jest ogromna (starczy na przyjęcie) w domu robię trzy matiasy, jeden granat i mała cebula. Wtedy jest OK na nas dwoje i to też nie na raz;-)

zaraz idziemy na zakupy to zobacze czy u nas jest:-p

a na te kruche ciastka ktos ma przepis??

i jeszcze jak macie pomysly co mozna podac dla dzieciakow na imprezce urodzinowej jak zglodnieja:confused:
kanapki? czy cos innego?:-p

Martucha wg mnie do koreczków super nadają sie kabanosy, serek zółty, papryczka itp. A na impreze dla dzieci jakich? chodzi Ci o maluszki czy wieksze dzieci? Bo jak małe to i tak co bys nie zrobiła to i tak beda wydłubywac to co lubią przynajmniej z julą tak jest, a wsrod wiekszych dzieci to chyba pizza kroluje. Kanapeczki można zrobic takie mini, powykrajac chlebek w rozne fajne kształty i zrobic go z roznymi pastami, fajnie ozdobić

reklama
Aga dzieci beda w wieku 1-3 czyli wybredne...
ale przy okazji podsunelas mi pomysl z pizza domowej roboty:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry